Çarşamba, Eylül 27, 2006

Yagmur yagmasin istiyorum.
Kuzey Denizi'ne gidip buz gibi ruzgara karsi cay icmek istiyorum.
Sicacik evime gidip miskin miskin yatmak istiyorum.
Yeni donem icin kayit olmak istiyorum.
Kutuphaneye gidip yeni yemek kitaplari almak istiyorum.
Hem herseyi yiyeyim hem de kilo vereyim istiyorum (heralde isteklerim arasinda en mumkunsuzu bu :) )
Tam anlamiyla araba kullanmayi ogrenmek istiyorum (park etmek de dahil olmak uzere).
Bisikletle yokus asagi bir yolda hiz yapmak istiyorum.
Simdilik bu kadar isteklerim..


Arsivde unutulmus resimler, tarifler..

Yildiz Kurabiye (ben bunun kurabiyesini sevmedim ama ortasindaki cikolata fikri guzeldi. Kremayi kaynattim, icine cikolata parcaciklari attim, karistirdim biraz soguttum sonra 1 kasik kestane puresi ekledim, Kurabiyelerin arasina yapistirici ve dolgu malzemesi goreviyle surdum. Goruntu guzeldi ama kurabiye hamurunda is yoktu, begenmedim)

Mozerallali Domates Dolmasi (cok kolay minik domatesler secilir, icleri oyulur, kup kup kesilmis mozeralla peynircikleri ile doldurulur, sonra afiyetle yenir. isterseniz pul biber, pesto sosu, kekik ya da baska seylerle zenginlestirebilirsiniz)


Kendini Tabule zanneden Kuskus Kisiri (bunu da salata etkinligi icin yapmistim ama kismet olmadi katilmak. Asil amac tabule yapmakti ama icinde salca yoktu tabulenin ben de boyle olmaz dedim, bizim damak tadimiza uymaz diye direk salcada kavrulmus soganciklari ekledim. biraz biber, biraz kup kup kesilmis domates, sicak suda sisirilmis kuskuslar, taze sogan ve bilumum baharatlar esliginde tabuleyi hazirladim. Ama sonunda kisira benzedi, tabuleye benzemedi :))

7 yorum:

yemek vakti dedi ki...

yine ellerine saglik.
Döktürmüssün masallah.
Kurabiyelerin kremasi sanirim cok güzeldir. Bi denemek lazim aslinda :)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Evren'cim nefis görünüyorlar ellerine sağlık sevgiler Ebru

limoncicegi dedi ki...

Listeyi bu kadar kisa tuttuguna gore yapmak istediklerini yapmaya gitmeye hazirlanman olsa gerek . Simdiye kadar zaten bu dediklerinin hepsini yapmis olman gerek :)
ellerine saglik tarifler icin , her zamanki gibi guzel nefis lezizi gorunuyorlar

Evren Yasa dedi ki...

Yemek vakti, denersin bana da soyle bakalim begenecek misin? ebrucum, tesekkur ederim begendigin icin. tatlari kadar fotograflarinin da guzel cikmasi icin ugrasiyorum, o da baska bir dal ve gelistirmem gerekiyor kendimi daha cok cok.

Limon cicegi, liste kisa gibi gozukuyor ama hepsini kisa surede yapmak mumkun degil :) dun sehir merkezindeki kutuphaneye de gittim, kayit da oldum ama istedigim kitaplari alamadim cunku cep telefonumu okulda unuttugumu farkedip geri dondum, eve gidip miskin miskin yatma hayalim de yarim kaldi yani :)

Adsız dedi ki...

Evrencim yine herşey nefis görünüyor kurabiyelerin görüntüsü çok güzel eline sağlık canım.Umarım listedeki isteklerinin hepsini yapabilirsin evrencim hoşcakal sevgiler.özge

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Yıldız pastan benim çok hoşuma gitti ellerine sağlık.Lütfen kendine haksızlık yapma canım.Hele domateslerin resmen burdan içimizi kıpır kıpır etti kuskusunla birlikte.))Hepsi biribirinden güzel,önce biz bir tabak kuskus yanında domates şirininden ve yıldız gülünden fazla ise 4-5 tane alabilir miyiz??Tekrar ellerine sağlık,sevgilerimizi gönderiyoruz 4 bayan..

Ayrıca müsade edersen öpüyoruz seni,selamlar..

Evren Yasa dedi ki...

tesekkurler ozge, umarim yapabilirim dedigin gibi.

Sevgili 4 bayan, tabi ki opebilirsiniz ne demek :) Sekil olarak guzeller ama ben kurabiyelerinin hamurunun tadini begenmedigim icin yazmak istemedim, cok kuru oldular bana hitap etmedi yani. Hemen sizin icin 4 tabak hazirlayip postaya veriyorum o zaman :) Afiyet olsun.