Salı, Aralık 04, 2007

Teyze olacagim!

Bugunlerde cok mutluyum aslinda cunku Mayis ayinin basinda teyze oluyorum. Yigenimin kiz olacagini ogrendim bir de Cumartesi gunu. Annemin, benim, ablamin, hepimizin heyecani coskusu telefondaki konusmalarimizdan belli. Babamla haber hakkinda ilk kez konustugumuzda "Babacim sen de DEDE oluyorsun, nasil hissediyorsun?" diye sordugumda gevrek gevrek gulusu zaten hala kulaklarimda.. Surekli kafamizda bebisle ilgili seyler donuyor. Cok buyuk mutlulukmus ailemize yeni bir mucizenin katilisi. Annem haberi alir almaz zaten hirkaydi, patikti, battaniyeydi hemen ormeye baslamisti. Ben de kafamdan projeler uretip duruyorum. Ablam dogum yaptiginda yaninda olmayi cok istiyorum. Iznimi ona gore ayarliyorum, insallah bir aksilik olmaz da o guzel heyecanlari ben de yasayabilirim.

Simdi bizim (ablamin ve benim) sizden bir ricamiz var efendim. Isim konusunda sizin yardimlarinizi bekliyoruz cunku biz bu konuda anlasamiyoruz. Ben daha geleneksel isimleri severken ablam pek kimsede olmayan yeni isimleri seviyor. Diyeceksiniz ki ikinize mi kaldi bu is? Hayir, aslinda oyle degil. Once bizlerin (Ozgur abim de dahil bu anlasmaya tabi) anlasmasi, sonra da annemin onaylamasi lazim. Yani isimiz zor. Sizlerin onerecegi isimler de mutlaka vardir diye dusunduk ve bir nevi oyun baslatalim istedik.

Surprizli Isim Bulma Oyunumuz Soyle:

Simdi eger sizlerden gelen onerilerden birini kizimiza isim olarak vermeye karar verirsek, o zaman o ismi oneren kisiye de surpriz bir hediyemiz olacak. Hediyenin ne oldugu simdilik surpriz ama kisinin Turkiye'de verecegi adrese postalamayi dusunuyoruz. Oyuna katilma sarti da bir tanecik: en fazla bes isim onerisi ile katilabiliyorsunuz (isim sozluklerinden kopyala-yapistir olmasin diye). Kuzucugumun annesinin ve babasinin ismini ve soyismini de yazayim belki onlardan da yola cikanlar olabilir diye..

Annemizin adi: Elen Zafer
Babamizin adi: Ozgur Zafer
Kizimizin dogacagi ay: (muhtemelen Mayis basi)

Evet simdi sizleri dinliyorum, onerileriz neler??

58 yorum:

Filiz Morkoç dedi ki...

Tebrik ederim, hayırlısıyla sağlıkla alın kucağınıza.. Benim de ikinci yeğenim yolda, çok tatlıdır teyze olmak.. Bizim oğlumuz olacağını öğrenmeden önce şu kız isimlerini düşünmüştük : BAŞAK, BİLGE, SELEN, YAREN, AYÇA, BEGÜM, DEFNE, ELİF, EZGİ, FEYZA,
GÜLCE, MİNA, ŞİRAZ, ŞEVVAL, TUNA.. Zor iş isim bulmak...Kolay gelsin. Sevgiler. Filiz.

Adsız dedi ki...

yihooo, yeni bir yavru kuş geliyor demek.

ne hoş bir duygudur hala ve teyze olmak.

şimdiden tebrik ederim ...

İsim işi çok zor bir iş. Size kolay gelsin. Ben defne ismini ve nehir ismini pek severim...

sıcacık sevgiler...

Bu sırada sayfamdaki blog manşete yeni yazdığınız yazıların başlıklarını eklerseniz diğer arkadaşlarda haberdar olabilirler. Sizi orada görmek beni çok sevindirecektir..

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla dünyaya gelsin Allah sizede nasip etsin.
Benim ikizlerimin adı koza ve çınar
beğendiğim diğer isimler :Derin,Ceylin,Dora,Biriz,
Bendiz,Maya,Çiğse,Defne,Berçin,Lina
Alya...

aynur dedi ki...

tebrik ederim gözünüz aydın..allah sağlıkla kucağa almak nasip etsin inşallah...ELVİN...veya ELNUR...ikisnden birisi..anneyle babanın adlarına da çok uydu...selamlar...

