Cumartesi, Eylül 09, 2006

Tuzlu Bir Deneme..


Bu tarifi annemden ogrendim tatildeyken :) Hem pratik (benim icin uygun o yuzden) hem de cok lezzetli.. Ozellikle cayin yanina cabuk pisecek, kolay hazirlanacak birseyler aradiginizda, bu tarife basvurabilirsiniz..

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
2 patates
1 havuc
Yarim su bardagi bezelye
1 adet sogan ya da birkac dal yesil sogan
Biraz maydanoz, biraz dereotu
Yaklasik 1.5 su bardagi un
Beyaz peynir (1 su bardagi kadar olabilir, istediginiz kadar artirabilirsiniz)
Tuz, karabiber, kirmizi biber
1 paket kabartma tozu


Yapilisi
3 yumurta iyice cirpilir. Icine yag, sut eklenir, cirpilir. Patates ve havuc soyulur. Ufak ufak dogranır. Isterseniz cigden koyabilirsiniz ya da biraz haslayabilirsiniz (diri kalmalari gerekiyor, ya da mikrodalgada biraz pisirebilirsiniz). Sogan olarak da ben yesil sogani tercih ettim cunku kuru sogan koyarsam biraz yagda kavurmazsam diri kalacak hissini uyandiriyor bende. Cirpilan sut,yag ve yumurta karisimina un ve kabartma tozu eklenir. 1 su bardagi unu ekledikten sonra kivama bakarak un eklemek gerekir, cok fazla katı olmaması gerekiyor, kek kivaminda olmali. En son olarak da baharatlar ve sebzeler (bezelye, havuc, sogan ve patates) ve peynir eklenir. Beyaz peynir kalmamissa kasar peyniri de olabilir. 200 derece firinda yaklasık 30-40 dakika pisirdikten sonra cayın yanında servise hazirdir efendim..

Afiyet olsun..

Not: Fotograftaki parmaklar canım annemin parmaklari :))

4 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

evren bu harika biseye benziyor...
eminim tadida öyledir

oooo ben görmiyelii ne güzel şeyler yapmışssın yemişsin sen öyle yahuuuu :)))

Berceste dedi ki...

Ben komsuculuga taktim, bizim anneler komsu olmasin :p Benimki de pek yapar bundan...Cook da severim. Yanliz annem misir unu da koyuyor, o da farkli bir lezzet veriyor.Annemin tarifleri genelde goz karari oldugundan bana ne kadar anlatsa beceremem, senin tarifle deneyeyim bir :)

elcinin_mutfagi dedi ki...

Iste buuu:) ablam uzun zamandir böyle bir tarif istiyordu ve tuzlu kek gibi birsey olsun ama muhakkak ici sebzeli olsun söyle olsun böyle olsun dedigi tarif böyle birsey iste:) ellerine saglik kesinlikle yapacagim..Anneciginede sevgiler ellerine saglik. resimde görünen parmaklari dert görmesin:)

Evren Yasa dedi ki...

vintage guzel oluyor walla, gel yapayim sana :)

berceste benim annem de gozkarari ile yapar herseyi ama bu sefer yaninda durup, herseyi olctum :) fena da olmadi walla :)

elcincim, insallah aradiginiz lezzete yakindir, dene bakalim begenecek misiniz? :)