Salı, Nisan 10, 2007

Landal GreenParks Wirfttal

3 gunluk cok dinlendirici cok guzel bir tatil gecirdim.. Gercekten de ihtiyacim varmis, farketmemisim.. Gittigimiz yer gercekten doganin icinde, yesil tepelerin arasinda bir yerdi.. 11 kici gitmistik.. 2 bungalow kiraladik.. Gercekten hic bungalow gibi degildi, icinde hersey vardi.. somine bile.. aksamlari atesimizi yaktik.. Gitar calindi, sarkilar soylendi.. Gunduzleri oyunlar oynadik, etrafi gezdik.. Iki kez futbol maci bile yaptim erkeklerle.. Hatta artik Tolga bana "Maradona Evren" diyor.. :) Son gun 4 kisi bisiklete bindik, dag tepe 4 saat bisiklet tepesindeydik.. Inek ciftliklerinin yanindan gectik.. goz alabildigine yemyesil tepeleri izledik.. Kendimizi yokuslara ve ruzgara biraktik.. Cok cok guzel bir tatildi.. Hem de oldukca uygundu.. Buralardaysaniz, alin basinizi bir haftasonu gidin..


Kaldigimiz bungalowlardan biri.. 6 kisilik, 3 oda bir salon.. oldukca konforluydu dogrusu.. Bu sirketin Hollanda, Belcika, Almanya, Isvicre ve daha bir cok yerde de buna benzer kamp alanlari var.. Bizim kaldigimiz bungalowlar disinda 4 kisilik daha kucuk bungalowlar, gole bakan prefabrik evler, cadir ve karavan alanlari da vardi.. Kamp icinde bir acik bir kapali havuz (kapali olan oldukca kucuktu), sauna, masa tenisi, tenis sahasi, futbol, basketbol, voleybol oynanabilecek yerler vs mevcuttu.. Bisiklet kiralanabiliyordu.. Yani imkanlar cok genis, ne yapmak isterseniz isteyin mutlaka size yonelik birseyler bulabiliyorsunuz..


Prum sehrinden asagidaki fotograf da.. Prum cok guzel diye yola ciktik ama acikcasi benim beklentilerimi hic karsilamadi, oldukca kucuk bir sehir.. yapilacak hicbirsey yok.. sadece etrafta biraz dolandik, sonrasinda bir cafede birseyler ictik ve kampimiza geri donduk. Ertesi gun gittigimiz Daun sehri bizi daha cok mutlu etti dogrusu..


Paskalya dolayisi ile suslenmis agaclar... Prum'den..

Eifel bolgesinden volkanik krater gollerinden biri.. Bunun gibi ayni bolgede uc tane daha vardi.. Bu golun cevresini yuruduk sanirim yarim saat icinde.. Sonra boyle bir manzarada oturduk, sandviclerimizi yedik dinlendik..Henuz agaclar yesermemisti, sanirim mayis sonunda daha guzel bir manzara olur ama bu hali de bize yetti..



Uc gunluk yorgunlugun ardindan sadece 4 kisi bisiklete binmeye karar verdik.. Digerleri kendilerini saunaya ve araba ile gezmelere verdi :) Biz de epey zorlandik bazi bolumlerde dogrusu, bisiklet elde yuruduk buyuk yokuslarda.. Bir de isin kotusu benim bisikletin orta vitesi en kucuge gecmiyordu, yani yokus yukarilarda beni epey zorladi.. ama neyse ki cikmadan once planladigimiz parkuru tamamladik. Ve uc gun icinde ilk o gun gercekten doganin icinde hissettim kendimi bu kadar.. Tepelerde soluklanirken uzaaaaaak tepeleri izlemek cok iyi geldi. Zaten sehirde yasayan insanlar icin uzaklara bakmak goz kaslarini gelistirmek acisindan cok faydali imis. cunku surekli kisa mesafeye bakarak yasiyormusuz normal hayatta ve kisa gorus ile uzun gorus kaslari ayni degilmis..


Bugun ardindan aksam 7-8 gibi yollara dokulduk.. sadece 1.5-2 saat suren bir yolculuk sonrasinda evimizde olmak guzeldi.. hemen bir dus ve haftaya dinc girebilmek adina guzel bir uyku..

6 yorum:

Rakunt ideas dedi ki...

Allah içinize sindirsin.N e mutlu güzel temiz doğa havası almak....

limoncicegi dedi ki...

Ohhh .. misler gibi, ne iyi yapmışsınız.. bizimde 23 nisanla 3 günolacak tatilimiz :)) o yüzdenkıskançlık yapmayacağım,ama bu kadar güzel bir yere gidermiyiz ? bilemiyorum

Yesim dedi ki...

Frankfurta giderken ben de levhalarını gördüm bu Eifel bölgesinin, hatta yolda kulaklarınızı çınlattık :) Güzel geçmesine sevindim Evrencim, belki biz de gideriz sağol bilgiler için...

Ferhanca dedi ki...

Ne güzel haftasonu tataili iyi ki gitmişsiniz. Yine gidin bizler fotoları bekliyoruz..

Bocuruk dedi ki...

Evren'ciğim,
3x3 adlı yeni bloglar arası oyuna davet ettim seni. Tabii kabul edersen. Ayrıntılar sayfamda.
Sevgiler...

Şehir Melekleri dedi ki...

Evren ne güzel bir yer burası, ben de kısa bir dönem Münih'te yaşamıştım, ama hiç duymadım bu bölgeyi, hemen bir google araştırması yapacağım... Belki uygun bir zamanda... Bir de yurtdışında yaşamanın en güzel yanlarından biri bu bence; evinizin 1-2 saat civarında doğayla iç içe çok güzel vakit geçirebiliyorsunuz, tadını çıkarın. Biz Ankara'da yaşayanlar için böyle birşey pek söz konusu değil malesef.
Zuhal