Perşembe, Eylül 25, 2008

Ortaya karisik


Itiraf ediyorum: eskisi kadar motivasyon sahibi degilim blog yazmak konusunda..

Nerede o hergun yeni bir tarif post eden heyecanli Evren, nerede simdiki ben?

Aslinda iste de onemli degisiklikler oldu. Benden eski doktora ogrencileri mezun olup ayri bir sirket acinca, bir anda en kidemli ben kaldim. O yuzden de yapmam gereken is miktari eskisine oranla cok daha fazla.. Ama sikayetci degilim, su andaki ortamda daha mutlu oldugumu soyleyebilirim. Bir de calismalarim iyi gidiyor. Insanin mutlaka severek yaptigi bir iste calismasi gerektigini dusunuyorum. Kendi mutlulugu icin..

Onumuzdeki iki hafta boyunca esim Turkiye'de olacagi icin, Leuven'de yalniz olacagim. Hatta cogu arkadas da Turkiye'ye tatile gidecegi icin gercek manada yalniz olacagim. Ama ondan da sikayetci degilim. Bazen insanin kendiyle kalmasi gerekiyor bence. O da lazim.. Boz vakitlerimde gerceklestirmek uzere bazi projeler gelistirdim. Fotografla da alakali.. Ama gerceklestirmeden bahsetmeyeyim. Belki haftaya aciklarim ne oldugunu..

Bu arada dun Fransizca kursuna basladim. Belcika'da bu kadar uzun sure yasayip hic Fransizca konusmamak ayip olurdu diye dusunuyorum. Bir de evde tv karsisinda pineklemek yerine, bir seyler ogrenerek zaman gecirmek daha iyi. Bu genclik yillarimizi kimse geri vermeyecek bize sonucta.. Ne yaptik yaptik, ondan sonrasinda baska telaslar, baska isler gucler girecek gunluk yasantimizin icine..

iste boyle.. Benden haberler bu kadar simdilik..

Yeni projelerimle karsinizda olmak uzere..

6 yorum:

Flame dedi ki...

İnsan bazen durmak dinlenmek, kendini dinlemek istiyor. Blog zaten mecburiyet değil memnuniyet olmalı. Canın istedikçe yaz bencede. Fransızcada da kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren,

Daha çok dil öğrenmek ile ilgili kafama takılanlar var. Hazır sen de yeni bişilere başlayacakken sormak isterim:
Bir dili öğrenirken neye dikkat edersin? Dil amaç mıdır, araç mıdır? Dil kursunu seçerken kriterlerin nedir? İlla bir dili öğrenmek için konuşulduğu ülkeye mi gitmek gerekir?

Şimdiden yanıtlar için teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim.

Sevgiler,
Hilal

Evren Yasa dedi ki...

merhaba hilal,
ilginc sorular sormussun aslinda, kendimce cevaplamaya calisayim..

dili ogrenirken ben en cok kurallari ile ogrenmeye calisirim, sokak dilini pek bilmem. Ogrenmeye de heveslenmem dogrusu. cunku bolgeden bolgeye ulkeden ulkeye cok farklilik gosterir, genelde standard dili kurallari ile ogrenmeye calisirim. Dil amac midir arac midir? Kisiye gore degisir bunun cevabi. Bence farketmez, benim amacim bos vakit gecirmektense yeni bir kulturu tanimak. Bir dili tek basina ogrenmek mumkun degildir. Kulturu de oyle.. Mutlaka tarihi ile cografyasi ile gelenekleri ile ogrenirsiniz dili.. Ben bunu dil ogrenmek gibi degil de bir paket olarak goruyorum. insani zenginlestiren bir paket..
Dil kursunu secerken, hangi dil ogretiliyorsa sadece o dilde konusulup konusulmadigina dikkat ederim derste. Ingilizceyi turkceden ceviri ile ogrenemezsiniz, ya da fransizcayi ingilizce tercume ederek hayal edemezsiniz bence. Her dil kendine ozel, farkli yonleri var ve onlari kesfetmek icin o dilde dusunmeyi ogrenmek gerek bence. Yakin olmasi, fiyatinin uygun olmasi diger kriterler tabi..

Dil ogrenmek icin illa o ulkeye gitmek gerekmez ama o ulkede pratik kazanmak o dilde acayip ilerlemeye sebeb olur tez zamanda..

Benim cevaplarim bunlardir :)

Evren Yasa dedi ki...

flame, haklisin ben de oyle yapacagim sanirim.

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

Blogen Ust@ dedi ki...

Evet, ürünleri gördüm pek beyendim. Bana da beklerim. Hem biraz gülersin hem de 10 NUMARA tariflerimden biraz esinlenirsin...