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim sizi. Bende Mayda ismini çok seviyorum. Yada Öykü olabilir.

renkler dedi ki...

Çok tebrik ederim... İsim bulma olayı zor ama çok da zevkli...

Bir arkadaşımın kızının adı Gülce... Çok hoşuma gidiyor. Ceren ismini de seviyorum ama çok yaygınlaştı...

Bir de şöyle duymuştum. Doğan çocuklara iki isim vermek, ilk ismin daha uzun, biraz daha klasik ama güçlü bir isim olması, ikinci ismin ise daha kısa, modern ve ilginç olması çocuğun ilerideki hayatını olumlu etkiliyormuş. Ben bunu sonradan duydum ama tesadüf eseri oğlumun ismi böyleydi...

Bocuruk dedi ki...

Evren'ciğim,
Gözünaydın şimdiden. Ablan bebeğini sağlıkla alsın kucağına. İsim olarak anne ve baba isimlerine bakınca aklıma gelen ilk isim; Özgen, nasıl?
Sevgilerimle...

Selin dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun :))
Ben Eylül ve Nisan isimlerini çok severim :))
Sevgiler...

Evren Yasa dedi ki...

Maille gelmis bana:
"MERHABA...MUTFAK KOKUSUNDAN SİZİ TAKİP EDİYORUM..ORADAN E-MAİL YOLLAMAYA ÇALIŞTIM AMA OLMADI GALİBA....YEĞENİNİZ OLACAKMIŞ...ÇOK GÜZEL BİR DUYGUDUR...BENİM 1,5 YAŞINDA OĞLUM VAR..2 TANE DE TATLI YEĞENİM...YEĞENİNİZE İSİM ARIYORDUNUZ YA....İSİM BULDUM BEN...HİÇ ARAMAYA GEREK YOK...ELNUR....VEYA ELVİN ...MUTLAKA İKİSİNDEN BİRİSİ OLMALI...ELEN VE ÖZGÜR 'E UYAN VE ÇOK DUYULMAYAN İKİ İSİM...SEVGİLER..AYNUR KORKMAZ CABADAK/ İSTANBUL"

Yesim dedi ki...

Evren'cim teyze olucağını biliyordum zaten ama demek artık cinsiyeti de belli oldu, çok sevindim sağlıkla dünyaya gelsin inşallah :)Çok güzel bir duygu teyze olmak, ben de bugun butun gun Defneciğimle oynadım :) İsim konusunda önerilerimi sonra yapıcam düşeneyim azıcık :) Ama yukarda okuduğum Elvin hoş...

Adsız dedi ki...

Evren, ben hem anne hem teyzeyim, sana rahatmila soyleyebilirim ki yegen sevgisi cok farkli. Yani anne olunca bile o sevgi ayri bir kategoride kaliyor.
Teyze sevgisi de oyledir zaten. Dolayisiyla artik senin sevilme sekillerinin arasina 'teyze' sifati da katilacak, tadini cikar.

BETUL dedi ki...

Bihter.
Sanirim herkesin gonlunu edebilecek bir isim, hem eski hem yeni :)

pinar dedi ki...

cok cok tebrık ederım oncelıkle..allah hayırlı saglıklı bır bebıs nasıp etsın ablanıza.benım 5 aylık bır oglum var ısmı emir.en basında hep bır kızım olsun ısterdım ısmı bıle hazırdı .ama emir dogunca ıyıkı oglum var dıyorum artık.anlatacagım şu kı evladın kızı oglanı olmuyormus:)baldan tatlı hepsı.
dedım ya kız olsa ısmı hazırdı.eger gunun bırınde bır kızım olursa olmadı torunum kız olursa :))adı ''ecrin''olacak.kuran-ı kerımde gecıyor yasin de.anlamı cezbetmıstı benı .Allahın hedıyesı demek.
ablanız degısık ısımlerı sevıyorsa ıste pek bılınmeyen kulaga cok hos gelen ama telaffuzu bıraz zorlayan bır ısım ECRİN :))
SEVGILERIMLE
www.emirinannesi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ozlen nasil olur?

Hayirli olsun.

Zeynep

Evren Yasa dedi ki...

Zeynepcim, benim de aklima ilk gelen isimlerden biriydi ama ablam "benim kizim surekli ozlensin mi? yazik degil mi kizima?" diyerek oneriyi reddetti. ayrica biraz ugrasalimmis, oyle anne baba isimlerini kesip de isim yapmayalimmis :))

Sevim dedi ki...

cok, cok tebrik ederim! ALLAH saglikla kavustursun hepinizi beklenen o güzel varliga! benim begendigim isimler: tuana (anlami bence cok güzel => cennete düsen ilk yagmur damlasi), zeyneb, yaren, esma (rahmetli baba-annemin ismi), elif.

