Perşembe, Temmuz 12, 2007

Bir Tarif & Bir Sobeee


Ekin'e yaptigimiz hosgeldin partisinde pastanin yanisira bir de bademli cikolatali kurabiyeler yapmistim. Bunlarin benim icin onemi kaliplarinin babam tarafindan alinmis olmasi.. Turkiye'ye gittigimizde bir aksam babam bunlari getirdi.. Bir set bana, bir set de anneme almis.. Oyle cok duygulandim ki.. Ilk yaptigim kurabiyelerde buyuk bir zevkle ben de onlari kullandim.. Canim babacim seni cok seviyorum..

BADEMLI CIKOLATALI KURABIYELER
(biskuvi hamuru Beyaz Mutfak kitabindan)

Malzemeler
2 su bardagi un
1 kahve fincani ince cekilmis badem tozu
2/3 su bardagi pudra sekeri
150 gr tereyagi
2 adet yumurta sarisi
1 cay kasigi vanilin
1 cay kasigi limon rendesi

75 gr bitter cikolata
2-3 yemek kasigi krema

Suslemek icin butun badem

Yapilisi
Butun malzemeler bir kaba alinir, karistirilir. Elde edilen hamur buzdolabinda 2 saat dinlendirilir.
170 dereceye firin isitilir. Hamur merdane ile yarim santimetre kalinliginda acilir, kalipla sekillendirilir. Yaglanmis ya da yagli kagit serilmis tepside 15 dakika kadar pisirilir. Beyaz kalmalari makbul, aklinizda bulunsun.

Kurabiyeler pistikten sonra sogutulur. Cikolata ve krema isterseniz ben mari usulu ile isterseniz
mikrodalgada eritilir. Biskuvilerin yarisi cikolataya batirilir. Ortaya bir badem yerlestirilir. Yagli kagit ustunde sogumasi beklenir.

Sonra da afiyetle yenir..

______________________________________________________

Bu tarifin yanisira bir de daha onceden beni sobelemis olan Burcu'nun nin yeni oyununa katilmak istiyorum..

Cok fazla rengarenk olmayi, cok esyanin icinde bogulmayi sevmeyen biriyim genel olarak.. O yuzden bej tonlarini kahverengileri ile birlestirmeyi seven ve gorunusunden ziyade aldigim her seyin fonksiyonel olmasina dikkat eden biriyimdir.. Size daha fazla fikir vermek icinde mutfak ve salonumdan birer fotograf ekliyorum.


Ozel olarak kimseyi sobelemiyorum ama bu postu okuyorsaniz ve bize kendinizi evinizle anlatmak isterseniz size de SOBEEEEE!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım fotoğraflar için çok teşekkür ederim...Gerçekten de çok sade bir evin varmış...Benim odamın tam aksi :)

şurada birkaç hata var yalnız.
"bize kendinizi evinizle yardimi ile anlamak isterseniz size de SOBEEEEE!"


Sevgiler,öpücükler!

Adsız dedi ki...

Merhaba Evrencim öncelikle kurabiyelerine bayıldım çok şeker olmuşlar vede çok şık ellerine sağlık diyorum.Evinde oldukca sade ve güzel paylaşımına teşekkürler sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba ben birçok blog gibi senin bloğunuda takip ediyorum ve ilk kez yorum yazıyorum yemekler hoş görünüyor ama ben evinin sadeliğini daha çok beğendim kendi evimde dönem dönem eşya azaltma çabasındayım ama eşim ve kızım sağolsunlar bu çabalarımı sonuçsuz bırakıyor ferah rahat bir evin var çok beğendim

Evren Yasa dedi ki...

Pastaci kiz, kurabiyeleri begenmene sevindim. denemeyi dusunursen tavsiyem yaptiktan sonra o gun icinde tuketmen, bekleyince tatlari cok hos olmuyor.

Serap, haklisin alip biriktirmek cok kolay oluyor, bir anda gereksiz bir suru sey oluyor evde ama atmak zor oluyor. o yuzden ben de esim de gerekmeyen hicbirsey almiyoruz evimize. her sey belli bir amac icin var, cok fazla sus esyasi da sevmiyoruz. benim icin tozlari alinmasi gereken incik cincik olarak kaliyor cunku bir kosede :) tabi cocuk olunca her sey daha zor, kolay gelsin.