Cumartesi, Nisan 21, 2007

Yalanci Tavuk Gogsu


Malzemeler
1 lt sut
60 gr tereyagi (1/4 paket)
2.5 kahve fincani un
2.5 kahve fincani seker
Yarim paket vanilya
2 yemek kasisi mastika (cam sakizi receli) ya da 1-2 parca damla sakizi (arzu ederseniz)

Yapilisi
1. Tencerede yag ve un acık pembe kavrulur. 1 lt sut, mastika (ya da damla sakizi) ve seker eklenip cirpici ile karistirilir.
2. Kaynayip koyulasinca atesten alinir, vanilya eklenir.
3. Mikserle 10-15 dakika cirpilir.
4. 20 cm capinda yuvarlak ya da dikdortgen bir tabak su ile islatilir ve yayilir.
5. Buzdolabinda sogutulur ve tarcin ya da kakao ile suslenerek servis yapilir.

4 yorum:

LaMa dedi ki...

Tavuk etkinligi icin ne yapmissin bakmak icin gelmistim, ismi tavuklu ,kendi tavuksuz bir cici mamayla karsilastim:)
Sunumun cok guzel olmus, ellerine saglik

-acemi aşçı- dedi ki...

Ben bir süredir bu tarifi arıyordum, çok sevdiğim bir tatlıdır, ne iyi etmişsin yayınlamışsın, teşekkürler. Kahve fincanı "türk kahve fincanı" değil mi?
Sevgiler
ipek

canan's culinaria dedi ki...

sevgili evren,

siteni yeni kesfettim ve cok hosuma gitti. yalanci tavuk gögsünün sunumu da pek sirin. tavsiye ettigin tavukcuyu da bir ara denemek lazim,
komsu ülke almanya'dan selamlar,
canan

evrenbal dedi ki...

Lamacim aslinda etkinlik icin yapmadim ama denk gelmis :)

Acemi asci, tadini ben de cok seviyorum bu tatlinin.. fincan turk kahvesi fincani..

Canan cok sevindim siteyi begenmene, yakinsaniz eger leuvene mutlaka denemen lazim.. biraz salas bir yer ama lezzet bagimlilik yapiyor :)