Salı, Temmuz 25, 2006

Firinda Makarna


Sade bir makarna degil bu arkadaslar, bol malzemeli besleyici bir makarna.. Hemen tarife geciyorum..

Malzemeler
1 tavuk gogsu (haslanmis, etleri ayrilmis)
250 gr mantar
Yarim paket makarna (250 gr)
1/2 kutu krema
200 ml sut
2-3 kasik un
50 gr tereyagi
1 kasik siviyag
Tuz, muskat
Kasar rendesi (ustunu suslemek icin)

Yapilisi
Oncelikle makarnalar tuzlu suda diri kalacak sekilde haslanir. Suzdukten sonra ustune soguk su gecilir, kenara alinir. Mantarlar 1 kasik sivi yagda kavrulur (kisik ateste, karistirarak). Ustune iri iri kesilmis tavuk etleri alinir (haslanmis olacak) ve mantarla birlikte 3-4 dakika kisik ateste pisirilir. Tereyagi eritilir, ustune un eklenir, kavrulur. Rengi sariya dondukten sonra, sut+krema bir anda eklenir, guzelce karistilir. (Sut az gelirse, ilave edilir). Cok yogun olmayan bir kivamda besamel sosumuz boylece hazirlanmis olur. En son tuz ve muskat rendesi katilir. Firina dayanikli bir kapta makarna, besamel sos (ustu icin 4-5 kasik ayirin), tavuk ve mantarlar karistilir, ustu duzlestirilir. Ayirdigimiz besamel sos ince bir katman olarak en uste surulur. Sonrasinda da kasar rendesi ile suslenir. 190 dereceye isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Yesim dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor Evrencim,ellerine sağlık... Sabah sabah canım çekti valla ;)

limoncicegi dedi ki...

Saatin 11 olmasi itibari ile ve ogle yemefine bir saat kala, nasil guzel ve nasil leziz gorunuyor bilemezsin. Hem yemek guzel hem de foto .. ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren bende blogunu yeni kesfettim ve cok begendim:)heleki makarna tarifin harika eger bir aksilik cikmassa bu hafta mutlaka yapmayi düsünüyorum...canim cekti gercekten heleki yapilisini okurken yutkundum vallahi:)
ellerine saglik.

Evren Yasa dedi ki...

Yesimcim, yaparim ben sana bir gun, cok kolay bir yemek..
Limoncicegi, yanlis saatte yayinladim galiba bu postu :) aslinda yaz gunleri icin cok ideal degil ama tek basina ana ogun olacak kadar da doyurucu ve besleyici.
Ipek ve elcinin mutfagi, blogumu kesfetmenize cok sevindim. Mutfagima hosgeldiniz. Denerseniz umarim seversiniz bu tarifi de.

munevver dedi ki...

Evren Merhaba! Tek başına bir menü olmuş.Sadece salata yeter yanına Ellerine sağlık.

sevdamavisi dedi ki...

bir kaç kez fırında makarna yaptım ama hiç güzel olmadı nedendir bilmem. sizinki çok güzel görünüyor, bir daha denemek istedim birden