Sayfalar

Pazar, Ekim 20, 2013

Geçmiş bayramınız kutlu olsun!

Bayramda kayınvalidemle birlikte yaptığımız bir tatlı.. Çok leziz ve değişik bir tatlı oldu, annem de tattı çok beğendiğini söyledi, birlikte de yapalım dedik ama baklavalardan sıra gelmedi..

Tarif çok basit.. Ortalama hamur açma yeteneğine sahip biri bu tatlıyı kolaylıkla yapacaktır.. Baklava yapmaktan çok daha kolay.. Fotoğrafları cep telefonumla çektiğim için çok iyi değil ama konuyu anlatıyor :)



MİDYE TATLISI

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozyu
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
1 silme çay kaşığı tuz

arasına serpmek için buğday nişastası

içi için ceviz

Üstüne dökmek için 150 gr eritilmiş tereyağı

Şerbeti için

2.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limonun suyu
bir fizke tuz

Yapılışı

Sıvı malzemeler bir kaba alınır, karıştırılır. Üstüne diğer malzemeler eklenir, hamur toparlanana kadar yoğurulur.

Hamur 12 parçaya ayrılır. Her biri tabak kadar açılır.

Aralarına nişasta serpilir ve üstüste konulur. En üste nişasta serpilmez.

Üsüste konulan hamurlar tek bir hamur olarak baklava hamuru gibi açılır. Yaklaşık olarak 50-60 cm çapında açılır.

Rulo sarılır. Dilimlere ayrılır. Her bir dilim tekrar biraz büyütmek için açılır. Yapılış aşamaları tarifi aldığımız şu sayfada daha güzel anlatılmış.. 

Ortasına ceviz konulur ve kapatılır. Kapatmak için biz çok az yumurta akı kullandık.. Orjinal tarifte gerek yok denilmiş.. 

Sonrasında yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üstlerine tereyağı kaşıkla gezdirilir. 

200 dereceye ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

Şerbeti için su ve şeker bir kaba alınır, kaynatılır. Şurup sıcağıa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üstüne dökülür.

Afiyet olsun!

6 yorum:

  1. ne olduğu tam olarak bilmiyorum ama güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil