Tapioca benim gecen sene Kanada'ya gittigimde arkadasim Megi'den ogrendigim yeni birsey.. Manyok bitkisinden elde ediliyor ve nisasta kaynagi olarak dusunebilirsiniz.. Daha fazla bilgi icin suradan da faydalanabilirsiniz.. Turkce'ye "tapyoka" diye gecmis sanirim ama ben orjinal ismini kullandim.. Degisik cesitleri mevcut.. Tapioca corbalarda ve yemeklerde de kullaniliyor , hatta tapioca nisastasindan krep yapan bile var.. Sonrasinda arasina hindistancevizi konularak bir cesit tost yapiliyor ama ben sadece pudingini yapmayi biliyorum.. Aslinda bu sutlaca cok benzeyen bir puding ama bana sutlactan daha cok hitap etti dogrusu.. Tapioca hem nisasta olarak hem de tanecik olarak Belcika'da da bulunuyor normal supermarketlerde ama Turkiye'de var midir emin degilim..
Malzemeler
5 cup (1.25 litre) sut
2/3 cup (160 ml) seker
2/3 cup (160 ml) tapioca
2 yumurta
1 paket vanilin (bourbon)
Bir cimdik tuz
Yapilisi
Tapioca incilerimizi 2/3 cup (yaklasik 1.5 cay bardagi) sutle birlikte tencereye alalim ve 1 saat bekletelim. Sonrasinda icine kalan sutu, sekeri, yumurtalari, tuzu ve vanilini ekleyelim ve iyice karistiralim. Orta ateste cirpma teli ile surekli karistirarak pisirelim (cok uzun surmedi benim icin).. Pisme suresi tapiocanin cinsine gore degisiyormus ama zaten anlarsiniz.. Tapioca incileri saydam hale gelince, kivami da koyulasinca tamamdir..
Soguduktan sonra afiyetle tuketebilirsiniz..
Soguduktan sonra afiyetle tuketebilirsiniz..
4 yorum:
Evrencim, ellerine saglik cok guzel gorunuyor, krep de cok ilgincmis!
evet megicim, bu arada bunlar senin bana verdigin tapiocadan yapildi :) dusun yani ne kadar tembellik etmisim..
Tesekkur ederim Mintinin mutfagi davetin icin, eger vaktim olursa birseyler yapip, etkinlige katilmaya calisirim.
ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş
Yorum Gönder