Pazartesi, Mayıs 29, 2006

Domatesli Ekmek

Daha onceki Barcelona yazilarimda bu ekmegin resmine yer vermistim. Sadece "ye beni" diyor bence. Hemen tarifi vereyim, hem kolay hem pratik. Bu arada ispanyollar genel olarak yemeklerin yaninda bu tur ekmek yiyorlarmis. Her ogunde yapmasi zahmetli bence. Ama arada degisiklik olmasi acisindan yapilabilir geldi bana :)

Yapilisi
Ekmekler dilimlenir, izgarada ya da firinda kizartilir. sarimsak soyulur, ikiye kesilir. Ekmegin ustune surulur. Domates yikanir, ikiye ayrilir. Ayni sekilde ekmegin ustune sanki rende yaparmis gibi surulur. En son olarak da ekmegin ustune bir iki damla zeytinyagi azicik tuz esliginde gezdirilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de televizyonda buna benzer tarifler görüyorum.Dediğiniz gibi her öğünde yapması zor ama tadının mükemmel olduğuna eminim:)
Bu tarifi öğrendiğime sevindim,teşekkürler:))