Salı, Haziran 05, 2007

Yine bir ozlem bitiyor..

Aslinda ozlem demek yanlis, ozlemler silsilesi adeta..

Surekli ozlemek, nasil yorar insani cekenler biler.. Surekli kafanizin bir kosesinde dusunulen, senaryolar kurulan yasamlar vardir.. Icinde olmak isterken, uzaklasilan hayatlar.. Yillar oldu yurt disinda yasiyorum, neredeyse 2002'den beri.. Ama buna alisamadim dogrusu. Icimde surekli yanan bir ates var.. Onunla yasamak, buranin rahatligindan, yasam standartlarinin yuksekliginden cok daha onemli bence.. Gercekten o atesle yasamak bencilligin sinirlarini gosteriyor insanin.. Ona ne kadar tahammul edebilirseniz, onu ne kadar umursamazsaniz o kadar bencilsiniz bence.. O ates sizi ne kadar rahatsiz ediyorsa, ne kadar hayatinizin bir parcasini caliyorsa o kadar da ben merkezci degilsiniz..

Hep bahanelerimiz hazir.. "Okulum var, 3 sene daha calisayim doneyim. Ben burada kendim icin degil dogacak cocuklarim icin bulunuyorum, onlar icin zorluklara katlaniyorum.." Aslinda hicbirimiz kendimize bile itiraf edemiyoruz belki de; "Burayi seviyorum, cunku karmasa yok.. sinir harbi yok.. guvenlik sorunu yok. avrupa'da her yeri gezebiliyorum, kolay tatile cikabiliyorum.. emegimin karsiligini aliyorum.. o yuzden geride biraktiklarimi dusunmeden rahatca yasayabiliyorum burada" diye.. herkes bir tur fedakarlik icinde oldugunu sanarak kendini kandiriyor.. oysa erteledigimiz hayatlari yasamak icin o yone baktigimizda belki de ortada bir hayat falan kalmamis olacak.. ne aci, insan kaybettiklerinin degerini kaybedince anliyor..

Oncelikler onemlidir.. Benim hayatimda herseyden once sevdiklerim geliyor.. Iclal Aydin bir siirinde "simdi telefon acsam sana.. sesini duymak da yetmiyor ki anne" diyor.. ne kadaar dogru.. "hep ayni cumleler.. nedenini bilmedigim bir aglamak var icimde. bir yerlere sigdiramiyorum yuregimi.. ozlemek cok fena anne; anlamak seni daha da fena.." diyor.. tercuman oluyor sanki hislerime..

Ozlemlerim bitiyor yarin.. anneme sarilacagim ani iple cekiyorum.. Babama sarilip, canim babacim diyecegim ani dusluyorum.. Ablamla abimle derin sohbetlerimizi, birbirimizi konusmadan anladigimiz bakismalarimizi, gulusmelerimizi hayal ediyorum.. Kulagimda iclal aydin'in siirleri esliginde ofiste gozlerim bugulanmadan yazamiyorum ama bu satirlari..

24 gunluk cok kisa bir ozlemler bitirme gezisinde olacagiz.. Belki yazamam, size ulasamam ama bilin ki cok mutluyum bir yerlerde..

herkesin ozlemlerinin bitmesini, sevdiklerine kavusmasini cani gonulden diliyorum..

Sevgiyle kalin..
evren



20 yorum:

Selen dedi ki...

Merhaba,
Sayfanıza Müge'den geldim. Çok keyifli bir 24 gün diliyorum. Fotoğraf hissettiklerinizi çok iyi anlatıyor.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Evrencim bende buralarda olmama ragmen senin kadar ozlem cekmiyorum, ailem burada, ama seni cok iyi anliyorum, o ozlemin ne oldugunu oyle guzel anlatmissinki, kendimi sansli hissettim. umarim o 24 gunun her anini dolu dolu yasarsin, guzel hatiralarla geri donersin.
ne kadarda dogru yazmissin buralarda kalmamizin sebeplerini, bizler kendimizi oyle iyi kandirabiliyoruzki artik kendi yalanlarimiza kendimiz inaniyoruz maalesef.

Sevgiler,
Gül

Adsız dedi ki...

Sevgili Evren'ciğim,
Anlattıklarını ve yaşadıklarını bende bir zamanlar yaşamış biri olaraktan sana hak veriyorum canım.
Umarım en kısa zamanda sevdiklerinle birlikte olup hasretlik giderirsin.Şimdiden harika bir tatil diliyorum canım.

Sevgiyle kalın.

Sweety dedi ki...

ay Evren ya yapilirmi bu gider ayak burada annesiz kalan bizleri dusunmeden yazilirmi boyle seyler aglattin beni. Zaten surekli bu potansiyele sahip biri olarak cenem titreye titreye agladim iste:..) Bende hep bu sorular bu karsilastirmalarla yasiyorum Evrencim ya. Birgun kal derken diger gun icimdeki sey git diyor. Belkide en cok bu karar veremedim zamanlar kendimi ikiyuzlu buluyorum. Butun bu saydiklarin degermi acaba annemi bir gun bile olsa daha az gormeye. Hic sanmiyorum, ama bir kez ucup gelince uzaklara artik hic bir yer sana ait olmuyor. Yada her yer senin. Hem iki evin var hemde hic yok. Paramparca, sevdiklerin her seyin uzaktayken, kefenin cebi yokken, yada gidip gorulen heryer bir gun unutulacakken hala ne bu yaptigimiz inat anlayamiyorum. Neyse gule oynaya git Evrencim. Sevdiklerinle kucaklas, bir kez daha onlari sevdigini soyle :.......((((( of ya annemi ozledim ben. Benim annemle kardesimde 4 Temmuzda buradalar heyecanla gunlerin gecmesini bekliyorum. Herkese selamlar Evrencim. Donunce gorusmek uzere hoscakal:..) Sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Selen, gercekten fotograf aynen hissettiklerimi cok iyi yansittigi icin paylasmak istedim.

gercekten cok sanslisin gul, insanin ailesinin yaninda olmasi paha bicilemez bir avantaj.. cok kiskandim seni.

