Cumartesi, Ekim 14, 2006

Patatesli Kanepeler


Malzemeler
3-4 adet patates
1 adet havuc
1 yemek kasigi mayonez
Yarim tatli kasigi hardal
Kirmizi biber, kara biber, tuz
Cekirdeksiz yesil zeytin
Tursu
Kirmizi biber
Sandvic ekmegi

Yapilisi
Patates, havuc rasgele dogranir, tencereye su ile birlikte alinir, pisirilir. Pistikten sonra icine baharat ve mayonezle hardal koyularak el blendirinden gecirilir. Ekmeklerin uzerine krema sikacagi ile bu karisimdan birer yemek kasigi kadar sikilir. Ustleri istenildigi gibi suslenir.
Partiler icin guzel bir alternatif..

Afiyet olsun.


8 yorum:

Defne dedi ki...

Evren, harika gorunuyorlar! Ne de guzel yapmissin, renkler muhtesem, lezzetine hic suphe yok. Pazartesi aksami annemleri caya davet etmistim, mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Evren'cim gerçekten görüntüler şahane eminim tadıda öyledir ellerine sağlık sevgiler Ebru

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA EVREN'CİĞİM,
Görüntü inan 10 numara çok şık ve cıvıl cıvıl inanıyorum lezzetide görüntüsü kadar lezizdir.Çünkü hepsi birbirini bütünleyen lezzetler birde iki lokmada rahat rahat lüpletmek için zeytinleri çekirdeksiz biber turşulu olandan yapsak sanırım daha rahat olur ne dersin?Ellerine sağlık ve Öpüyorum ;)
SEVGİYLE KAL...

tugce:-) dedi ki...

çok sevimli gozukuyor bunlar evren. zaetn bi lokmalık ikramları hep sevmişimdir ama bir de boyle güzel gözüktülermi iyice bayılıyorum:) ellerine saglık

Evren Yasa dedi ki...

Defnecim, cok sevindim begenmene umarim annenler de severler.

Tesekkurler ebru, tadi hem degisik hem oldukca guzel, soguk soguk yeniyor olmasi da ayrica avantaj. onceden hazirlanabilir boylece.

Zuhalcim, dedigin gibi cekirdeksiz zaten zeytinler, yoksa yemesi zor olurdu saniyorum, kirmizi biber ayrica kullandigim icin ici bos olan yesil zeytinlerden kullandim. Goruntuyu begenmene de cok sevindim ayrica.

Tugcecim, gercekten bir ya da iki lokmalil bunlar. ekmekleri ben yapmistim evden, o yuzden istenildigi boyutta yapmak mumkun aslinda.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Hepsi birbirini tamamlayan şeyler..Ne de yakışmışlar birbirlerine..))Ellerine sağlık,afiyetler olsun..Sevgiler..

Evren Yasa dedi ki...

Sevgili Gul, dedigin gibi hepsi birbirini cok guzel tamamliyor. basta hardal nasil olacak diye biraz suphe duydum ama sonra farkettim ki gercekten hem degisik hem de cok hos bir aroma veriyor. Esim ilk basta eritme peynir sandi patatesli karisimi. Blendirdan gecirince farkli bir dokuya sahip oluyor :)

Beyhan dedi ki...

Gözlerime inanamıyorum HARİKA olmuşlar.Turşu,zeytin,patates,biber...
Sanki benim için yapılmışlar:))