Pazartesi, Ekim 09, 2006

Tervuren Parki



Haftasonumuz oldukca guzel gecti. Asil agirlik direksiyon dersinde olmakla birlikte cok gezdik, havalarin guzel olmasini firsat bilip eve girmedik hic. Cumartesi gunu sabah kestane toplamakla ise basladik ve bir saatte esimle birlikte sadece iki kisi olarak 4 kg kestane topladik. Okul kutuphanemizin bahcesinde bulunan iki kestane agaci cok verimliydi anlayacaginiz Bir de sadece bunlar yere dusenlerdi :) sonrasinda biraz direksiyon calistik. Yokuslarda dur -kalk ve daha cok park etmeydi konularimiz :) Sonrasinda da Bruksel'de arkadaslarla bulusup Turk mahallesine iftar icin gittik. Sonrasinda Turkiye-Macaristan maci izlendi. Gece saat epey gec olmustu dondugumuzde.. Ertesi sabah erkenden kalkip, utuydu temizlikti onlari hallettim. Sonrasinda yuruyus icin Leuven cevresinde yasayan Turk arkadaslarla birlikte Tervuren Park'a yuruyuse gittik. Hava gunluk guneslikti. Yuruduk, sohbet ettik, yeni arkadaslarla tanistik. Yeni organizasyonlar icin neler yapabiliriz diye konustuk. Simdilik benim ilgilendigim bir yemek kursu planimiz var. Benim verecegim bir kurs olacak bu ama daha cok birlikte yeni seyler ogrenip, iyi vakit gecirebilecegimiz bir etkinlik olmasini istiyorum ben. Ilk seans 2 hafta sonra, gelismeleri sizlerle paylasirim. Pazar gununun benim icin en guzel yani, Tervuren Park'a arabayi benim goturup getirmis olmam. 17 km uzaklikta bu parka giderken yolda otobusun arkasina takildigim icin epey egzersiz de yapmis oldum. Yokuslarda arkamda araba varken biraz panikliyordum her seferinde ama sorunsuz sekilde gidip geldigim icin cok mutlu oldum.. Dondukten sonra da arkadaslarla birlikte kestane kebap yapip ganimetleri degerlendirdik. Haftasonumuz boyle gecti iste..



7 yorum:

Adsız dedi ki...

Evren'cim pazar günü miskin kocayı evde yatıp yuvarlanmaktan kaldırabilseydim biz de Tervuren parka gelecektik ama maalesef amacıma ulaşamadım :( Gelsek karşılaşıcakmışız bak ne güzel :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Evren
2004 yılının haziranın da gelmiştim Belçika'ya, tek başıma Brüksel, Lier, Antwerpen gezmiştim. En çok parkları sevdim, çimlere uzanıp uyumayı, göl kenarında oturmanın zevki bir başka... Birçok park gezdim ve resimler çok tanıdık geliyor bana..İsmini hatırlamıyorum ama bu park Brüksel 'demi, Harika bir görüntü.. Türkiye de bu şekilde bir tek Atatürk Arboratumu var oda sadece haftaiçi gündüz saatlerinde açık:(

Evren Yasa dedi ki...

Yesimcim guzel olurmus karsilassaydik, hava da cok guzeldi.

Pinar, dedigin gibi parklar cok guzel. Bu Tervuren parki Bruksele cok yakin ama tam olarak Tervuren'de sayilir.

Pia dedi ki...

evren inanmiyorum, ben de hafta sonu araba kullandim ama tervuren den leuven e dogru.. herhalde iki gunde git gel 70 km falan yapmisimdir
bu kadar olur diyorum yani, maci izlemeye de esim gitti, benim canim istemedi, kesin karsilacacaktik turk mahallesinde demek ki...

Evren Yasa dedi ki...

Evet Pia, karsilasirdik kesin, regatta diye bir yer varmis cafe pub arasi, ordaydik biz. keske gelseymissin. Haftasonu ayni seyleri yapmisiz demek ki ne tesaduf!!

limoncicegi dedi ki...

Guzel bir haftasonu gecirmissiniz. Hele bu kurs olayi cok guzel olmus, detaylari ile bekliyoruz, bilgine :)

araba konusunda ise basarilar, park etme durumlari nasil. benim kabusumdur kendileri..

gorusmek uzere

Evren Yasa dedi ki...

Evet limoncicegi, hem dolu dolu hem de guzel gecti haftasonumuz. Ben de kurs konusunda cok hevesliyim, zaten mutlaka fotograflarini cekeriz, burada paylasirim sizinle zevkle.

Araba konusunda dedigin gibi benim icin de en zoru park yapma. gerci yavas yavas egitiliyorum ama :) esim cok daha basarili, birlikte ogreniyoruz, benim ondan cok daha fazla deneyimim var yolda surus konusunda, ama o benden cok daha iyi parkediyor. Kadinlarin 3d dusunme kabiliyetleri daha az diye okumustum ama inanmak istememistim dogruymus.