Pazar, Kasım 19, 2006

Haftasonu..

Haftasonu Leuven'e nisbeten yakin olan Almanya'nin Koln sehrine gezmeye gittik arkadaslarla birlikte.. Belcika'ya gore Almanya'nin oldukca ucuz oldugunu duyuyorduk ama bu kadarini beklememistim dogrusu. Hersey cok daha ucuz.. Yemek icmek, giysiler, elektronik esyalar.. hersey.. Biz de bulabildigimiz ihtiyacimiz olan herseyi alip getirdik :) Bir de tabi meshur Dom'u da ziyaret ettik..


Bunlar da haftasonundan gelen lezzetler.. Biri Mutfak Guncesi'nin lezzetli susamli kurabiyeleri, biri de degisik sekillendirdigim esmer ekmeklerim..




14 yorum:

Adsız dedi ki...

Evren kurabiyelerde ekmeklerde nefis olmuşlar zaten Şaziye'nin tarifleri çok güzel oluyor ellerine sağlık kolaylıklar Ebru

www.blogcu.com/mutfaksepeti

limoncicegi dedi ki...

Selamlar, haftasonu hem gezip, hem de mutfak maceralari yasamis olman ne guzel. Ben bu haftasonu sadece gezme isini yapip, yanimda oradan yiyecek birseylr geitmr tembelligini yapanlardanim. Ama sen boyle soyleyince vicdanim biraz karisti..
Ellerine saglik, hem tarifi verenin hem yapanin

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkurler ebru, dedigin dogru saziyenin tarifleri hep garantili, ben cok seviyorum onun verdigi guzel tarifleri..

Limoncicegi, gezdik durduk walla cumartesi sabahtan dun ogleden sonraya kadar.. ama dun aksam evde birseyler yapmak isteyince de yemek, ekmek ve kurabiye falan hazirladim. haftaici icin epey kolaylik oluyor..

Ferhanca dedi ki...

Evren merhabalar,etkinlikle ugraştın gezmek sana iyi gelmiştir..bol bol gezin (ders çalışmakta var dimi ) insan ne gezerse yanına kar kalıyor..evlimisin bilmiyorum?? eğer evliysen kocanı acayip şişmanlatırsın..))) bular çok güzel esmer ekmek pişmeden ayrı güzel pişince rengıyle ayrı güzel ..afiyet olsun ..sevgiler.FERHAN

Adsız dedi ki...

EVREN ellerine sağlık ne güzel bunlar böyle,etkinlik seni çok yordu gezmeye gittin galiba,ne diyeyim geçen yaz başı yaptığımız italya seyahati hariç ben de bu sene hiç bir yere gitmedim,darısı başıma,selamlar

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Önce etkinlik için tebrik ederim seni tatlım.Tek başına hepsinin üstesinden geldiğin için.Ellerine,gönlüne sağlık canımm.

Gezmek iyi gelmiştir sana bu kadar yorgunluğun ardından.Almanya bu aylarda çok ucuz olur tam isabet olmuş canım hiç değilse biraz değişiklik olmuştur.

Gelelim yaptığın bu nefis yiyeceklere muhteşem gözüküyorlar ellerine sağlık canım.Hepsi birbirinden nefis en kısa zamanda bunları yapıp denemek istiyorum.Tekrar ellerine gönlüne sağlık canım.

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum,herşey gönlünce olsun..
Yanaklarından öpüyorum..Sevgiyle kal..

Yesim dedi ki...

Evrencim ne güzel siz de almanyaya gitmişsiniz, gördünüz mü siz de tolganın memleketini? :) Gerçekten almanya belçikaya göre çok daha ucuz biz de biraz alışveriş yaptık valla. Ekmeğin şekline de bayıldım bu arada, ellerine sağlık...

SEDA dedi ki...

yine harika şeyler yapmışsın.ellerine sağlık

seda
tarifname.blogspot.com

Evren Yasa dedi ki...

Ferhanca, dedigin gibi evliyim :) esim de evlendigimizden beri kilo aldigi icin simdi kendini spora verdi :) hatta aksam beraber yuzmeye gittik. kendime de zararliyim yani ben :)

Suheyla dogrusu etkinlikte yoruldum. cok tarif vardi hepsini kisa zamanda herkesle paylasmak istedigim icin de uzatmadan biran once yayinlamak istedim. bir de o hafta egitim vardi isle ilgili, o yuzden zor oldu benim icin biraz..


Gulcum, koln gezisi epey ise yaradi, dinlendim degisiklik oldu arada yapmak lazim yakinken boyle buralarda yasarken..

Yesimcim, biz cok fazla yemek uzerine alisveris yapamadik ama eminim onlar da cok ucuzdur onun yerine turk mahallesinde kebap yemeye gittik superdi tavsiye ederim..

sedacim tesekkur ederim..

saziye dedi ki...

Evren'cim, kurabiye tarifini beğendiğine sevindim, ellerine sağlık. Ekmeklerin yine her zamanki gibi harika!

Pia dedi ki...

slm evren
koln u ben de cok seviyorum, ozellikle bruksel den sonra canli ve hareketli bi sehir gormek insana iyi geliyor.biz turk mahallesindeki yemekleri de cok seviyoruz, bi de orada DM adli bi temizlik malzemeleri satan bi magaza var, her gittigimizde bi doli sey alip donuyoruz, gercekten hesapli
iyi hafta sonlari

Adsız dedi ki...

Evren'cim, uzun suredir yazmiyorsun. Merak ettim seni. Iyi misin?
Zumbul

Berceste dedi ki...

Evrencigim oncelikle ev sahipligin cok guzeldi, cok tesekkurler, geciktigim icin ozur dilerim :( Nerelerdesin merak ettim, sen bu kadar uzun sure ortalardan yok olmazdin. Sevgiler....

LaMa dedi ki...

Kismet tam da Bercestenin pesine yorum yaziyorum:)
Ben de sana rekor katilimli patates etkinligindeki ev sahipligin icin tesekkur etmek icin gelmistim ziyaretine bir de ne goreyim bizim dom :P
5yil once Almanya'ya staja gittigimde(Bonn Universitesi)Phantasialand diye bir eglence merkezine gitmek icin Koln'e ugramis ve bu dom'u ziyaret etmistik. Anilarm depresti:)
Sevgiler