Pazartesi, Temmuz 03, 2006

2 cesit kurabiye


1) Un kurabiyesi
Benim bir suru kitaptan ve tariften derledigim bir tarif bu.. Tadi kararinda, tam pastanelerde satilan un kurabiyesi kivaminda bir un kurabiyesi tarifi. Ben ortasinin yumusak olmasini tercih ederim ama esim bu turune bayildigi icin bundan yapiyorum ama belki az pisirilirse benim istedigim kivam da yakalanabilir.

Malzemeler

3/4 cay bardagi sivi yag (bir cay bardagindan yaklasik bir parmak eksik)
1/3 paket tereyagi (yani paketin ucte biri - oda sicakliginda)
2 su bardagi un
3/4 cay bardagi pudra sekeri (bir cay bardagindan yaklasik bir parmak eksik)
servis icin pudra sekeri (arzuya bagli)

Yapilisi
Butun malzemeler karistirilir ve iyice yogurulur. Homojen bir karisim elde edilmelidir. Hamur uce bolunur, 2 cm genisliginde uzun bir rulo yapilir ve verev kesilerek kurabiyeler olusturulur. Tepsiye dizdikten sonra ustlerine catal ile cizgiler yapilir. Onceden isitilmis firinda 180 derecede 20 dakika kadar pisirilir. Ustlerinin kizarmasini beklemeyin, cok pismesinler, beyaz kalmalari gerekiyor zaten. Servisten once de ustlerine dilerseniz pudra sekeri eleyebilirsiniz.

2) Recelli Kurabiye


Bu kurabiyelerde bloglar arasinda oldukca meshur olmus olan bogurtlenli kurabiye tarifi.. Tarifin sahibesi Portakal Agaci.. Ben yarim olcu kullandim, gordugunuz kadar kurabiye cikti. Icine findik tozu koymadim, sadece kenarlarina ve altina cok fazla ogutulmemis ceviz kullandim. Recel olarak annemin yaptigi kayisi marmeladini ve hazir aldigim cilek recelini kullandim. Kayisili olan daha guzeldi. Kurabiyeler cok guzel iclerine cekmislerdi marmelattan ama recelli olanlar koydugum gibi duruyorlardi. Bir de firinda ilk 15-20 dakika sonra kurabiyelerin ortasini da kabarmaya basladi. Cikarip, merdanin ucu ile tekrar delikler olusturdum. Bir de kenarlari cok catladi benimkilerin sanirim ununu biraz fazla kacirmisim ama olsun gene de cok lezzetliydi, gelen misafirlerim hazir sandilar, esim de bayildi. Tekrar yapmami istiyor ama rejim nedeniyle kapaliyiz efendim.

Size afiyet olsun efendim!

3 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

Saol ipekcim, yapiyorum ama az yemeye calisiyorum. Zaten gelen misafirler icin yapmistim. Ikisinden de toplamda birer tane yedim kalmis olmalarina, evde onlarla yalniz zaman gecirmis olmama ragmen. :) Ben de haftasonu biraz kacirdim yemek olayini, tekrar eziyete geri dondum bugun ama. Sana da kolay gelsin.

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Sayfanız harika gözüküyor ellerinize sağlık.Hafta sonu kurabiyenizi denedim harika oldu,böyle yapıp birde tadına bakınca kilolar kaçınılmaz oluyor.Yapıp denememe gibi bir şansımızda olmuyor dimi.))Tekrar ellerine sağlık.Sevgiler
Bende sayfama beklerim sizinki kadar güzel olmasa da..
/www.damak-tad.blogspot.com

Adsız dedi ki...

oktay usta

Oktay ustanın tüm yemek tarifleri bu sitede yer almaktadır