Çarşamba, Haziran 04, 2008

Acik Hava Muzesi kiliginda bir sehir..


Turkiye'ye giderken Roma aktarmali bir bilet almistim. Ben de firsat bu firsat deyip, Bruksel'den Roma'ya en erken, Roma'dan da Istanbul'a giden en gec ucak icin bilet aldim. Boylece tarih kokan cok muazzam bir sehri 12 saatte gezmek icin kendime bir firsat yarattim..

12 saat yeter mi Roma'ya? Kesinlikle yetmez.. Minimum 4 gun ayirmak gerekiyor diye dusunuyorum bu guzel kenti yasamak icin..

Simsicak bir Mayis gunuydu.. Her yer cok kalabalik, civil civildi.. Adim adim dolastim sehri.. Cesmelerinde soluklandim, sokaklarinda kayboldum.. Ispanyol merdivenlerinden ciceklerin arasindan indim, Collesseum'un cevresinde gladyatorleri hayal ederek yurudum.. Karsima cikan meydanlarinda bugune kadar icmedigim lezzetli cappucinolarindan ictim.. Fincanin yarisini kaplayan kopuk ustunde kesme seker tutmaca oynadim..

Ve karar verdim.. Bu sehre yeniden mutlaka gelinir.. Sevdicekle gezilir sokaklarinda, birlikte solunur bu muhtesem Roma havasi..

Gezesi gelenlere de siddetle tavsiye edilir..

7 yorum:

Asli A. dedi ki...

ne iyi etmissin zaman ayirip gezemkle :)

Sweety dedi ki...

ayy ne guzel yapmissin :D kismetse bende bu yaz gorecegim. Cok meraklardayim

Damak Tadı dedi ki...

İnsanın ayrılası gelmiyor bu tarih kokan yerden değilmi canım?Çok iyi yapmışsın canım benim..Buna 1 taşla 2 kuş vurmak denir..))Bende bu tür aktarmalı yolculukları çok seviyorum..Sanırım şimdi sen buradasın..))Kocaman öpüyorum seni. Sevgiler,selamlar..

Evren Yasa dedi ki...

Yok, Gulcum dondum ben.. ablamin dogumu icin gitmistim, 2.5 hafta kaldim geldim. Amerikadaki konferans icin mecburen kisa kaldim ama Temmuz'da gene gidiyorum. optum.

Ececim, cok sevindim senin adina. bizim icin de gez..

zarpandit dedi ki...

gez gez yerimede gez bu arada aşağıdaki tarif tarfaımdan sağlıklı olarak değiştirildi:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren, Ben de italya yazısı hazırladım. Net'de göz atarken yazınla karşılaştım.. Kesinlikle yetmez..Yetmiyor. 4 değil 6 gün bile yetiştiremedik :)

Umarım yoğunluğunu en kısa zamanda atarsın..

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

limoncicegi dedi ki...

Para attin mi ? :)))