Sibel dedi ki...

Tebrik ederim Evrenciğim! Ben de taze teyzeyim, çoook güzel bir duygu. Akabinde hemen anne olmak istiyor insan!:) Ben de Mayıs ismini önereyim bebeciğe, Mayıs kızı olacak ne de olsa..
Sevgilerimle!

Asli A. dedi ki...

yazdim yazdim silindi hepsi :(

Bastan alalim:
Evren'cim cok cok tebrik ederim. Yegen sevgisi inanilmaz guzel bir sey, bizim minik 2 yasina basti ve her "hala" degisiyle resmen eriyor icim :). Butun aile fertlerini tebrik ederim tekrar.
İsim secmek gercekten de kolay is degil, en ince ayrintisina kadar dusunup duruyor insan.. Erkek ismi bulduk sayilir (ki daha ortada fol yok yumurta yok bizde :D) ama kiz ismi daha da bir zor geliyor, valla anlasamiyoruz esimle bu konuda :(
Benim cok sevdigim kiz isimleri: Irmak (yegenimin ismi), Asli (utanmasam kizim olsa koyacagim ama komik olur biliyorum), Aybike, Ayça, Lale, Derin...

Kolay gelsin :)

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Öncelikle hayırlı doğumlar dilerim. Özge, Özen, Elvan, Elanur.... nasıl?

Yaren dedi ki...

Gözünü aydin,cok güzel bir heycan .Allah eli ayagi düzgün saglikli bir bebis nasib etsin insa. Güzel bir isim önermem icin öncelikle arastirmam lazim ama simdilik Berya ve Mekselena yi öneriyorum.Sevgilerimi biraktim.

Adsız dedi ki...

Tebrikler... Benim onerilerim:

1) Ozel (baba ve annenin isimlerinin ilk hecelerinin birlesimi)
2) Bahar (baharda dogacak)
3) Nehir (yeni ve guzel bir isim)
4) Sena (kulaga hos geliyor)
5) Zeynep (yaygin ve guzel bir isim)

sevdamavisi dedi ki...

tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

Sevgili adaşım Evren, hem seni hem de aileni tebrik ederim. Dilerim ablan ve eşi, kızlarıyla birlikte uzun, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür sürerler.

Benim henüz çocuğum yok ama biliyorum ki kızım olursa adını Mercan koyacağım. Belki sizlerin de hoşuna gider.

Sevgiler,

Evren

Adsız dedi ki...

Belinay - Ayın gölün yüzeyine yansıması, Peygamber Çiçeği

GÜLCE: - Gülucük, küçük gül.

Irem - Cennet bahcesi

Ece - kralice

Eda - Davranis naz

Bunlar hos bakalim minige hangi isim daha cok yakisacak. Tebrik ederim

kuzine dedi ki...

Bizde ayni heyacanla Şubat'ı bekliyoruz.
Umarım zamanında, sorunsuz, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Bizde de isimle havalarda uçuşuyor, kız ismi arıyoruz.
Kısacık olsun ismi, unutulmasın, anlamı olsun, kolay söylensin diyoruz da bir türlü karar veremiyoruz:)

Merakla izliyorum, belki bizimkilerin de ilgisini çekecek isimler buluruz.

neşeli dedi ki...

Ecrin olsun bence anlamı Allahın hediyesi demek çocuk Allahımın vereceği en güzel hediye bence mutlu sağlıklı yaşamayı nasip etsin hepinize Allahım

Rakunt ideas dedi ki...

Gözünüz aydın.Allah sağlıkla almak nasip etsin.Ne hoş bir dugudur.Ben 2 sene önce oğluşumla 3 sne öncede yiğenimle yaşadım.Maşallah...

İisme glince benim beğenip aklımda tuttuğum bir iki isim vardı paylaşayım bari ..

Nehir,Duru,ada.Çisil,Naz

Sevgiler

Yaren dedi ki...

Bir kactane daha önerim var Mehlika,Sevde,Dila, cok seviyorum bu isimleri.

Chaplin Cafe dedi ki...

Bahar,Çimen,Yağmur,Buket,Fulya...
hepsi de bahar ayıyla bağlantılı yani MAYIS ayıyla :P
Allah analı babalı büyütsün canım...
Öpüldün.

