Perşembe, Eylül 07, 2006

Anadolu Kavagi ve Bir Bulgur Pilavi Masali..

Bizim tatilimiz boyunca Istanbul'un gunesi, sicagi boldu.. Biz de bu sicak havalarda evlere tikilmak yerine, Istanbul'un en guzel ulasim araci ile gezilmeye koyulduk.. Bir gun Cengelkoy, Kanlica, Hidiv Kasri turu yaptik.. Bir gun Anadolu Kavagi'na kadar uzandik.. Canim arkadasimin sabah sabah uyanip da bizim icin hazirladigi islak kek ve peynirli boreklerle gemi daha iskeledeyken basladik kahvaltimizi yapmaya.. Gemici Veli'nin demledigi mis kokulu caylarimizin esliginde.. Bu arada gemi isletmeleri Beltur'a gectigi icin gemideki yiyecek icecek fiyatlari acayip ucuzlamis.. Ben inanamadim.. 30 Agustos gunu boyle bir gezi yaptigimiz icin gemi cok kalabalikti. Her yer turist doluydu. Ne yazik ki istedigimiz bolumde oturamadik o yuzden.. Hani geminin yanlarinda super ruzgar alan, yanyana dizilebileceginiz oturaklar vardir. Hani bir yandan da ayaginizi demire koyabilirsiniz.. Orasiydi istedigimiz ama yer kalmamisti, zaten gemiye de itis kakis icinde zar zor binebildik.. 2 saat suren yolculuk boyunca sohbet ettik, ozlem giderdik.. Annem ve ablam, arkadasimin annesi de bizimle birlikteydi.. Boylesi cok da guzel oldu dogrusu.. Hasretle gecen aylar sonrasinda insan hem sevdiklerinin yanindan bir dakika ayrilmak istemiyor, hem de cok ozledigi arkadaslarina zaman ayirmak, onlarla paylasimlara devam etmek istiyor, yaman bir celiski olusuyor dolayisi ile :)

Anadolu Kavagi'na gidiyorsaniz aslinda, muhakkak tepedeki kaleyi de gormek lazim ama hepimiz daha once o manzarayi yasadigimiz icin o sicakta yukari cikasimiz gelmedi.. Onun yerine oturduk bir cay bahcesinde gazete okuduk, cekirdek citlattik.. Bir cinarin golgesinde serinledik.. Tabi oraya kadar gidip de balik yememek olmaz. Mevsimi degil dinlemedik hemen deniz kenarindaki lokantalardan birine oturduk. Enfes cipura, yaninda roka salatasi ve tabi kii kalamar soyledik.. Anlatirken bile canim istedi ya.. Boyle seylere doyulmuyor anlasilan..


Donerken de gene Istanbul'un enfes bogaz manzarasi esliginde sohbet ettik, cay ictik.. Guzel bir gundu demek istedigim.. Bunlar da o gunden elde kalanlar..

Gelelim bulgur pilavi masalimiza..

Daha onceden defalarca yazdim belki evimizin balkonunda biber yetistirdigimizden.. Bu beni cok mutlu eden birsey.. Dalindan onlari koparmak, hergun suyunu verirken yeni gelisen biberleri ayirdetmek.. Hepsi ayri bir zevk.. Evimizin mahsulu biberlerden acili bulgur pilavi yaptim.. Tarif de birsey yok, icindeki malzemeler yukarida oldugu gibi :) Olculer de 1 olcu bulgura, 1.5 olcu su olacak sekilde. Hatta elinizin altinda hazir tavuk suyu varsa daha da guzel. Once sogan 1 kasik tereyagi ile bulusur tavada, ardindan biberler yetisir onlara.. Rendeledigimiz domatesleri de yagla tanistiririz sonrasinda.. En sonunda assolist kivaminda yikanmis buldgurlar istirak ederler bu kumpanyaya.. Suyunu ekledikten sonra tuz ve karabiber lezzetlendirir bu senligi.. Sonrasinda biraz sabir.. Bulgurlar colde kalmiscasina suyu cekerler iclerine, buyurler buyurler.. Demlenmesi icin de sabirli olmak gerek.. Sonrasinda da hem goze hem mideye ziyafet.. Afiyet olsun..

6 yorum:

limoncicegi dedi ki...

Çifte bayram yapmissiniz. Cok guzel bir gezi olmusa benziyor. Eylul ayi itibari ile cok sicak da olmaz, bir istanbul yapma zamanı da gelmiş oldu bu yazı ile :)

Yesim dedi ki...

Tam da geçen sene bu zamanlar biz de güzel bir anadolu kavağı gezisi yapmıştık bana da onu hatırlattın. Fotoğraflar çok güzel, biberler ne güzel büyümüş ellerine sağlık...

Evren Yasa dedi ki...

Anadolu Kavagi, kesinlikle benim icin cok ozeldir.. Istanbul'un icinde, istanbuldan uzak bir yerdir.. Gorulesi, balik yenilesi, kalesine cikilasi Anadolu Kavagi.. Bence de eylul en guzel zamani..

Biberlerin hepsini topladim artik Yesim, havalar cok sogudu, yeni urun verecek gibi degil.. simdi kurumalarini bekliyorum ama gunes de hic yuzunu gostermiyor ki..

Adsız dedi ki...

BU DEĞERLİ KANDİL GECESİNDE, KAİNATIN YARATICISI VE ALEMLERİN RABBİ BAĞIŞLAYICI VE ACIYICI YÜCE ALLAH TÜM DUALARINIZI KABUL ETSİN

Zeynep Seda dedi ki...

Evrencim, bu sene biz de biber ektik bahcemize, arnavut biberi. Biraz gec kaldigimiz icin henuz biber yok ustlerinde ama inan ben de sabirsizlikla bekliyorum biberleri dalindan koparmayi. Pilav malzemeleriyle cektigin fotografa bayildim!

Opuyorum!

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim zeynep seda!