Perşembe, Mart 27, 2008

Neredeyse kalorisiz bir ogun..


Gecen Cuma'dan beri burada olmadigim icin ancak yazabiliyorum kusuruma bakmayin. Almanya'daydim bir toplanti nedeniyle.. Resmen buz gibiydi hava, hic bu kadar soguk bir mart ayi yasamamistim. Almanya'nin ici bembeyazdi.. Ozlemisim de kari, cok iyi oldu..

Neyse simdi sira geldi guzel tarifimize..

Firinda Somon

Malzemeler
250 gr somon fileto
5-6 yemek kasigi dondurulmus ya da taze bezelye
1 sogan
1 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz, karabiber

Yapilisi
Firina dayanikli bir kabimizi cok az yaglayalim. Kalan zeytinyaginin icine karabiber atalim ve filetolarin ustune fircayla bu yagdan surelim. Arkasindan da tuzlayalim. Soganlari minik minik dograyalim. Kabin altina bu soganlari ekleyelim. Ustune bezelyeleri koyalim. En uste de baliklarimi dizelim. Aluminyum folyo ile kapatalim kabimizi ve 180 derecelik firinda pisirmeye birakalim. 15-20 dakika sonra folyoyu kaldirip ustu acik sekilde firini 200 dereceye alip pisirmeye devam edelim. Hafif kizarinca servise hazirdir efendim..

Afiyet olsun..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hem lezzetli hem de doyurucu bir tarife benziyor.. taze somondan mi yaptiniz yoksa dondurulmus fileto mu kullandiniz?

Adsız dedi ki...

tam diyetlik olmus! hemen bu aksam denemek istiyorum.


selen

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim, ben uzun sure severek yedim, umarim sizler de denersiniz..

limoncicegi dedi ki...

Sizin kalori rejim olaylari nasil gidiyor ??

Evren Yasa dedi ki...

gayet iyi suheylacim basladigimdan bu yana 6 kg verdim, bundan sonra yavas veriyorum ama en azindan eskisi kadar abur cubur cikolata, seker yemiyorum. daha saglikli beslendigimi dusunuyorum. daha az yagli yemek yiyoruz, esim bazen kacamak yapsa da ben kizartma kesinlikle yemiyorum. ama haftasonlari daha serbest birakiyorum kendimi. o kadar sikmaya da gerek yok bir 6 kg daha versem gayet iyi olacak benim icin.. ama acelesi yok yavas yavas vermek daha iyi..