Perşembe, Şubat 08, 2007

SOBEEEE


Bloglari izlemeye basladigim gunlerden bugune hep bekledigim birseyi bana verdikleri icin Pinar ve Yesim'e tesekkur ediyorum oncelikle ve kendim hakkimda belki az bilinen ya da hic bilinmeyen seyleri anlatmaya geciyorum...

1) Kucuk seylerle mutlu olmasini bilen biriyim. Bir demet kir papatyasi, icten soylenmis bir "Seni seviyorum", keyifle okunan bir kitap, paylasilan ortak bir zevk, bir cift patik, bir fincan sicak sutlu kahve beni mutlu etmek icin yeterlidir.. Illa hanlara hamamlara, tek taslara gerek duymam yani.. Her zaman mutlu olmaya yakinimdir, beni mutsuz etmek zordur diyebilirim hatta..

2) Ailesine cok duskun biriyim. Aile derken hem esimi hem annemi babami ablami ve esini kastediyorum. Onlarin en ufak uzuntusu benim icin cok onemlidir ve en az benim derdimmis gibi cozmek icin elimden geleni yaparim. Onlarin olmadigi bir yasam dusunemiyorum. Allah basimdan eksik etmesin hicbirini.

3) Kendim icin giysi alisverisi yapmaktan, magazalarda saatlerce vakit gecirmekten cok sikiliyorum, eskiden boyle degildim son 1-2 senedir boyleyim.. elime alip tek tek bakamiyorum, acayip daraliyorum ama esimle beraber zevk aldigimiz tarzdaki dukkanlarda cok uzun vakit gecirebilirim; spor malzemeleri, mutfak ekipmanı, oyuncakcilar, buyuk marketler..

4) Biraz da kotu yonlerimden bahsetmem lazim bence cok pozitif olmamali hersey :) Egosu guclu bir insanim.. Benim bildiklerimin yanlis olabilecegini yeni yeni ogrenen bir insanim. Yenilgiden hoslanmiyorum, hirsliyim, icine girdigim bir iste, ustume aldigim bir sorumlulukta en iyisi olmak icin cabalarim. Simdilerde daha iyiyim bu konuda, sinirlarimi az cok biliyorum. Ustumde egemenlik kurulmasinsan hic hoslanmam.. Bu arkadasim, esim, babam annem kim olursa olsun boyledir. Hicbir zaman surekli dinleyici, surekli tatbik edici durumunda kalamam. Benim sozlerime deger vermeyen, beni dinlemeyen, ictenligine inanmadigim kimselerle de cok uzun sure gorusemem, ha bir de acayip cabuk cikarabilirim insanlari hayatimdan sanki daha once hic olmamislar gibi.. bir arkadasim bu konuda lise yilligima birseyler yazmisti da buna benzer simdi tam cumleyi cikaramadim.. Bu cok kotu birsey biliyorum (ben oyle algiliyorum en azindan) ama boyle.. Bir kere birisinden sogursam sonra tamirati cok zor benim icin.. Genelde Siyah/Beyaz seklinde, dijital sistemde calisiyorum :) ama hala dostlugunu aradigim, belli sebeplerle bir daha gorusmedigim iki dostumun sohbetini, sonsuz guven duygusunu cok ozluyorum.. hatayi kendimde aramayi gec ogrenmis biriyim ben ama en azindan gec de olsa ogrendigim icin mutluyum.

Bir de bazen cok geveze olabiliyormusum :) bu da genel bir dusunce oldugu icin yazmam gerekiyormus gibi hissettim.. her ne kadar ben bunu hic kabullenmesem de.. :)))

5) Bence insanin oyle hobileri olmali ki onu yaparken baska bir dusunce gecmesin kafasindan.. Benim bu sekilde zevk alarak bir sure devam ettiigim gitar kursum vardi. Bir de Kanada'da Artvin, Antep ve Trakya yorelerine ait folklor oyunlari icin calismalara katildigimda bu kafa rahatlamasini hissediyoru. Belcika'da bu dinginligi bir yapboz yaparken iki tirmanisa gittigimde yasiyorum. Tavsiye edilir dolayisi ile..

6) cok unutkanım ve daginigim. surekli birseylerimi bir yerlerde kaybediyorum, neyse ki genelde sonradan bir sekilde karsima cikiyor. gecen gun arkadasa hediye almak icin esimle evden ciktik. gittigimiz yerde ben hemen alip gelirim sen arabada bekle dedim esime, telefon da kucagimdaydi tabi inerken yere dusmus, ben farketmedim. esim de parketmis beni beklerken acaba bu ne arabanin bir parcasi mi diye inmis bakmis benim telefon.. hic soylemedi bana da. ben de evde gece yatmadan once done done telefon ariyorum, saatini kurmak icin. cok uzuldum agladim canim sikildi da oyle soyledi. bir de ertesi gune sinavim var allahim ne can sikici durum ama iste boylesine daginik biri olursan bunlar normal oluyor.. alismaya calisiyorum duzenli olmaya.

7) genelde soylemek istediklerimi dolandirmadan anlasillir bir sekilde soylemeyi tercih ederim, pek icime atmam uzuldugum kirildigim seyleri, eger karsimdakini degistiremeyecegimi dusunuyorsam yanlis oldugu konularda, mesafemi degistiririm ama beni dinleyen, fikir alisverisinde bulunabildigim kisilerle yanlis buldugum seyleri konusurum.. benim de degismemi saglayan cok yakin dostlarim oldugu icin genelde yanilgilarimin farkina varmisimdir, o yuzden yakin arkadaslarimin tavsiyelerini degerli bulurum. dikkate alirim. ama uslup onemlidir benim hayatimda. mantikli ayaklari yere basan insanlari severim. dengesiz, stabil olmayan kisiler bana gore degil pek. bu arada KOVA burcuyum, pek burclara takilmam ozelliklerini bilmem ama kocayim iste bunu da daha once yazmamistim hic.

8) dogumgunleri, yildonumleri cok ozeldir. mektup yazmayi cok severim. el yazisinin onemi cok buyuk. o anda yazarken neler hissetmis, nerelerde duraklamis. dusunmus bunlara ozen gosteririm. esimle evlenmeden once cok uzun sure mektuplasmistik (ben kanadada iken) hepsini sakliyoruz, cok ozeller..

Hepsi bu kadar diyeyim simdilik..


Fotograflar da almanyada berlinde gittigimiz bir alisveris merkezinin ortasina butun masallarin canlandirilmasiyla ortaya cikmis bir panayir yerinden.. cocuklar icin super bir yerdi, biz bile eglendik.. butun masal kahramanlari vardi..


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bence çok güzel bir anlatım olmuş Evren'ciğim. Hele o ilk maddeye ben bayıldım.
Kova burcu çok zeki olur derler bu arada:-)