Çarşamba, Kasım 08, 2006

Minik kuplar ve kekler..

Haftasonu bir arkadasimiza giderken cok pratik sekilde hazirladigim bu guzellikleri de sizinle paylasmak istedim. Hemen bir not bunlardan bir gram dahi yemedim. Sonra ablam kiziyor, neden surekli hamurisi yapiyorsun sen diyette degil misin diyor, hakli da.. Kekler buyuk kalipta yaptigimla ayni olmasina ragmen cok begenildi. Sanirim ufak olmalari sirin olmalarini da sagliyor.


Kupların yapimi cok kolay.. Klasik hazir pudinglerden yaptim, ustunu de susledim. Neler mi kullandim hemen anlatayim..


Oncelikle dedigim gibi puding gibi yapilir, kaplara bosaltilir. 100-150 gr cikolata krema ile eritilir. Bir muzu kalin kalin dograriz. Ayni zamanda marzipan da merdane ile acilir, kurabiye kalibi ile kalpler yildizlar kesilir. Muzlar once cikolatayla kaplanir, yagli kagit ustunde sogumaya birakilir. Ardindan ayni sekilde marzipan sekiller de cikolatayla kaplanir, ustlerine hindistancevizi serpilir, ve muzlar yaninda sogumasi icin birakilir. Sonrasinda buzdolabinda iyice sogutulur. Beyaz krema icinse 100 ml krema 2-3 yemek kasigi pudra sekeri katilasana kadar cirpilir ve 2-3 yemek kasigi mascarpone (labne de olur saniyorum) peynir eklenir. Kivamli bir karisim olacak, krema sikma torbasi ile susler yapilir. En son ortaya da bir muz bir de sekilli marzipanlardan yerlestirilir.

11 yorum:

Safran dedi ki...

Muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık Evren...Sevgiler...

munevver dedi ki...

Oooo,neler yapmış kardeşim...Ellerine sağlık.Bu aralar görünmüyorsun..Merak ettim.Sevgiyle öpüyorum..
nanelimon.

Evren Yasa dedi ki...

tesekkurler safran, senin de yeniden bloga yazabilmen cok iyi oldu. tekrar hosgeldin..

munevvercim senin bloga ben mesaj birakmaya calistim bir iki kez ama blogger hata veriyor acilmiyor comments sayfasi yoksa hala takipteyim.. :)

Defne dedi ki...

Evrenciğim, kekler de çok güzel ama bu minik kuplar beni benden aldı. Ellerine saglık. Daha fazla yazamıyorum, yutkunmakla meşgulüm :)

Yesim dedi ki...

Ellerine sağlık Evrencim kuplar çok şık, ama ben kekleri sevdim. Minik minik çok şirinler, ben de almak istiyorum bu minik kek kalıplarından...

Evren Yasa dedi ki...

yesimcim, ben Lindl dan aldim sanirim bu kalibi, 6 tanesini bir tek kalipta gibi dusun, yanyana koymuslar. hem de 4 euro gibi cok ucuz bir fiyata aldim gecen hafta belki hala vardir, bir bak istersen.. gercekten guzel bir kalip, farkli sekilleri de vardi hatta.

limoncicegi dedi ki...

Diyet mi ? Kizsal nedenlerle mi ? Yoksa saglik nedenleri ile mi .. Umarim birincidir. Ellerine saglik, kuplar icin cok ugrasmissin yahu

Adsız dedi ki...

Evrencim yine herşey harika olmuş canım minik kekler çok şeker kuplarda ye beni diyor tekrar eline sağlık sevgiler.Özlem Özge

Adsız dedi ki...

Evren ikiside çok güzel görünüyorl hele kupların görünümü çok şık ellerine sağlık Ebru

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Ferhanca dedi ki...

evren merhabalar ,bende bu hafta havuçlu kek yaptım tariflerimizde aynı ama bu tarif geç bayatlıyor..küçük kalıp fikri çok şirin olmuş ellerine sağlık..sevgiler..FERHAN

Evren Yasa dedi ki...

Limoncicegi, benimki tamamen kizsal seyler.. neyseki simdilik tamamen keyfi yapiyoruz diyeti, saglik problemim yok neyse ki :)

Susam cok tesekkurler, olsa da imkan ikram edebilsem sana da..

Ebru begenmene sevindim..

Ferhanca gercekten kucuk kalip cok degistiriyor goruntuyu.. ben de farkli kaliplar edinmeye karar verdim.