Salı, Nisan 25, 2006

Bogurtlenli Pastalar


Iki farkli bogurtlenli pasta.. Pandispanyalari ayni ama. Hem de hicbir zaman sorun cikarmayan bir tarif bu. Profiterollu pasta ile ayni pandispanyayi kullandim. Daha once de farkli pandispanyalar kullanmistim ama hicbirinden bu denli memnun kalmadim. Kesinlikle tavsiye ediyorum, ayrica eger kakaolu yapmak isterseniz de, 2 tatli kasigi kakao eklediginiz takdirde hamura, kabarmasinda ya da tadinda bir degisiklik olmuyor. 2 onemli puf noktasi var

1) Firinin kapagini pismeden acmamaniz cok onemli. Oraya dikkat edilirse sorun yok.
2) Unu kattiktan sonra mikserin dusuk devrinde karistirin ve sadece malzemeler karisana kadar cirpin, yoksa panpispanya kekiniz kabarmaz.

Bu pastalarin kremasi icin de benim her zamanki tarif gecerli. 200 ml cig sut kremasi 2-3 yemek kasigi pudra sekeri ile cirpilir. pandispanyanin arasina surulur. Arzu edilen meyve ve cikolata parcaciklari serpilir. Pastanin ustune yarim paket krema 1-2 yemek kasigi pudra sekeri ile cirpilip, kekin ustune spatula ile surulur. Kalan krema da 80 gr bitter cikolata ile eritilir. Biraz soguyunca pastanin ustune dokulur, yanlardan akmasi saglanir. Ustunu de istediginiz gibi susleyebilirsiniz. ben genelde icine koyduklarimla susluyorum ustunu de.

Afiyet olsun..

5 yorum:

Sibel dedi ki...

Evrencim, suçlusun! Suçun şudur ki, yılda ancak birkaç hafta taze böğürtlen görebilen benim gibi bir garibana bu pastaları göstermeyecektin.. Suçun sabit olduğuna göre cezan da şudur ki, beni akşam çayına çağırıyorsun:))) Ellerine sağlık!

Evren Yasa dedi ki...

Sibelcim ben de taze bogurtlen kullanamiyorum maalesef, asiri pahali burada (belcikada), kilosu 20 ytlnin ustunde sanirim. Onun yerine dondurulmus bogurtlen tutuyorum her zaman buzlukta. Canim cok tatli istediginde hatta, bir tane agzima attigim zaman cok iyi geliyor soguk soguk. Bu arada pastalar bitti ama gel sen ben sana yenisini yaparim :)

Hatice dedi ki...

profiterollü pasta gibi böğürtlenli pastalar da nefis görünüyor Evren, ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

aman aman aman:) bu ne güzel bi görüntü böyle yaaa,,, mmmmm nası canım çekti,, bayılıyorum zaten böğürtlene,, yapanın ellerine sağlık, parmakları dert görmesin, yiyenlerede afiyet şeker bal olsun:)
sevgiler...

Evren Yasa dedi ki...

tesekkurler hatice ve ece. Aslinda su etkinlikler sanal ortam yerine gercek hayatta olsa da yaptiklarimizdan birbirimize tattirma sansimiz olsa ne guzel olurdu :)