Pazar, Aralık 02, 2007

Pazar Eglencesi


Bu haftasonu evden tam anlamiyla disari cikmadik. Iki gun boyunca evin icinde bazen gitar calarak bazen "Prince of Persia" oynayarak zaman gecirdik. Iyi oldu gerci dinlenmis olduk. Ben de buzluktan bekleyen kek parcaciklarini degerlendirmek icin Pastaci Burcu'nun tariflerinden birini modifiye ettim. Muz ekledim, cig sut kremasi hic kullanmadim. Tarif asagida..

Cikolatali Lezzet Toplari

Malzemeler
2 adet rendelenmis ve buzlukta beklemis kek parcaciklari
1 adet muz
1 yemek kasigi nutella
Yarim kahve fincani dovulmus ceviz
Ahududu
100 gr erimis bitter cikolata

Yapilisi
Ahududu disinda butun malzemeler karistirilir ve elinizin icinde yuvarlanip mandalina buyuklugunde toplar yapilir, elinizin icinde biraz acilir. Icine bir ya da iki ahududu koyulur, ahududu gozukmeyecek sekilde kapatilir. Buzdolabinda yarim saat bekletildikten sonra ustleri erimis cikolata ile suslenir.

************************************************************

Not 1: Tarif icin cikolata eritirken birsey daha ogrendim. Eger mikrodalganin gucunu yuksek tutup cikolatayi eritmeye kalkarsaniz cikolata yaniyor. Hem kokusu degisiyor hem de sivi hale gelmiyor, kurum gibi birsey oluyor. Aklinizda olsun ben bundan sonra 300-400 W ustune cikmayi dusunmuyorum :) Tecrube ile sabittir.

Not 2: Atistirmaliklarin ustundeki renkli sekerleri Ibrahim taaa Japonyalardan getirmis benim icin cok tesekkur ediyorum kendisine..

Not 3: Cikolata ile muzu birarada sevmiyorsaniz size uygun bir tatli degildir kendisi. Zira esim pek memnun kalmadi sonuctan. Eger klasik serbetli tatlilari seven birisi icin yapacaksaniz hic tavsiye etmem ama cikolata ve meyveyi birlikte sevenler icin mutluluk kaynagi diyebilirim.


7 yorum:

Yaren dedi ki...

Ne güzel olmuslar,ellerine saglik.Bende cuma günü yapmistim cikolata soslu babacim icin türkyieden gelmesi serefine:)Nefis görünüyor.Iyi pazarlar.

limoncicegi dedi ki...

soguktan mi cikmadiniz?

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim yaren.. senin de ellerine saglik.

Suheyla soguk degildi aslinda da bugun yagmurluydu dun cok gzueldi hava ama uzun zamandir disarilardayiz her haftasonu sanirim evimizi ozledik yalniz vakit gecirmeyi dinlenmeyi ozledik, o yuzden de cikmadik bu haftasonu ama keyifli oldu dogrusu :)

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık çok şık görünüyor tadı da öyledir eminim.sevgiler...

Sibel dedi ki...

Evrenciğim ne güzel uyarlamışsın tarifi! Ben de denedim aynı tarifi geçenlerde, hiç uyarlamadan ama:) Senin versiyonun da harika görünüyor, ellerine sağlık!

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkur ederim Cafe Gusto, dedigim gibi ben cok begenerek yedim ama esimin pek hosuna gitmedi.

Sibelcim, tesekkur ederim canim zaten ben de senin sayfanda gordugum icin denemek istedim. Burcunun sayfasinda gormemisim hic bu tarifi, senin de ellerine saglik.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
Sevgiler...