Salı, Mayıs 02, 2006

Firinda Kabakli Mucver


Aslinda biz kizartmasini cok seviyoruz, ama malum yaz geldi, agir seyler yememek lazim diye ben de bu guzel yemegi hafifletmeye karar verdim :) Butun malzemeleri kizartacakmis gibi hazirladim, sonra icin1 1-2 yemek kasigi zeytinyagi koydum ve dogruca firina. Gercekten gozlere ve mideye ziyafet.. Esim de cok begendi, yagda kizartilani aratmadi. Kabak severler icin denenmesi gereken bir lezzet diyorum ve hemen malzemelere geciyorum:

Malzemeler
3-4 rendelenmis kabak (buradakiler cok buyuk oldugu icin ben 2 tane kullandim)
2 kucuk rendelenmis sogan
8-9 yemek kasigi un (kivamina gore)
4 adet yumurta
Yarim demet maydanoz ve dereotu
1 tatli kasigi pul biber
Yarim cay kasigi kara biber
1 tatli kasigi silme tuz
Ustunu suslemek icin kasar rendesi (yaklasik yarim su bardagi-zevkinize gore)

Yapilisi
Kasar rendesi disindaki malzemeler karistirilir, yogun bir kivam tutturulur. Yagda kizartacaginiz mucver ile ayni kivam olmali. Yalniz yagda kizartirken ben kabagin suyunu iyice sikip oylece aliyorum ama bu yemekte sikmadan hepsini aldim direk. Sonra firina dayanikli bir kap margarinle yaglanir, icine karisim dokulur ve ustu kasarla suslenir. 190-200 derece firinda 45-50 dakika pisirilir. Ustu kizardiktan sonra ben firindan cikarip, dilimledim. Icleri de iyi pissin diye. Isterseniz tek kisilik porsionlar halinde de pisirebilirsiniz firin kaselerinde. Acayip sekilde kabardi bir de, bunu da soylemeden gecmeyeyim. Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Evren'cim simdi yapiyoruz bu tarifini. :) Tekrardan tesekkurler.

Omer

Adsız dedi ki...

merhaba;
fotoğraf makineniz çok güzel fakat çektiğiniz fotoğraflar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim o makine ile daha güzel fotoğraflar çekilebilir diye düşünüyorum.

Evren Yasa dedi ki...

evet bu fotograf hos olmayan bir fotograf ama aksam oda isiginda flasla bu kadar olmus demek ki.

daha iyilerini cekmeye calisiyorum, insan kullandikca ogreniyor bazi seyleri tahmin edersiniz ki..