Pazartesi gunu Fransa'nin guneyine Marsilya'ya gidiyoruz ama gitmeden once son bir tarif gelecek umarim.. Simdilik sadece fotografi sizinle.
Oldukca lezzetli, yeni bir tarif oldu benim icin. Bugunlerde once elimdeki malzemeleri dusunup nasil birsey yapabilirim diye kafamda birseyler olusturduktan sonra ilginc tarifler denemeyi cok seviyorum. Bu da oyle bir tarif.
Oldukca lezzetli, yeni bir tarif oldu benim icin. Bugunlerde once elimdeki malzemeleri dusunup nasil birsey yapabilirim diye kafamda birseyler olusturduktan sonra ilginc tarifler denemeyi cok seviyorum. Bu da oyle bir tarif.
Simdilik hoscakalin..
*******************************************************
(Tarifi eklemek icin ancak firsatim oldu kusura bakmayin)
Malzemeler
1 yumurta
125 gr tereyagi
Aldigi kadar un
1 paket vanilya
4 armut
Yarim su bardagi cekirdegi cikarilmis visne (ya da kiraz)
100 ml cig sut kremasi
1 yemek kasigi un
2 yumurta
1 cay kasigi tarcin
2 cay kasigi tereyagi
3 yemek kasigi esmer seker
4 yemek kasigi toz seker
(Evde kalmis kakaolu kek + ceviz)
Yapilisi
Tart hamuru icin biraz un kaba konulur, ortasi acilir, yumurta kirilir. Yumusak tereyagi kup kup kesilir. Vanilya eklenip ele yapismayan ama cok sert olmayan yumusak bir hamur elde edilir. Strece sarilip buzdolabında dinlendirilir (yarim saat kadar)
Armutlar soyulur, ortalari cikarilir ve kup kup dogranir. Tavaya biraz 2 cay kasigi tereyagi, tarcin ve esmer seker eklenir. Yag eridikten sonra armutlar eklenir ve yumusayana kadar pisirilir.
2 yumurta toz sekerle cirpilir. Krema ve un eklenip homojen bir sivi elde edilir.
Hamur merdane ile 20 cmlik kalip icin acilir, kenarlari yuksek kalacak sekilde yerlestirilir. (Ben evde kalan kakaolu kekimi rendeledim icine biraz ceviz ekleyip meyveleri eklemeden once tabana yerlestirdim, siz de bu sekilde evde kalanlari degerlendirebilirsiniz) Armutlar ve visneler hamurun ustune koyulur. En son uste de sivi karisim dokulur. 180 dereceye isitilmis firinda pisene kadar tutulur.
İlik olarak isterseniz dondurma ya da cirpilmis krema ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Armutlar soyulur, ortalari cikarilir ve kup kup dogranir. Tavaya biraz 2 cay kasigi tereyagi, tarcin ve esmer seker eklenir. Yag eridikten sonra armutlar eklenir ve yumusayana kadar pisirilir.
2 yumurta toz sekerle cirpilir. Krema ve un eklenip homojen bir sivi elde edilir.
Hamur merdane ile 20 cmlik kalip icin acilir, kenarlari yuksek kalacak sekilde yerlestirilir. (Ben evde kalan kakaolu kekimi rendeledim icine biraz ceviz ekleyip meyveleri eklemeden once tabana yerlestirdim, siz de bu sekilde evde kalanlari degerlendirebilirsiniz) Armutlar ve visneler hamurun ustune koyulur. En son uste de sivi karisim dokulur. 180 dereceye isitilmis firinda pisene kadar tutulur.
İlik olarak isterseniz dondurma ya da cirpilmis krema ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize. Kalbiniz nur, eviniz huzur dolsun. Kurban Bayramınız bereketli olsun!
Merhabalar,kurban bayramini yürekten kutlar ve daha nice mutlu bayramlari sevdiklerinle karsilamani dilerim canim.
Turtan süper görünüyor canımcım.Ellerine sağlık.
Hava çok soğuk oralarda biliyorum ve çooooook korkuyorum....
Orada nasıl yaşıyorsunuz siz yahu?Ya peki soğuktan nefret eden bendeniz nasıl yaşıycam :(
Offf offfff...
iyi tatiller, bol foto ::)))
Harika bir pastaya benziyor canım,ellerine sağlık..
Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını diler, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ederim. Mutlu yıllar.
Sevgiler
Mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum.
Sevgilerimle...
EVRENCİM SANA,EŞİNE VE TÜM AİLENE MUTLU,SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR YIL DİLİYORUM!
2008'de Belçikada görüşmek dileğiyie sevgiler,
Burcu.
yeni yıl size ve sevdiklerinize mutluluk sağlık huzur getirsin
Yorum Gönder