Pazartesi, Ekim 29, 2007

Kurtarma Calismasi

Pazar gunu arkadaslarimiz bizi ve baska arkadaslarimizi kahvaltiya cagirinca ben de biraz erken kalkip birseyler hazirlamak istedim. Hayalimde canlandirdigim mis gibi havuc kokan bir kek ve tuzlu bir cesitti. Tuzlu cesit guzeldi ama kek maalesef gecen sene cok severek aldigim dokme kalibimdan cikmadi, parcalandi. Ben de kalan kisitli zamanimda biraz beyaz biraz bitter cikolata hazirlayip kekten trufler yaptim. Goruntuyu kurtarmis oldum sayilir saniyorum. Tuzlunun tarifi yakinda. Trufler de su sekilde hayat buldu..


Havuclu kekten bozma trufler
Firinda cikan havuclu kek, minik minik parcalara ayrilir, bicakla iyice ufalanir. 100 gr bitter cikolata eritilir, 60 ml de beyaz cikolata (mikrodalgada ya da ben marie usulu). Her biri ayri kaselerde kek kirintilari ile birlestirilir. Elinize aldiginizda top yapabilecek kivama gelene kadar kek kirintisi eklemeye devam edin. Yumusak truflarinizin olmasi icin ya birer kasik tereyagi ya da bir iki yemek kasigi cig sut kremasi eklemeyi unutmayin (ben eklemedigim icin pisman oldum, buzdolabinda bekledikten sonra sertlesmislerdi ama tatlari gayet guzeldi). Ben bitter olanlari findik krokanla kapladim, beyaz olanlari da hindistancevizi ile. Buzdolabinda sogutup, sertlesmeleri icin bekledikten sonra servis icin tatlilarimiz hazir efendim..

Afiyet olsun..

5 yorum:

Burcu Özdoğan dedi ki...

Nefis görünüyor yaratıclık budur işte ellerinize sağlık
sevgiler

Yesim dedi ki...

Evren'cim bravo süper kurtarmışsın valla, benim de nedense son zamanlarda keklerim kalıptan çıkmıyo bi türlü, güzel bi kalıp aliyim istiyorum...

Evren Yasa dedi ki...

burcukusu, tesekkur ederim :)

Yesimcim sorma, hic hayal ettigim gibi bir kek olmadi :) ama en azindan koca bir keki evde kendimiz yemek zorunda kalmadik. Normalde kaliptan cikmasi gerekiyordu ama ben sanirim fazla kabartma tozu koydugum icin cok gozenekli oldu hamur. Slikon kaliplar iyi galiba yesimcim, ben kullanmadim hic ama oyle okuyorum. Bir de metal kalip alacaksan mutlaka Kaisers marka al, hem cok pahali degil hem de uzun omurlu oluyor.

Yaren dedi ki...

Ne kadar güzel olmuslar.Hep sayfalari gezinirken cok rastladigim kurabiyeler.Cok ta hosuma gidiyor.Hep yapcam diyorum nedense erteleniyor.Yaptiklarini görünce artik daha fazla erteleyemicemi anladim.Yarin yapmam gerekecek galiba.Cok harika görünüyorlar.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Kurtarma sözlüsü olurdu eskiden okul zamanlarında...
Ona benzettim ben bu başlığı :)
Trufcükler da gayet planlı yapılmışlar gibi.
Ellerine sağlık canımcım!