Ececim, uzulme guzelim, sizinkiler de ne guzel geliyormus bir ay kalmis birsey kalmamis. oyle cok hissettim ki yazamadan duramadim bunlari. bir de gecen aksam bir arkadaslarla tartistik bu konuyu, hissettiklerimi siz de bilin istedim. garip bir durum bu; kalmak ya da gitmek diye birsey yok aslinda benim icin.. biran once gitmek var.. ya da buraya hic gelmemis olmak.. ama o da mumkun degil.. sana da ozlemlerin bitsin diyorum biran once..

Adsız dedi ki...

Evrencim yazdıklaını okurken neler hissettiğini çok iyi anladım belki yaşamadım ama o kadar güzel anlatmışsınki içinden geçenleri ve duygularını anlamamak mümkün değil.Ben Anneme 45 dakika uzaklıktayım ve aynı şehirdeyim nerdeyse 10-15 günde görüşüyoruz ama bu bile bana yetmiyor hep yanımda olsunlar istiyorum.O yüzden senin durumunu düşündüğümde senin ne kadar hasret ve özlem dolu olduğunu anlıyabiliyorum.Umarım ailenle güzel günler geçrirsin Evrencim sana güzel bir tatil diliyorum.selamlar sevgiler benden sana.

Yesim dedi ki...

Ben de annemi özledim hem de çook :( Bizim kavuşmamıza daha aylar var, siz keyfini çıkarın bol bol sarılın.
İyi Tatiller Evren'cim...

limoncicegi dedi ki...

Sekerim sakin sayma gunlerini, su kadar kaldilara kulak asma... ne yapsamlari, yetismen gerekenleri birak ve her ani yasayarak gecir gunlerini.. emin ol geriye sadece hissettiklerin kaliyor, mutlu mutlu gezmen-gormen -gulmen dilegi ile ..

Asli A. dedi ki...

Evren, cok guzel yazmissin.. sanirim hepimiz ayni seyleri dusunuyor ve hissediyoruz.. Ben de yeni geldim Trden ama yetmiyor hic bir zaman o guzel bulusmalar...maalesef

24 gunun doya doya tadini cikaricagina eminim :) Iyi tatiller.
Sevgiler,
Asli.

meltem dedi ki...

CANIMMM YAAA İNAN SENİN KADAR SEVİNDİMM DOYA DOYA KUCAKLA ÖP SEVDİKLERİNİ...

Adsız dedi ki...

Evrencim gözlerim doldu yazdıklarını okurken.Ben daha Belçikaya gelmeden kara kara düşünüyorum babamı annemi nasıl bırakıcam diye :(
Doya doya sarıl onlara,kokla hasret gider...
SEVGİLER,Burcu.

Zeynep Seda dedi ki...

Evrencim Allah yolunu acik etsin, gule gule git gel. Ayni seyleri ben de yasadigim icin seni cok iyi anliyorum, yazini okurken gozlerim doldu.

Sevgiler...

Berceste dedi ki...

Seni ve bu duyguları en iyi senin gibi yurtdışında olanlar anlar herhalde... Doyasıya mutlu olman ve en kısa sürede sevdiklerinle birarada bir yaşam sürmen dileği ile...

nomaam dedi ki...

merhaba, şu an burada sabahın 5'i ve ben katholieke leuven üniversitesine gelmek üzere olan bir iletişim öğrencisiyim 18.google sayfasından buraya ulaşmış bulunmaktayım... çok alakasız bir platform olduğunun farkındayım fakat leuven konusunda bana kuyucu_man@yahoo.com adresinden ulaşırsanız sevinirim.. bu arada yemekler harika :)

sevdamavisi dedi ki...

Yüreğim cız etti birden. öyle güzel dökmüşsün ki duygularını yazıya etkilenmemek elde değil. gerçekten de hep başkaları için yaşadığımızı sanarak hep istediklerimizi yaşıyoruz aslında. özlemin insanı yorduğunu çok iyi bilirim. katlanılıyor da bir şekilde kızımın gözlerindeki özlemi görünce hiç dayanamyorum işte. o an bitiyorum işte. kolaylıklar diliyorum. sevgiler

anne ve cocuk dedi ki...

insallah guzel bir tatil gecirirsin.Gunler nasil da cabuk geciyor boyle zamanlarda.eve donunce hic gimemis gibi oluyor insan ....sevgiyle kal!

Serpil dedi ki...

senin adına çok sevindim. Demek şu dakikalarda ülkemizin mis kokusunu aynı anda çekiyoruz içimize. Ne olursa olsun bütün karmaşasına,güvenlik sorununa, zorluklarına karşı sadece şunu söyleyebilirim: BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM....

Adsız dedi ki...

Sen tatil yaparken ben de seni tatil yaptığım Bodrum'dan sobeleyiverdim Evrencim :))
Sevgiler,öpücükler...

Evren Yasa dedi ki...

Sonunda geri dondum, guzel mesajlar icin hepinize tesekkurler.. en yakin zamanda yeni yazilarda gorusmek uzere..

Adsız dedi ki...

Ohhhh süper.En yakın zamanda sobeye cevap bekliyorum haberin ola :)
Umarım güzel bir tatil geçirmiş ve sevdiklerine bir nebze olsun doymuşsundur canım...
Öpüldün!