Perşembe, Ağustos 28, 2008

Aydin yoresinden YUVARLAMA


Gecen aksam Lezzet Duraklari programi izlerken karsilastigim bu yemek beni o kadar cezbetti ki ertesi gun hemen yapiverdim. Internet olmadan once ne yapiyormusuz biz acaba?

YUVARLAMA
Malzemeler
500 gr kiyma
2 sogan
6 yemek kasigi un
1 yumurta
Karabiber, tuz

Dortte bir paket tereyagi
2 yemek kasigi salca
sicak su (1.5 su bardagi)

Sarimsakli yogurt

Yapilisi
Kiyma, rendelenmis sogan, un ve yumurta ve baharatla yogurulur. 4 parcaya ayrilir. Her biri elle yuvarlanarak silindir hale getirilir. Sonrasinda bicakla parmak kalinliginda kesilir. Her bir parca el icinde yeniden yuvarlanir. Kizgin yagda butun kofteler bu sekilde kizartilir.

Tereyaginda salca kavrulur. 1.5 su bardagi kadar sicak su eklenir (ben biraz daha az koydum suyu daha kivamli olmasi icin). Yogun kivamdaki suyun icine kofteler atilir, bes on dakika kaynatilir ve sonrasinda servis icin tabaga alinir. Ustune sarimsakli yogurt koyulur. En uste de sosundan bir kasik gezdirilir. Nane ve pul biberle susleyebilirsiniz..

Afiyet olsun!

(benim koftecikler biraz sisko ve buyuk oldu, siz daha narin yapabilirsiniz :)

18 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Evren'ciğim, tam benlik bir yemek olmuş bu:) Bu akşam da ben mi yapsam. Haftada bir akşam bu kadar kaçamak olur herhalde değil mi? Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

Gizem dedi ki...

Evren, ohh breee don ara sira ozune

Evren Yasa dedi ki...

Bocuruk, uzun zamandir yorum birakmiyordun, sanki eski bir simaya raslamisim gibi oldu yolda senin yorumunu gorunce :)

Gizemcim, titredim ve kendime geldim!

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Harika görünüyor. En kısa zamanda denemem gerekli benimde. Salça ve sarımsaklı yoğurt birleşimli hiçbir yemeğe dayanamam :) Ellerinize sağlık

NiNo dedi ki...

mmm ellerine saglik

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor,harika olmuş.eline sağlık.sevgiler...

dostkokusu dedi ki...

mmmm çok güzel görünüyo orucumda mmm nasıl canım çekti hemen denenecekler arasına girmeli
_Firuze_

Adsız dedi ki...

slm Evren

ben bu yemegi dün aksam denedim , ek olarak kimyon ve pul biber ilave ettim.. harika bir sey oldu..köfteler pamuk gibi , yumusacikti...hic yagda kizarmis gibi degildi .son olarakta üzerini kizarmis domates ve biber dilimleri ile süsledim... herkes cok begendi...tarif icin cok tskler :)))


Esin

Semra Altay dedi ki...

Enfes gözüküyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Gönül dedi ki...

off harika görünüyor suyuna pideyi bandıra bandıra yiceksin:)) ellerine sağlık denemek gerek...sevgilerimle

egeli dedi ki...

GERÇEKTEN HARİKA BİR TAT ,HERKESE TAVSİYE EDERİM !!!! BİZLER BU YEMEĞİ SIK YAPARIZ ,HATTA KIZARTIP ,PAKETLEYİP DERİN DONDURUCUYA ATARIZ ,HER AN ELİMİZİN ALTINDA BULUNSUN DİYE ,SADECE SOSLAMASI KALIYOR,BÖYLEDE ÇOK PRATİK OLUYOR....ELLERİNE SAĞLIK EVREN'CİM...SEVGİLER

Adsız dedi ki...

nefis! ellerinize saglik
Emel-deturkserecepten.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel duruyor. İş çıkışı eve gidince bugünki iftar için yapmayı düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

yarim kilo yagsiz kiyma
bir buyuk sogan rendelenmis yarim demet maydanoz bir tatlikasigi pul biber karabiber tuz
ve yarim cay bardagi sizma zeytinyagikiymayi soganibaharatlari iyice zeytinyagla karistiri sonra cevizden ufak parcalar yapip yassiltarak teflon tavaya duzun ogacin ustune koyun kisik ateste kofteleri cevirin sonra birbucuk su bargagi suya bir yemek kasigi tatli biber salcasi bir caykasigi pulbiber koyup iyice kasristirin
sonra bu karsimi koftelerin uzerine yayarak dokun kisik ateste 20 dakika pisirin
eger suyu azalrsa bir caybardagi sicak su ekleyebilirsiniz
sonra isterseniz yanina pilav ve salatayla da servic yapabilirsiniz ayrica su ve salca karisiminin icine istege bagli safran tozu atabilirsniz yarimcay kasigi
salcayla safranin karsimi guzel gosteriyor yemegi dahada servisdeafiyet olsun

Adsız dedi ki...

iyiki böyle bir tarif verdiniz, bayram'da yaptım içinede haşlanmış nohut ekledim ve harika bir yemek olmuş. evimizde tekrar yapılacağından eminim.

Adsız dedi ki...

igrenc olduuu sakın yapmayın denemeyın bıle ben rezıl oldum bu nasıl bısey yaaaa allahtan mısafre fılan yapmadm rezıl olurdum vallla.

Evren Yasa dedi ki...

Sevgili adsiz yorumcu, uzuldum begenmemenize ama daha onceki yorumlarda da goreceginiz uzere aslinda begenilen bir tarif bu. Biz de severek yemistik. Belki siz becerememis de olabilirsiniz diyecegim ama size ayip olmasin tabi.

Adsız dedi ki...

Bizim yörenin yani Aydınımızın enfes yemeğidir bu.. Adına yuvarlama da denir.. Cemiyetlerin vazgeçilmezidir kendisi ;) fakat içine nohutta eklenerek pişirilir ve sade kese yoğurdu ezilerek üstüne dökülür ve üzeine kızdırılmış yağ içinde kırmızı toz biber eklenerek dökülür ve servis edilir.. Yiyen ve deneyen herkese AFiYETLER OLSUN :)