Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Cikolatali Kuplar


Cikolata herhalde her haliyle her sekliyle sevdigim nadide seylerden biri. Vazgecmemin de mumkun oldugunu sanmiyorum :) Burada turlu turlu cikolatacilar var her biri envayi cesitte cikolata yapiyor. Ben en cok icinde hindistancevizi kremasi, muz aromali, kavun aromali olanlari seviyorum. Yemeye doyamiyorum :) Aslinda yeni kesiflerde bulunmek kilolar icin iyi degil ama ben de sirf onlari gozum gormesin diye haftaici sehir merkezine gitmiyorum. En guzeli degil mi?

Neyse benim yazmak istedigim bu degildi aslinda, gecen haftasonu sanirim tatli niyetine bu kuplari yaptim. Aslinda orjinal olan bir yani yok sadece goruntusu guzel, susleme fikri olarak paylasmak istedim. Ayrica bu plastik bardaklarda sunumu da guzel oldu bence, hem yikama derdi de yok, tavsiye ederim.

Yapilisina gelince cok basit; kakaolu pudingi aliyoruz, uzerinde olcuye gore yapiyoruz. Bizim burada puding bile sorunsal bir durum :) Hazir pudinglerin icinde seker yok. Ben ekonomik olsun diye genelde buyuk paketlerde aliyorum uzun dayanimli olan gidalari. Pudingi de 750 gr'lik bir pakette almistim. Ama arkasini okumamisim alirken. Diyor ki 500 ml sut icin, 67 gram toz puding, 100 gr seker koyacaksiniz diyor. E super yani, 67 grami ben nasil olceyim ki mutfak terazisi olmadan :) hadi 100 gr seker sorun degil. Her seferinde deneme yanilma yolu ile kivami tutturuyorum, en azindan sizin oyle bir sorununuz yok alin guzelce paket pudingi, sutle karistirip pisirin :) Sonra ikiye ayirin, birinin icine 40 gr bitter cikolata, digerinin icine de 40 gr beyaz cikolata koyun. Sonra bunlari kuplara paylastirin. Once bir kepce birinden, sonra bir kepce birinden olmak uzere. Ustune once siyah cikolatadan rendeleyin, ardindan da beyaz cikolatadan. bitter cikolata eriyor ustunde ve buzdolabinda soguyunca kitir kitir oluyor ust yuzeyi. Ben sevdim. Esim icin puding cok onemli bir tatli olmadigi icin "Puding iste" dedi :)

Afiyet olsun.

5 yorum:

Yesim dedi ki...

Evrencim bu ne hamaratlık, vallahi ben yetişemedim hızına : ) Hepsi de nefis gözüküyor, ellerine sağlık...

Evren Yasa dedi ki...

Saolasin canim, bir suredir birsey yayinlayamamistim dogru durust isler dolayisi ile bugun firsat bulunca hepsini birden koydum bloga :) begendigine sevindim

Yesim dedi ki...

Tekrar selam Evren, bana mail adresini yollayabilirmisin ya da sen bana mail atabilirmisin? (yesiminmutfagi@gmail.com)Belçika'yla ilgili danışmak istediğim birkaç birşey var da : )

Adsız dedi ki...

BUGÜN BÜTÜN ARŞİVİNİZDEKİ TARİFLERİ DOLAŞTIM ABLANINDA SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK CANIM

Adsız dedi ki...

http://www.damak-tad.blogspot.com/