Salı, Kasım 14, 2006

Patates Ye - 16 Ozet Ucuncu Kisim

---------------------------------------------------------------------------------------------
Haftasonunun ardindan kalan son tarifler..

Bana gelen son tarifleri de sizlerle paylasmak istiyorum.. Boylece bu etkinligin de sonuna gelmis oluyoruz.. Yenisinde gorusmek uzere!!

- Patates Yemegi icin Damla'nin bloguna bakabilirsiniz..


- Hulya Yılmaz ise Pembe Dunya Salatasi ile bizlerle..


- Nermin Alp Sen'in tarifini blogu olmayan tariflerde yayinlamistik ama bir yanlislik olmus, tarifi burada da bulabilirsiniz..

---------------------------------------------------------------------------------------------

Blogu olmayan arkadaslarin gonderdikleri tarif ve fotograflari da bir word dosyasi haline getirdim, ilgilenen arkadaslar, bu linkten dosyayi indirebilir. Etkinlige istirak eden herkese cok tesekkur ederim.. Blogu olmamasina ragmen bizi yalniz birakmayan Aygun Gonul, Aysel Turkan (tarif icin), Aysin Demirci, Ayse Dogan, Elvan Akinci, Nermin Alp Sen'e de ozelikle tesekkur etmek istiyorum.. Hepinizin ellerinize, yureginize saglik..

Geciken arkadaslar haftasonuna kadar tariflerini bana gonderebilir, bu son ozete ekleyecegim hepsini.. Uzulmeye gerek yok :)
---------------------------------------------------------------------------------------------

65- Benim zaman zaman canimin cektigi bir tarifle karsimizda Zeytin Tanesi.. Patates Salatasi.. Resmen arada ozluyorum ya.. size de oluyor mu?


66- Sevgili Oznur Almanya'dan iki guzel tarifle aramizda.. Patates dolmasi ve firinda patates.. Firinda patates bilumum cipslere tas cikartacak kadar guzel duruyor bence..


67- Lezize blogunda ise patatesli pancake ile icimiz aciliyor.. O guzel fotograf oyle.. ve ne guzel tarif.. Ayrica Ortakoy'deki kumpirlerin kiskanacagi bir tarif daha var..


68- Ben ismine bakinca degisik bir tarifin gelecegini anlamistim. Zira benim cok hosuma gitti bu Kirmizi Soganli Patates Kek.. Soframiz gene cok sik..

69- Istanbul'dan Seda Tarifname'de degisik bir tarifle karsimiza cikiyor. Ben fotografin sadeligine ama bir o kadar istah aciciligina takildim kaldim.. Hadi birer tane de patates toplarindan cebimize atalim, yolda yeriz..


70- Cok severek okudugum bloglardan biri de Zuhal Yalcin'in blogudur.. Her zaman essiz fikirlerle karsimizda olan Zuhal Yalcin'in Karnavali'nda neler yapilmis hemen bir bakalim.. Bakiyoruz, ve inanamiyoruz.. Zaten ilk fotograf beni bitirdi.. Niyokki, patates garnitur, polonya usulu patates kizartmasi, palmiye patates salatasi ve daha bir suru tarif.. mutlaka gorun diyorum..


71-Duduk Makarnasi'na bakmasaymisim keske ac karnina.. Zaten kac saattir dolaniyordum birseyler yemek icin.. Sebzeli borek daha bir acti istahimi maalesef..


72-Iste bu da benim favori tarifim olsun.. Ben pazar sabahlari kizarmis patates ustune kirilmis yumurtaya bayilirimmm ama esim bunu ana yemeklerden saydigi icin ve agir buldugu icin (aslinda hakli) yiyemiyoruz :( Oysa ogrenci evimizde hic usenmezdik.. Neyse anilari birakip, Bengu'nun guzel tarifine yonlendiriyorum sizi..

73-Nergis2005 blogunda ise aklima neden ben hep kizartma seyleri seviyorum sorusunu getiren patatesli sigara borekleri yer aliyor..


74-Simdi de ustalardan alinmis bir yemek tarifine dogru gidiyoruz.. Muptela'da Patates Boreginin tarifini hemen yaziyoruz elimizdeki pecetenin kenarina..


75-Acik Bufe'de Nezaket bizim icik patatesli tatli surprizli ekmekcikler hazirlamis ve firindan yeni cikarmis.. Buralara kadar geldi kokusu..


76- Melbourne'dan gelen tarif ise yeni bir ekmek yapma sansi getiriyor bizlere.. Hindistancevizli Patates Ekmegi'ne ne dersiniz? Bir de elmali patates dilimleri var.. Ikisinden de tatmak lazim..


77- Ankara'dan Hesna'nin Mor Denizine acilalim simdi.. Cok seker kaplarda sunulmus patates pizzasinin tadina bakmadan olmaz..


78- Goruntu yeter bence tarife gerek bile yok.. Ellerine saglik cilek.. Haluj nasil yapilir diye merak ediyorsaniz, hemen bir tiklayin..


79- Defne gene gonlumuzu fethetmenin yolunu bulmus. Patatesli Lorlu Borek enfes gorunuyor..


80- Ismini bile telaffuz edemedigimiz birsey hazirlamis Dilek'ce..Orjinal adi Karjalanpiirakka olan, turkce bir cesit pogaca diyebilecegimiz bu tarif yenilik sevenlere gore tam..


81- Behiye'nin blogu olan tatli-tuzlu da ise Patatesli ve havuclu mucver yer aliyor.. Ellerine saglik demeden gecmiyoruz..


82- Dilin Tatlari ise tam cayin yanina gidecek sekilde hazirlanmis Peynirli- patatesli rulolar hazirlamis. Hemen cayin altini yakalim..


