Perşembe, Ocak 24, 2008

Flamanca Sinavimdan Gecmisim!!!

Bu aralar evde surekli hafif, yagsiz kalorisiz seyler yeme derdinde oldugum icin bilinen ve cok basit seylerle karin doyurmaya, yemek uzerine odaklanmamaya calisiyorum. O yuzden de yeni birseyler yapmiyorum. Kronik olarak diyet yapanlar bilir; bu evreler en zor donemlerdir diyette. Ilk baslarda insanin cani daha cok yasak olani ister, daha cok tatlilar ustune dusler kurar.. Gerci benim icin o kadar zor olmadi ne yalan soyleyeyim gecen bir hafta.. Saniyorum kendimi cok iyi sartladim. Gecen gun bir markete gittim; bir suru tartlar var acik ve tadina bakilmasii icin dilimlenip hazirlanmis, gelen musterilere veriyorlar; yanlarina bile yaklasmadim. Biraz ilerledim, bizim burada noel zamani piyasaya cikan benim cok sevdigim sekilli ozel bir marka cikolatalar var ben noelden sonra cok istemistim onlardan almayi ama hicbir yerde bulamamistim. Onlar karsima cikmasin mi? Hemen yolumu degistirdim tabi ki alip yemedim :) Yani simdilik verdigim kararda istikrarliyim diyebilirim. Henuz spora baslayamadim araya baska seyler girdi.. Arabamizi sattik simdi yeni araba alma arayisi icine girmis durumdayiz. Onunla mesgul oluyoruz. Gercekten de zormus bu is; o kadar cok cesit, opsiyon, tip var ki insan karar vermekte zorlaniyor..

Aaa soylemeyi unuttum dun dogumgunumdu benim :)) 28 oldum. Yillar cok hizli akiyor gercekten de.. 18'den once bir turlu gecmek bilmezdi zaman ama simdi o 18in ustunden bile 10 yil gecmis.. Inanamiyorum bazen.. 3 ay sonra teyze bile oluyorum.. Umuyorum hayatta hep mutlu olmak simdiki kadar kolay olur.. Ne mutlu ki bana; birlikte zaman gecirmekten cok mutlu oldugum, cok sevdigim, onu sectigim icin bana evli oldugumuz 2.5 sene icinde hicbir pismanlik yasatmayan, cok dusunceli ve sevgi dolu bir esim; bana her zaman uzakta olsalar da yakinliklarini, desteklerini hissettiren, her zaman bana mutluluk veren bir ailem, ablamin sayesinde kazandigim gercek bir abim var.. Bunlar aslinda o kadar kiymetli seyler ki insan elindeyken bazen farketmiyor bu guzelliklerin ne buyuk nimet oldugunu.. Mutluluk her ne kadar insanin icinden disa dogru yayilan birsey olsa da; distan ice dogru de genisleyen bir cember olarak sariyor bizleri.. Kisacasi 28 yillik yasamimda en buyuk sansimdir sevdiklerim benim icin..


Neyse yazinin basliginda soyledigim gibi pek umitli olmadigim Flamanca sinavlarimdan da gecmisim cok sevindim; bugun ogrendim. Sinifimizin %80ini Almanlar olusturdugu icin bu donem benim icin biraz zor gecti cunku Almanca Flamancaya cok yakin oldugu icin onlar sakir sakir konusurken insan kendini geri kalmis hissediyor. Ama neyseki 4. kuru da tamamlamisim. Yasasin!

Hepinizi opuyorum, bundan sonra cok ihmal etmemeye calisacagim blogumu.. Gorusmek uzere..

8 yorum:

İlker Ergin dedi ki...

merhaba,sayfanıza tesadüfen rastladım ve çok beğendim.sanırım belçşkadaymışsınız.benimde amcam ve kuzenlerim var belçika willebroke ta.yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın.bende blogum abeklerim.sevgiyle kalın.

Tijen dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun! Çok sevindim.

Burcu CHAPLIN dedi ki...

Evrencim geçimiş doğum günün kutlu olsun.Son günlerde hem nezle hem grip olduğumdan yakalayamamışım doğum gününü çok özürç.
Sınavı geçmene de çok sevindim,tebrik ederim.

CANIM SENDEN ACİL DESTEK BEKLİYORUM
http://petarinmutfagi.blogcu.com/6900651/
BURADA BENİM HAMURİŞİ FOTOĞRAFLARIM İZİNSİZ OLARAK YAYINLANIYOR!YORUM KISMINA TEPKİNİ YAZARSAN SEVİNİRİM!
KİMBİLİR DAHA HANGİLERİMİZİN FOTOĞRAF VEYA TARİFLERİ ÇALIMIŞTIR.
HENÜZ SİTENİN TAMAMINA BAKAMADIM SİNİRDEN.

Yesim dedi ki...

Evren'cim tebrikler ve yeni yaşın kutlu, mutlu olsun :)

Adsız dedi ki...

çok iyi anlıyorum seni bende diyette olduğum için çok zor bu evre ama yılma yanındayız
doğum günün kutlu olsun yeni yaşın kilolarını alsın götürsün
sevgiler

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13

http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
04.02.2008 - 10.02.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SELAM VE SEVGİLERİMLE...

Adsız dedi ki...

Merhaba,

geçmiş doğum gününüz kutlu mutlu olsun.

sıcacık sevgiler..

www.misssgibi.com

NiNo dedi ki...

iyiki dogdun ve basarilarinin devamini dilerimmmm