Pia dedi ki...

canım super bi haber bu
gozun aydınn

Evren Yasa dedi ki...

Herkese onerileri icin cok tesekkur ederim ama ablam hala arayis icinde henuz kafasinda netlesmis degil. Eger sizin gonderdiginiz isimlerden birini kizi icin secerse ben kendi sayfamdan bunu ilan edecegim bu arada siz onerilerinizi paylasmaya devam edebilirsiniz.

Chaplin Cafe dedi ki...

Sağlıklı doğsun sağlıklı büyüsün de varsın adı "odun" olsun :P

süpürgesizcadi dedi ki...

Merhaba Aslinda devamli okuyorum da ilk defa yorum birakiyorum, konu bebis olunca dayanamadim :)) bende gectigimiz Mayis sonunda dogum yaptim, kizimizin Ismi Asya :) Büyük kizimin Ismi Dilara, Ayrica hosuma giden isimler ise Dafne,Begüm ve Mina :)

Adsız dedi ki...

LİLA,VERA,BELİZ VE LALİN İSİMLERİ HOŞŞŞŞ

Adsız dedi ki...

volga ve hera isimlerini beğeniyorum..sevgiler

limoncicegi dedi ki...

canim cok mutlu oldum, darisi basima : ))

Adsız dedi ki...

tebrik ediyorm allah analı babalı büyütsün yeğen sevmek çok güzel bir duygudur benim önereceğim isimler :
1.rana
2.berrak
3.su
4.şevval
5.rima
6.yağmur
7.çiçek
Bu arada benim ismimde rana ve anlamı güzel hoş demek anlamcada güzel benimde kızım olrsa adını rima koymayı düşünüyorum size kolay gelsin

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Merhaba,
Allah sağlıkla dünyaya getirmek nasip etsin ablanıza.

Ben de bir ki isim önerisinde bulunayım...
1. Duru Naz
2. Sude Naz
3. Eda Naz
4. Günce Su
5. Beril
Bende hep nazlı isimlerden gittim ama çok seviyorum bu isimleri. Sevgiyle İyi Bayramlar...

Gnacce dedi ki...

selamlar,

bence elen'cigimin kizinin adi
Balım olmalı...

sevgiler,

Zeynep Konya

Adsız dedi ki...

irem, miray ve ilke hoş olur hayırlı olsun şimdiden.

Adsız dedi ki...

canım hayırlı olsun.
Arzum ve nazlım ismi kulağa hoş geliyor.Hayırlı evlat olsun.

Adsız dedi ki...

rüya ve deren ismi ela ve gizem ismi süper minik yanaklarını öperken içiniz ısınsın hşk.

Adsız dedi ki...

hayırlısı ile dünyaya gelir inşanlah saglıkla.ben de bir anneyim 4 yaşında kızım var ve dogum tarihi 1 mayıs 2004.kızımın adı(ZEYNEP)PEYGAMBERIMIZIN KIZININ ADI.ÖNCEDEN BERI COK SEVERIM BEN BU İSMİ.BU ARADA ZEYNEP PEYGAMBERIMIZIN DOGDUGU GÜN DOGDU YANİ MEVLÜD KANDILINDE.BENİM BULDUGUM İSİMLER ŞÖYLE.1.ZEYNEP.2.ZEHRA.3.EDA.4.NAZ.5.GÖKÇE.

Adsız dedi ki...

ben hep kendi kizimin ismi haricinde iki esin isimlerinin birlesiminden bir isim turetmeyi cok ozel bulmusumdur. hani bu mucizeyi iki kisi yaratiyorlar ismide ikisinin isminden turesin diye dusunurum. bende kismet olmadi ama Elen ve Ozgur de Ozge olabilir diye dusundum. OZG Ozgurden Elenden de E harfini alarak. Anlami guzel ismin icerigi de anne babadan olusunca cok ozel oldu gibi geliyor tabi sadece bir fikir. Allah anali babali buyutmek nasib etsin.

Adsız dedi ki...

yaren,azra ve buket Allahım hayırlı evlat olmayı nasip etsin .

elifin tarifleri dedi ki...

Allah bebeğinizi hayırlısıyla kucağınız almayı ve güle güle büyütmeyi nasip etsin.
Hala isim arıyorumusnuz bilmiyorum ama ben Pelin,Naz ve Su isimlerini önereceğim.Tabi bir de Elif :))

Adsız dedi ki...