83- Hemen bugun denenecekler listesine aldigim cok hos bir ekmek tarifine hazir misiniz? Kekevi bizim icin patatesli rus ekmegi yapmis. Yanina peynir, zeytin bir de domates.. baska seye gerek var mi?


84- Arzulanan Lezzetler ve Armeda gene tum becerisini ortaya koymus. Benim sunumunu, fotograflarini cok begendigim bir blog burasi da.. Sapkali Sisko Patatesler, isminin bile sempati duymak icin yeterli oldugu bir tarif..


85- Etkinlige ucundan yetismis bir blogger tarifi geliyor simdi.. Patates kroket.. Hanife butun islerinin arasinda bize de yer verdigi icin ona tesekkur edip yola devam ediyoruz..


86- Ferhanca daha onceden yaptigi Firinda Sosisli Pure ile katiliyor etkinlige.. detayli anlatimi ve fotograflar epey ise yarar..


87- Sevgili ve becerikli arkadasim Gul, bu aralar biraz bel agrisi cekiyormus, ona ragmen bizimle birlikte olmak icin etkinlige katilma ozverisinde bulundugu icin tesekkur ediyorum.. Damak Tadi'nda her zaman lezzetli yemeklerini gormek istiyoruz Gulcum.. Degisik bir patatesli sigara boregi tarifi bu.. hmm cok leziz ama..


88-Patatesli gul boregi ve patatesli toplar olmak uzere iki tarifle Nilufer'le Mutfak Sohbetleri blogunda artik biraz soluklaniyoruz.. Geze geze derman kalmamis dizlerimizde..


89- Hamburger ve Croissant blogunda karsimizda gene ismini bilmedigimiz bir patates tarifi cikiyor :) Gratin Dauphinois Sarah'a cocuklugunu hatirlatan bir tarif oldugu icin daha bir ozel oluyor bizim icin..


90- Yesim'in Salatalikli Patates Salatasi ile etkinlige katilan blog Kirinti.. Ellerine saglik..


91- Patates Sikma tarifi ile Gulos ve Annesi gec kaldiklari etkinlige son dakikada yetisiyorlar..


92- Mutfakta Zen sitesi ile hem gozumuzu gonlumuzu acan hem bilgi hazinemizi zenginlestiren Tijen abla Renkli Patates Mucveri ve Patatesli Turpotu Salatasi ile yine yuzumuzu gulumseten tatlar paylasiyor bizimle..


93- Hadi bir de Sevda Mavisi'nin Patates Sepeti'nde Kuzu Kebabinin tadina bakalim. Goruntu super, lezzet de geri kalmiyordur bence..

94- Bir Tatli Serap blogunda ise farkli bir salata ile karsilasiyoruz son olarak.. Kizartma Patates Salatasi icin tesekkur edip gunu sonlandiriyoruz..


Simdilik bana gelen tum tarifler bu kadar arkadaslar, gecikmeler icin kusura bakmayin lutfen.. Bu ara hersey cok yogun.. Ayrica tarifini gonderdigi halde burada bulamayan arkadaslar lutfen bana yeniden bir mail yazin, ya da yorum birakin, ulasmamis olabilir, atlamis olabilirim. Kimsenin emegi bosa gitsin istemem.. Bilgilendirme yaparsaniz cok sevinirim. Bir dahaki etkinlikte gorusmek uzere!

10 yorum:

Behiye dedi ki...

Evrenciğim, yoruldun di mi:) Daha da varmış tarifler...Ev sahipliğin için teşekkür ederiz.

Nilüfer dedi ki...

Evrencim, bit gün gecikmeli yolladım ama benimkini de araya sıkıştırır mısın ;) Ben tarihi yanlış hatırlıyormusum malesef...
Sevgiler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Merhaba Evrenbal'cığııım
Ellerine sağlık seni gerçekten epey yorduk:( ama ev sahibeliğin için tekrar teşekkür ederim;) Etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımın da ellerine sağlık inanılmaz güzel patatesli mamalara imzalarını atmışlar;)
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Evren, muhtesem bir etkinlikti bu. Konu seciminden, tariflere ve senin sunumuna kadar... Kac gundur yalanip duruyorum resimlere bakarken ve denenecekler listem uzadikca uzuyor. Cok tesekkur ederim butun emegi gecenlere, tabii en basta sana. Sagol, varol.

Evren Yasa dedi ki...

Saolun arkadaslar, sonunda tamamladim sanirim :) ic huzuruyla calismaya devam edebilirim :) hepinize tesekkurler katiliminizdan dolayi..

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren,
Emeklerinden dolayi sana tekrar tesekkür ederiyorum.Hayirli isler.Iyi dinlenmeler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren Hn, tek bir cümleyle emeğinize sağlık demek istiyorum..

Sayfa estetiğinizden tutunda, sunum yorumlarınıza kadar herşey çok şık olmuş..

Ayrıca, birçok yeni tarif ve görselliği kazandırmak adına yaptığınız evsahibeliği için de ayrıca teşekkürler..

Selam ve sevgilerimle..

incikboncuk dedi ki...

vaay, bu ay inanılmaz bir katılım olmuş. hangi tarife bakacağımı şaşırdım. ellerine sağlık

Nilüfer dedi ki...

Evrencim, gerçekten çok güzel bir evsahipliği yapmışsın, çok da tarif var, gecikenleri de aldığın için ve emeğin için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

evren hanım selamlar,

sizi ve etkinlikleri devamlı takip eden biri olarak en yorucu etkinlik bu oldu sanki diyorum...ellerinize sağlık...emeğinize sağlık....

selam ve sevgiler