Salı, Ekim 03, 2006

Annem ve ablamdan..

Turkiye'ye tatile gittigimizde annecim guzel elleriyle bize bu keki yapmisti sikisik bir zamanda hem de.. Gemide tadini cikarmistik bu guzel kekin bogaz havasi ve cay esliginde.. Simdi disariya bakiyorum da gri bir hava var, insanin ici karariyor walla ya.. Alisamayacagim sanirim ben Belcika havalarina.. Kendimi kandirmaya calisiyorum, bak ne guzel.. huznun de guzel yani vardir diye falan ama olmuyor, inanmiyorum kendime :) Kekin tarifini bilemiyorum ama annem soda ile yapmisti keki. O yuzden cok guzel bir dokusu vardi, en guzeli ben annemden ogrenip tarifi yazayim en kisa zamanda..


Bu guzel kebabi da ablam gecen hafta yapmis, cok begenilmis. Hem hafif hem de cok lezzetli olmasi ile gonulleri fethetmis :) Ben de sizi bu guzel tarif icin Mekanimiz Mutfak'a yonlendiriyorum.. Afiyet olsun efendim.


16 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
vintage biscuit dedi ki...

yukarda ki zebra ne kadar guzel

Adsız dedi ki...

ben cok begendim her ikisini de, annenizin ablanizin elinize saglik. Ozellikle kebap gercekten cok hafif gorunuyor.

limoncicegi dedi ki...

keke bayildim, hele saat 11'i vurmus acikmalar baslamis ( oruc falan yok anlayacagin uzere), madem alisamadin kalk gel buralara diyecegim ama artik ne orada ne burada mutlu olabilirsin. Oradayken hep oranin kotu yanlari buranin iyi yanlari, burada ise hep oranin iyi yanlari buranin kotu yanlari ... agirliklari sen biliyorsun :)

Evren Yasa dedi ki...

evet daha onceden de Kanada'da yasadim 2.5 yil. sonra dondum turkiye'de 1 sene kaldim, oyle geldim belcikaya. Ama sadece buranin havasini sevmiyorum, onun disinda sehir cok guzel. Kucuk ama capcanli.. Simdilik memnunuz ama her gidisin bir donusu var elbet :)

Adsız dedi ki...

Sabah sabah bunlari gormem hic iyi olmadi, aksama kadar daha ne kadar zaman var? Ben de sanirim bu aksama bir yaz kebabi yapacagim. Sanirim bunda kabak kullanilmamis ama..
Halime

Evren Yasa dedi ki...

Evet Halime, benim de fotograftan anladigim o, ablam sadece patlicanli ve patatesli yapmis. Sanirim hicbirini de kizartmamis. Benim de hosuma gitti goruntusu.

Adsız dedi ki...

Evren ikiside çok güzel görünüyor annenin ve ablanın ellerine sağlık sağlıkla kal Ebru

Damak Tadı dedi ki...

Evren'ciğim,
Canım sıkılmamaya çalış,alışmak zor ama artık zaman içinde belki o duyguların biraz geçer diye ümid ediyorum.Kek'in ve köften muhteşem gözüküyor ellerine sağlık yayınladığın için sonra annenin ve ablanın ellerine sağlık yaptıkları için.Canım oranın havası değişecek diye bekleme hep öyledir iyi bilirim.Önemli olan senin iyi olman.Bak bizler de burdayız el salıyoruz sana bak.))Sevgiler,hoşça kal..

Evren Yasa dedi ki...

Gulcum, o kadar kotu degilim merak etme, sadece gunesi ozluyor insan arada :) ama seviyorum dedigim gibi bu kucuk sehri.. kendimi iyi hissediyorum buralarda, oglen kestane toplamaya gittim hatta :) Ben de size el salliyorum buradan :)

Unknown dedi ki...

Sevgili Evren merhaba,
Ne zamandir bakiyorumdum sitene ama yazmak nasip olmamaisti.:)

Ben kuru kek sevmememe ragmen senin kek cok sik duruyor.Bu sekil cikarmanin ozel bir yontemi vardi ama hatirlamiyorum.Biliyorsan bana yazarmisin esim icin yapmak istiyorum...

Memnun oldum:)sevgiler

Gulenay

Adsız dedi ki...

hayirdir insallah benim msjim yayinlanmamis. o kadar cesur yurekli olsaydin tum elestiriyede acik olurdun . ben kendim yaptigimdan bunu. cok iyi biliyorum cig koyulmus malzemeleir bu yemekte olmuyor milleti aldatmayin .

Evren Yasa dedi ki...

Gulenaycım, bir kepce normal kek karisimindan, bir kepce kakaolu olan karisimdan koyarak yapti annem ama baska ozel bir puf noktasi var mi bilemiyorum.

Ismini veremeyen cesur yurek, elestiriye acik olmadigim icin degil, mesajinizin kirici olmasindan ve seviyesinin bu bloga uygun olmadigini dusundugum icin yayinlamadim. Tarzinizi sevmedim, blog da benim blogum oldugu icin, mesajlari silebilme hakkim oldugu icin baska insanlarin okuyup da negatif enerji almasini istemedigim icin sildim. Yoksa soylediginiz sey aman aman birsey degil, elestiri olan sey bu olsun :) Ayrica neden milleti kandirayim ki? ne kadar komik? siz becerememis olamaz misiniz? bu akliniza geldi mi hic? yapanlar cok begenmis, ailecek lezzetli lezzetli yemisler, ben de bunu soyledim. Buna neden kiziyorsunuz anlamadim. buna da rica ediyorum, altta kalmayayim diye ugrasip cevap yazmayin, bundan sonra bu konudaki yorumlariniza yer vermeyecegim. Bu arada sunu da soylemeliyim ki blogumda ilk kez sizinki gibi yorumlarla karsilasiyorum, cok sasirdim.

Adsız dedi ki...

bosver evrenbal, bence bu tarz insanlarla tartismaya bile degmez, begenmeyen acmasin siteyi yahu :))) sevgi

limoncicegi dedi ki...

sorunlu heryerde sorunlu oluyor demek ki !
ozele yazmayip yorum olarak yazmasi da akla baska sorular getiyior, alla alla , is guc kalmamis millette, yipratma calismalari ... tobe tobe

Evren Yasa dedi ki...

saol limon cicegi destegin icin, ben de anlamadim, nedir bu saldirgan tavir? sanki cok ciddi birsey varmis gibi, alti ustu yemek tarifi, fotografi.. paylasalim, guzelleselim diyoruz ama insanlar resmen sevkimizi kiriyor.. ne diye yipratma calismasi di mi? anlamadim walla.