Çarşamba, Şubat 20, 2008

Saglikli ilk tarif..

Uzun zamandir yedigim seylerden birkac tarif koymayi dusunuyordum ama erteledigim icin bugune kismetmis diyelim artik.. Tembelligin adi kismet olmamali tabi :)

Neyse hem cok kolay hem cok lezzetli bir tarif.. Iki dakikada hersey hazir.. Et, tavuk ve balik yemeklerinin yanina ister garnitur olarak ister benim gibi yogurtla birlikte ana ogun olarak tuketebilirsiniz..

Malzemeler
1 kucuk kutu fasulye konservesi
Net 500 gr olmak uzere havuc bezelye karisik konserve
1 adet sogan
1 yemek kasigi zeytinyagi
yarim cay kasigi tuz
biraz karabiber

Yapilisi
Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda soteleyin. Sonrasinda suyu suzulmus fasulyeleri ekleyip renkleri degisene, sarimtirak olmaya baslayana kadar orta ateste kavurun. En son havuc ve bezelyeleri ekleyip, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, yavas yavas karistirarak (alttakiler yanmasin diye) kavurmaya devam edin. Sebzeler hafif hafif renklenince altini kapatip ister sicak ister ilik servis edin..

Konserve yoksa, sebzeleri yikayip kesip azicik suda haslayip ya da buharda pisirip de kullanabilirsiniz..

Afiyet olsun.

Su sarki da benden size hediye olsun.. Bu ne kadar yumusak, ne kadar icten bir ses.. Mutlaka dinleyin..

"Kara kara gozler ona buna bakiyor mu?
O incecik beli simdi baska biri sariyor mu?"

5 yorum:

Defne dedi ki...

Ne zaman sağlıklı tarifler başlayacak diye merakla bekliyordum. Tarif güzel ama ben konserve değil de tazelerden yapmayı tercih ederim. Koşu bandım da gelmişken, hem vücudu hareket ettirip hem de senin tarifleri uygularsam şarkıdaki ince bele sahip olabilirim belki, ne dersin?:)

Evren Yasa dedi ki...

Defnecim bu tarif oldukca ise yariyor aklinda olsun yalniz zeytinyagi sakin bir yemek kasigindan fazla kullanma, isin sirri orada bir de bol soganli olursa hem lezzetli hem kalorisiz bir yemek oluyor. Kesinlikle kosu b andi ile birlikte eminim super sonuclar verecektir. Spor yapmadan saglikli degil zaten kg vermek.. kolay gelsin..

Defne dedi ki...

Teşekkür ederim Evren :). Yeni sağlıklı tariflerini bekliyor olacağım.
Sevgiler.

Gizem dedi ki...

Oooo Evren Hanim hizli basladik. Spor diyet salata... supersin

Evren Yasa dedi ki...

5 hafta oldu Gizemcim baslayali hatta 4 kg bile verdim ama devam tabi hedefimiz buyuk :)