Merhaba, benim kizimin ismi Daria Elif. Daria ismini eski iran sahlarindan almis. Güclü hükmeden demek. Sizede önermek istiyorum

Adsız dedi ki...

merhaba zümra-beyza-dila-begüm-

Adsız dedi ki...

İlk önce hayarlı evlat olsun.
ırmak,Dila, sedef ve nihan isimleri
küçük bir kız için süper olur.

seda dedi ki...

merhaba bebişiniz hayırlı olsun.ablanızada hayırlı doğumlar inşallah.benim kızımın adı eylül.ilk önce ondan başlayayım. eylül,özen(ÖZGÜR'ÜN öz ü ELEN'İN en i) ceylin,ecrin, duru,dalya,tanem,idil,şimal.Allah hayırlısınla kucağınıza almak nasip etsin

Adsız dedi ki...

merhaba serap ben allah bebeğinizi analı babalı büyütsün güler yüzlü güzel bahtlı ve şirin şanslı olsun ben biraz gec yazıyorum yeni kesfettim sizi ben 2 isim önericem size
BEYNUN: İKİ AŞIĞIN MAHŞERDE BİR ARAYA GELDİĞİ AN
ALMİRA SU:ORTA ASYADA 10 YILDA BİR AÇAN ÇİÇEK

serapyilmaz_1@hotmail.com

Unknown dedi ki...

Merhabalar ben Bruksel den Refiye.Siteni severek takip ediyorum.Kizimin ismi Burçe.Ozturkce bir isim.Anlami kadınlarin sultani demek.Kızım sonderece uyumlu,guleryuzlu ve sıcakkanli bir coccuk.Ismin karaktere yansidigini dusunuyorum.Isim secmek cok zor bir is,kolayliklar..

sıla dedi ki...

tebrikler teyze olcakmışsınız...:))
bence bade ve hevin isimleri güzel ayrıca ikisinin de anlamı aşk veya aşk yuvası gibi bişi , hüma ismi de güzel onun da anlamı cennet kuşu sanırım , rüya da olabilir ...
benden bu kadar aklıma gelirse yazarım yine kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

merabalar öncelikle hayırlı olsun..bende evlenmeyi ve cocuk sahibi olmayı dört gözle bekleyen bi adayım :) bi kızım olsa koymak istedıgım ısımler..AYMİNA,BELİNDA,ELİS,MELDA,CEREN,BERRAK,AYSUDE,SELİNSU,ROJBİN,ELSA,NURANA,MELODİ,TUANA VE HER NE KADAR YABANCI ISIMLER ÖNERSEMDE HEPSİ BENCE ÇOK GÜZEL VE ÇOK DEĞİŞİK AMA EN ÇOK BEĞENDİĞİN İSE;TANRILARIN TANRISI ANLAMINI TASIYAN ZEUS İSMİDİR VE KENYA DA SON OLARAK EKLEMEK İSTEDIĞIM ISIMDIR..KOYMAYI DUSUNMEDIGINIZ AMA BEGENDIGINIZ BILE OLURSA DÖNUS YAPMANIZI BEKLERIM.BENDE ELERIM KENDIME ONA GÖRE ;) HADİ DOĞSUN ARTIK BILDIRCIN :) baya da isim varmıs hepsini koysak en degısıgı olur bence :)

Adsız dedi ki...

bu arada iletişimi ipekciogluba@hotmail.com dan kurabılırız.

Adsız dedi ki...

çimen
ela
rüya
deniz
pırıl
çise
çisem
ıraz
hande(benim ismim :))

sezin dedi ki...

Merhaba,

Umarım sağlıklı bir bebişiniz olur.Benimde 1,5 yaşında bi oğlum var isim konusunda o kadar kararsız kalmıştık ki. Size önerilerim erkekte Yiğit, Yağız, Kağan, Arda ve Sercan. Kızda Derin,Sezin,Nehir,Irmak ve Sude.

Adsız dedi ki...

benim önerebilecegim isimler iklimya,ebrar,asude,fidelya,gülfem,güldehan umarim begenebileceginiz isimlerdir,simdiden tebrik ederim.allah anali babali ve bütün sevdikleriniz ile büyütmeyi nasip eylesin.kücük bir tavsiyede bulunmak istiyorum,kabalik etmis olmam umarim,kendisinde nur eki olan isimler cocuga agir gelebileceginden fazla uygun degildir.tesekkürler