Çarşamba, Haziran 28, 2006

Bloglar hakkinda ilginc bir makale..

Boyle bir seye raslayacagimi hic dusunmemistim.. Resmen birileri bu konuda kafa patlatmis, bir zamanlar gizli olan kilitlenen gunlukler nasil olur da butun zamanlarin en hizli ve kolay iletisim yolu olan internette yazilmaya baslanir diye dusunmusler, bilimsel bir makale yazmislar.. Makale ingilizce, okumak isteyenler buradan indirebilir..

Aslinda ben ozel hayatimi pek fazla buraya yazan, paylasan biri degilim. Kendi adinizi kullaniyorsaniz bu bana dogru gelmiyor, neden herkes benim ozelimi bilsin ki? Ben gerek gormuyorum, hem ayrica bu sadece benimle ilgili birsey degil, benim hayatimdaki insanlara da saygisizlik bence.. Ama hayatimin genel cizgilerini paylasmakta bir sakinca gormuyorum, bu bloga baslarken de kafamdaki tek dusunce yemek blogu olmasi degildi. Kendimden de birseyler katmali, uzaklarda yasanan bir hayatin kelimelere yansimasini sizlerle paylasmaliydim. Oyle de yapiyorum ama dedigim gibi cok yakin arkadaslarim disinda baskalarina anlatmayi uygun gormedigim ozel hayatimi da burada paylasmak konusunda biraz ketumum.

Eger kurulus amacina hizmet ediyorsa her blogger amacina ulasmis demektir.. Bazen bu derdini anlatmak, bazen ic huzurunu dengeni saglamak, bazen yemek tarifleri paylasmak, bazen kimseye soyleyemediklerini tanimadigin baskalari ile paylasip rahatlamis olmak olabilir..

8 yorum:

Defne dedi ki...

Evrencigim, haklisin. Ben de ozel hayat detaylarimi yazmiyorum. Yazanlari tabii ki yargilamiyorum, herkes kendi bilir. Hatta okudugum birkac blog da var oyle. Ama yorum yapmak konusunda biraz uzak kaliyorum eger konu cok ozele giriyorsa. Ne guzel anlatmissin sen, ekleyecek fazla bir sey yok.
Sevgiyle.

vintage biscuit dedi ki...

NE GUZEL ISTE :)))

limoncicegi dedi ki...

selamlar,
logomuyaptim ama koyamadim :((
source kodlari karistirdim dun, onu da yapamadim. sen nasil yaptin ?
limon cicegi

Evren Yasa dedi ki...

Limon cicegi, senin template inde de asagidaki gibi baslayan bir bolum olmali. benim resmimi koydugum adres asagidaki, senin de onun gibi biryere resmini koyman ve oraya yonlendirmen gerekiyor. ama yoksa boyle bir yerin, benim e-mail adresime gonder banner'i, ben kendi web spaceime koyup, sana yazman gereken adresi soylerim.

once kendi template inin kopyasini bir yere almayi unutma ama yanlis bir sey olursa butun sayfan degismesin.

butun linelarin basindaki :: lari silmeyi unutma bir de.

::#blog-header h1 {
:: font-size: 24px;
:: text-align: left;
:: padding: 75px;
:: margin: 0;
:: background-image: ::url(http://people.mech.kuleuven.be/~s0168600/DSC_0156.JPG);
:: background-repeat: repeat-x;
:: background-position: top left;
:: }

kolay gelsin.

Nilüfer dedi ki...

Evrencim sana katılıyorum, ben de çok özel olmayan birkaç şeyden başka kendi blogumda veya kızımın blogunda yazmıyorum. Belki bir nick name ile blog açılırsa insan içini dökebilir ama gerçek ismi varsa doğru olmadığını düşünüyorum. Sevgiler...

Tijen dedi ki...

evren'cigim galiba ince bir çizgi var ve insan onun neresinde kalmasi gerektigini bilemiyor. bu çizginin en iyice farkina vardigim an sitenin günlük okur sayisini gördügümde oldu. tamam 20-30 kisi var yorum yazan, iyi kötü onlarin kim oldugunu biliyorum ama ya digerleri? bir sürü tanimadigim insan var. bu yüzden de kisisel seyler konusunda iki kere düsünüyorum. bizim minik maya, annesi ve babasinin resimlerini özel izinle koydum mesela.. internet garip bir dünya! bir yandan da yillardir görmedigin insanlar buluveriyor seni.
tijen

Adsız dedi ki...

mERHABA SITENIZ ÖZENLE HAZIRLANMIS DEGISIK TARIFLER VAR;ELLERINIZE SAGLIK:HTTP77WWW.BLOGCU;COM:BAHARCICEGI

Evren Yasa dedi ki...

Nilufer ve Tijen abla, internette rasgele bulunan fotograflari farkli amaclarla insanlarin kullanmasi beni cok rahatsiz eden bir konu. Chat yaparken yeni tanisan insanlarin kendi resimleri yerine google'dan bulduklari resimleri yollamalari vakalarini cok duyuyoruz. O yuzden tedbirli olmakta fayda var. Ama insan bazen onlari da paylasmak istiyor degil mi? :(