Çarşamba, Temmuz 02, 2008

Tournai

Belcika'da yasayanlar icin haftasonu kacamagi yapabilecekleri bir yerden bahsetmek istiyorum.. Tournai (Turne diye okunuyor)..

Esim gidelim dediginde pek birsey beklemeyerek tamam demistim. Genelde butun kucuk sehirler birbirine benziyor cunku.. Bu da onlardan biridir nasilsa dedim. Kucuk bşir haftasonu eglencesi oldu bizim icin. Cumartesi yola ciktik, zaten oldukca yakin.. Once Tournai'yi gezdik, sonrasinda da birinci dunya savasinin yogun cephelerinden biri olan Ieper'de gece kamp yaptik, oralari gezdik..


Tournai Belcika'daki en eski sehirlerden biri.. Epey canli bir merkezi var.. Belcika'daki en eski can kulesi de burada.. Bugune kadar farkli amaclara hizmet etmis.. Hapishane olarak kullanilmis, gozlemevine ev sahipligi yapmis.. Sehrin muhru burada muhafaza edilmis.. Simdi de sehrin havadan goruntusunu gormek isteyenler icin turistik bir nokta..


Kisaca ben cok sevdim bu kucuk sehri, Belcika'ya yolunuz duserse bir gorun derim..

4 yorum:

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

Adsız dedi ki...

HAYIRLI KANDİLLER EVRENCİM!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

merhaba sevgili evren,
zaman zaman gezintiye çıkar siteleri dolaşırdım,sizede muhakkak uğramadan geçmezdim...
şimdi naçizane bir bloğum var, ve sizinle gezmek çok güzell geldi bana..
tüm güzellikleri paylaştığınız için tşkrlrr..
İstanbuldan güzel bir BOĞAZ ESİNTİSİ yolluyorum sizeee svglr

NuNu

zehra dedi ki...

ne guzel bır gezı olmus adınıza sevındım yenı yerler gome cok guzel hep yapmayı ıstedıgım ama erteledıgım seylerden bırı yazı ve resımler cok guzel olmus ellerınıze saglık