Cuma, Eylül 29, 2006

Kabak Salatasi


Ben kabagi cok seviyorum sanirim, surekli onunla yemek yapiyorum, salata yapiyorum falan filan.. Zaten baska ne sebzeler vardi, onlari bile unuttum.. Burada tazesi alip da yapabildigim patlican var, ispanak var, kabak var, bir de karnabahar.. Bugun listeye kuskonmaz ve brokoliyi de ekledim. Bir de yiyecek listesine yulafi da aliyorum. Kadinlarin yemesi gereken seylermis bunlar. Omega 3 acisindan ise keten tohumu cok saglikliymis. Ben bol bol tuketirim zaten. Kahve ogutucusunden gecirip, salatalara, ekmek hamuruna karistiririm. Ya da sadece yogurtla yerim. Eger yagda kavurmazsaniz o zaman tadi kokusu da olmuyor. Sadece faydali diye yiyor insan iste..

Garip bir bosvermislik, miskinlik var ustumde. Hicbirsey yapasim yok. Kolumu kaldirasim yok. Camasirlar birikti, utu yapmam lazim ya da cam silmem lazim. Ama hicbirini yapasim yok iste. Uykularim da cok boluk porcuk birkac gundur.. Sanirim hava degisikliginden.. Ama biran once silkinip, kendimi islerime, haftaya baslayacak olan dil kursuma vermem lazim. Sporla ilgili onemli kararlar verdim. Her oglen yemek sonrasi 30 dakika hizli tempo yuruyus + haftada bir gun birkac saat yuzme + haftada bir gunde vucuda esneklik kazandiracak aerobik, streching, ya da yoga ya da thai chi artik ne olursa.. Bir de masa tenisi ogrenmek istiyorum ama o tamamen hobi amacli, spor yerine saylanmaz :) Haa, bir de yarim biraktigim bir is olan patenle kaymayi ogrenmek istiyorum. Gecen sene cok dustum ama artik ogrensem iyi olacak.. Heveslendim aldim, simdi dolapta bekliyorlar.. Beklemeleri de beni sinir ediyor.

Bu aksam Leuven'de cevredeki Turklerle tanisma toplantimiz var. Turk ogrenciler olarak yapilan hicbir etkinlik yok, cogu kisi birbirini tanimiyor bile. ne kotu.. Bir ogrenci dernegi kurmak lazim aslinda ilk is. sonra geceler, etkinlikler organize etmek lazim. Belki bir folklor grubu kurulur. Burada Turkler cok farkli taniniyor, cok dusuk kultur olarak kabul ediliyor. Oysa ne zenginliklerimiz var bizim. Simdi Ilber Ortayli'nin bir kitabini okuyorum "Imparatorlugun En Uzun Yuzyili" diye.. Cok guzel bir anlatim, cok yogun bir kitap. Ilber Ortayli su anda Topkapi Muzesi mudurlugunu yapiyor ama ayrica cok iyi bir tarih profesoru. Kesinlikle okumanizi oneririm kitaplarini. Hepsi birer basucu kitabi, kaynak eserler.. Bizim Osmanli Imparatorlugundan kalan cok buyuk bir mirasimiz var.. Her alanda cok buyuk islere imza atmis atalarimiz.. Bunlari zenginlestirmek, tanitmak da aslinda milli gorevlerimiz. Ben kanada'ya gitmeden once milliyetci olmayan bir mizaca sahiptim. Dunya insani olmanin daha onemli oldugunu dusunurdum hatta. Degilmis.. onu ogrendim. Her miillet kendi deger yapilarina oylesine bagli ki, bizim kendi zenginliklerimizi koruyamamis olmamiz buyuk kaybimiz.. Neyse dedigim gibi bu aksam kucuk bir bulusma olacak, bakalim kac kisi gelecek, neler konusacagiz.. Geyikle mi gececek yoksa onemli birseyler yapilabilir sonucuna varabilecek miyiz..

Simdi gelelim kabak salatamiza.. Daha onceden renkli salata diye bir kabak-havuc salatasi tarifi yazmistim. Bundaki fark malzemeleri rendelemiyoruz, ufak ufak kesiyoruz. Baska da birsey yok.. Afiyet olsun.

Malzemeler
2 adet havuc
2 adet kabak
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yarim su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
tuz

havucu, kabagi kucuk kucuk dograyin, yagda kavurun. Ilindiktan sonra sarimsakli yogurtla karistirin. Tuz ekleyin. Pulbiberle, derotuyla susleyebilirsiniz.

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Umarım arzu etmiş olduğun herşeyi sırası ve zamanıyle yaparsın canım.Acele etme sıraya koy hepsini bak o zaman daha istekle sarılacaksın.

Salatan harika olmuş bende çok severek yerim ve uygularım kabağı..Ellerine sağlık,çok hoş bir sunum olmuş canım..

Sana çok güzel,eğlenceli bir hafta sonu diliyorum.Herşey gönlünce olsun..Sevgiyle kal her daim..

Adsız dedi ki...

Evren'cim mevsim geçişlerindendir heralde, ama ben anladım sende bişeyler olduğunu siteyi ihmal eder oldun, hayır alışmışız hergun yeni bi post görmeye : ) Bir sürü planlar yapmışsın ne güzel, sana kolay gelsin. Milliyetçilik meselesine gelince haklısın insan yurtdışında yaşamaya başlayınca daha bir milliyetçi oluyor sanki değil mi? İyi haftasonları...

Defne dedi ki...

Yesim'e katiliyorum, bu miskinlik mevsim gecisindendir. Ozellikle spor konusundaki kararin cok hosuma gitti, ah bir de ben uygulayabilsem:) Masa tenisi oldukca hareketli bir spor. Yillardir oynamiyordum, gecen sene Amerika'da universitenin spor merkezinde oynadim birkac kez. Oynarken cok keyif alirim ben.

Kolayliklar diliyorum. Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

Evren'cim ellerine sağlık çok kolay ve leziz bir salata kendine iyi bak iyi haftasonları diliyorum sevgiler Ebru

Tijen dedi ki...

geçer bunlar da geçer evren'cigim. bir bakmissin yüzünde gülücükler parlayivermis. ne güzel!

Evren Yasa dedi ki...

Sevgili damak tadi, guzel dileklerin icin tesekkurler.. haklisin plan yapildigi surece hersey yapilabiliyor, yeter ki zamani iyi planlayalim.

Yesimcim, haftasonu attim ustumden, Leuven bulusmasi falan iyi geldi.. Siteyi ihmal etmemeye calisiyorum bak pazar pazar hemen yazdim :)

Defnecim, ben de kararlari verdim ama bakalim ne kadar uygulayabilecegim, simdilik epey kararliyim ama bakalim.

tesekkurler ebru. gercekten cok kolay cok pratik.

Tijen ablacim, dedigin gibi gecici seyler, allah buyuk dertler vermesin. Ufak tefek sikintilar cabuk geciyor :) Haftasonu cok dinlendim, gulucukler parladi bile yuzumde :)