Bayramda kayınvalidemle birlikte yaptığımız bir tatlı.. Çok leziz ve değişik bir tatlı oldu, annem de tattı çok beğendiğini söyledi, birlikte de yapalım dedik ama baklavalardan sıra gelmedi..
Tarif çok basit.. Ortalama hamur açma yeteneğine sahip biri bu tatlıyı kolaylıkla yapacaktır.. Baklava yapmaktan çok daha kolay.. Fotoğrafları cep telefonumla çektiğim için çok iyi değil ama konuyu anlatıyor :)
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozyu
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
1 silme çay kaşığı tuz
arasına serpmek için buğday nişastası
içi için ceviz
Üstüne dökmek için 150 gr eritilmiş tereyağı
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu
bir fizke tuz
Yapılışı
Sıvı malzemeler bir kaba alınır, karıştırılır. Üstüne diğer malzemeler eklenir, hamur toparlanana kadar yoğurulur.
Hamur 12 parçaya ayrılır. Her biri tabak kadar açılır.
Aralarına nişasta serpilir ve üstüste konulur. En üste nişasta serpilmez.
Üsüste konulan hamurlar tek bir hamur olarak baklava hamuru gibi açılır. Yaklaşık olarak 50-60 cm çapında açılır.
Rulo sarılır. Dilimlere ayrılır. Her bir dilim tekrar biraz büyütmek için açılır. Yapılış aşamaları tarifi aldığımız şu sayfada daha güzel anlatılmış..
Ortasına ceviz konulur ve kapatılır. Kapatmak için biz çok az yumurta akı kullandık.. Orjinal tarifte gerek yok denilmiş..
Sonrasında yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üstlerine tereyağı kaşıkla gezdirilir.
200 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
Şerbeti için su ve şeker bir kaba alınır, kaynatılır. Şurup sıcağıa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üstüne dökülür.
Afiyet olsun!
6 yorum:
ne olduğu tam olarak bilmiyorum ama güzel gözüküyor...
güzel bir site teşekkürler.
Yorum Gönder