Çarşamba, Mayıs 10, 2006

Cilekli Kokotoplar - Ayin Etkinligi


Aslinda daha cok sey denemek istiyordum bu ayin etkinligi icin cunku cilek en cok sevdigim meyvelerden biri ancak ben denemeye firsat bulamadan esim is seyahati icin Barcelona'ya gittigi icin bu ayki maceralarim son buldu. Iki nedeni var bunun; hem yiyecek kimsenin olmamasi hem de fotograf makinasinin da onunla birlikte gitmis olmasi. Neyse ki daha onceden basarili bir denemede bulunmustum. Tadi harika olan Cilekli Kokotoplarimi paylasmak istiyorum sizinle bu etkinlikte. Eger farkli cilek tariflerini okumak isterseniz de etkinlik logosunun ustune tiklayarak ev sahibimizin blogunu ziyaret edebilirsiniz. Eminim ki harika gorunuslu super tatlilar ortaya cikacak. Ben suslemek icin krema kullanmadan farkli birseyler yapmak istedim aslinda. Bir de cilekli turta yapacaktim ama ona benzer cok tarif buldum bloglarda. Nedense farkli olmak agir basti bu ay :) Onu da baska zaman yaparim mutlaka. Ben biraz erken yayinlamak zorundayim bu ay cunku Persembeden itibaren bilgisayarimin basinda olamayacagim. (Saliya kadar sadece)

Cilekli Kokotoplar
Malzemeler
4-5 adet cilek
8-10 adet kedidili biskuvisi
100 ml cig krema
50 gr beyaz cikolata
1.5 su bardagi hindistan cevizi (kuru)

Yapillisi
Biskuviler robottan gecirilir. Cilekler minik minik kup seklinde dogranir. Cig krema isitilir, ocaktan alinir, icine cikolatalar atilir ve eritilir. Ilik hale gelene kadar beklenir. Un haline getirilen biskuvilerin ustune kremali cikolata karisimi ve 1 su bardagi hindistan cevizi dokulur, karistilir. Cilekler eklenir, kivami yeterince kati degilse, bir miktar hindistancevizi ile kivam verilir. Bu karisimdan toplar yapilir ve kalan hindistancevizi ile dislari kaplanir. Kucuk yuvarlak kagit kaliplarla servisi hos oluyor bence. Servisten once 4-5 saat, hatta bir gece buzdolabinda bekletirseniz tadi daha cok oturuyor. Icindeki cikolatadan kaynaklaniyor sanirim. Sogutmadan yemeyin derim ben.

Sonuc
Yaza uygun beyaz bir tatli.. Umarim dener ve severek yersiniz. Afiyet olsun simdiden. Verdigim olculerle 15-16 adet cikiyor, 4 kisi icin yeterli bence.


Not: Saliya kadar yokum, ben de esimin yanina gidiyorum Persembe gunu. Kisa bir tatil iyi gelecek is yogunlugumuza. Barcelona fotograflari ile haftaya yeniden burada olacagim.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerınıze sağlık sıtenızi severek takıp ediyorum bu tarifi denemek ıstiyorum kedidili yerine baska bisküvi olurmu sevgilerle selma

Tuz ve Biber dedi ki...

Merhaba,hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tarif olduğu kesin.. Hele krema girdi mi işin içine ne lezzetli olur değil mi?
Ellerine sağlık arkadaşım.
Çok güzel bir tarif paylaştığın için teşekkür ederim.

Sevgilerimle
Evren

Adsız dedi ki...

Merhaba evren çilekli kokotoplar çok şirin olmuş.tadını tahmin edebiliyorum hem çok hafif hemde çok lezzetlii... etkinliğin ilk tarifini sayende görmüş oldum.bende ilk kez etkinliğe katılıcam çok güzel bir duygu gerçekten. ellerine sağlık.görüşmek dileğiyle hoşcakal.

İpek Kuscu dedi ki...

Ellerine sağlık.Ben bu tarifi başka versiyonları yapmıştım ama çilekli hiç yapmadım .Mutlaka güzeldir tadları da.İyi yolculuklar.

Adsız dedi ki...

kokotoplariniz harikalar.... ellerinize saglik tam yazlik

Adsız dedi ki...

kokotoplariniz harikalar.... ellerinize saglik tam yazlik

Adsız dedi ki...

Merhaba evren kokotoplar nefis görünüyor ellerine sağlık canım bu arada dönmüşsün hoşgeldin diyorum paylaşımlarınıda sabırsızlıkla bekliyorum görüşmek dileğiyle.

Evren Yasa dedi ki...

Ben yokken biraktiginiz guzel yorumlar icin hepinize tesekkur ederim, cok saolun. Barcelona gezimiz cok guzeldi, ilk bolumun yazisini hazirladim, biraz uzun oldu ama umarim severek okur, biraz ispanya havasini koklamis olursunuz. Fotograflarla birlikte yarin burada olacaklar :)

Evren Yasa dedi ki...

merhaba selma,
sorunu cevaplandirmayi unutmusum cok pardon, tabi ki olur baska biskuvi de neden olmasin klasik petibor de olur bence. tek dikkat edilmesi gereken un gibi incecik olmasi biskuvinin. bizim evde kedidili vardi o yuzden ben onu kullandim, bir de beyaz kalmasini istersen bu sekilde kakaolu biskuvi kullanma derim sadece. bence beyaz olmasi daha cok yakisiyor kirmizi cileklere.

Adsız dedi ki...

kedidili biskuvisi yerine ben bebe bisküvisi de öneririm. Cig kremayi neden ısıtıyoruz canım?ısıtmadan olmaz mı acaba?

Evren Yasa dedi ki...

Evet bebe biskuvisi de cok guzel olur. Kremayi isitmamizin sebebi cikolatalari eritecek olmamiz. Isterseniz cikolatalari benmari usulu eritip de kullanabilirsiniz ama bu yol cok daha kolay bence. Ben hep bu sekilde eritiyorum.