Perşembe, Nisan 24, 2008

Ben en iyisi gezi blogu acayim kendime :)


Gecen haftaki Ispanya cikarmamin ardindan gene bir gezi yazisi yazmaya karar verdim..

Bir is toplantisi nedeniyle 3 gunlugune Ispanya'nin kuzeyinde okyanus kenarinda sirin ve minik bir kentine gittim.. Adi Gijon (j'leri h diye okuyorlar).. Gunesiyle, sahiliyle, birbirinden renkli binalari, farkli tarzlari, civil civil aksamlari ile aklimin bir kosesinde kaldi kendisi.. Eger Gijon'a yakin bir yerlere yolunuz duserse, mutlaka kilometrelerce uzanan sahilinde soyle bir ruzgara karsi salinin derim ben.. Uzun zamandir denize hasret biri olarak bana cok iyi geldi. Millet denize bile giriyordu, gozlerime inanamadim.. Limanda gezinen kolumdan buyuk baliklari gordugumde gulumsedim, gunduzleri 2-5 arasi bombos sokaklarda gezinirken sehirde kendimi terkedilmis bir film setinde hissettim..

Damak tadimiz Ispanyollarla cok yakin malum.. Denizden cikan herseyi onlar da yiyorlar.. Yalniz herseyi illa domuz etiyle karistirarak pisirdikleri icin ben disarlarda pek yemedim.. Bir de ingilizce bilen heralde cok az insan var.. O kadar turistik olmasina karsin butun menuler ispanyolca, butun garsonlar yalniz ispanyolca biliyor falan.. Dil biraz sorun oldu ama artik vucut diliyle anlastik herkesle :)

Ben deniz ve gunes ikilisini cok ozlemisim, bana iyi geldi..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok güzel bir kumsal, ben birazcik Tunus un Djerba adasina da benzettim, orada da böyle enine genis kumsallar görmek mümkün, neyse dünyayi görmek güzel sey.
Her sey gönlünce olsun....

Viyana dan Tuba

İLKAY dedi ki...

Buralarda havaların ani ısınmasıyla herkesi saran yaz tatili hevesi, bende bomba etkisi yarattı, yok artık tatile çıkılmalı artık dediğim noktada bu fotoğrafı görmek beni darmadağın etti. Ben sadece bu fotoğrafı çeken kişiye ne mutlu size demek istiyorum. Erken tatil ne ala. Annemin yakın arkadaşıda ispanyada yaşıyor oda en çok onların siestalarına şaşırdığını söyler. Daha nice seyahat ile bizleri heveslendirmeniz dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Bizim gibi sahilde cekirdek citlayan ispanya'dan baska ulke gormemistim ben de. :)