Pazar, Ekim 05, 2008

Kuzeyin Venedik'i.. Brugge..

Yakinda yazisini da yazarim dedim ama ustunden kac hafta gecti belli degil.. Isler yogun olunca, eskisi kadar da motivasyonum yuksek olmayinca, blog isinden biraz geri duruyorum.. Aralarda gene pastalar, kekler yapiyorum ama nedense fotografini cekmek, buraya yazmak gelmiyor icimden.. Ben de ic sesimi dinliyorum..

Gecenlerde ofis arkadaslarimi bize cagirdim aksam yemegi icin. Cok hos kucuk bir grubuz ofiste, benim disinda 3 tane belcikali doktora yapan arkadas ve bir tane de iranli post-doc calisanimiz mevcut. Birbirimizle de iyi anlasiyoruz, uyumlu bir grubuz ve bu cok onemli bence ofisteki mutluluk icin :) Neyse onlari bize davet ettim, Turk ve Belcika mutfagindan birseyler hazirladim. Sohbeti guzel uzun ve neseli bir yemek oldu bizim icin de..




Brugge'e geri gelirsek eger :) Fransizca'da Bruj diye okunuyor.. Flamancada ise Brughe diye okunuyor diyebilirim, tam oyle olmasa da.. Belcika'nin batisinda dunyada oldukca cok bilinen onemli turistik sehirlerinden biri. Bruksel disinda belki de en cok bilinen sehridir Belcika'nin. Zaten Bruksel'den kat kat daha guzel bir sehir.. Cikolata dukkanlari ve dantelleri ile meshur.. Bu arada benim heralde 4.gidisimdi ama daha onceden cok fotograf cekmemistim. Bu sefer de hava zaman zaman oldukca kapaliydi.. Ama Brugge her haliyle guzel. Sehir merkezi zaten UNESCO dunya mirasi olarak kabul edilmis. Yaklasik 120.000 da nufusu var.. Kanallarindan dolayi da Kuzeyin Venedik'i olarak adlandirilmis. Daracik sokaklarinda gezinirken, insan kendini Ortacag'a zamanda yolculuk yapmis gibi hissediyor..


Daha onceki gidislerimde bot turu yapmamistim, bu sefer ondan da eksik kalmadik ve kesinlikle bir sehri sudan gormek cok daha farkli.. Kafanizi egmezseniz sanki carpacaginizi sandiginiz alcak koprulerin altindan gecmek, suyun serinligini hissetmek cok guzeldi.



Heykeldeki adama gelince, biz gorur gormez Zekeriya Beyaz diye basina usustuk :) Oldukca benziyordu da aslinda ama demek ki fotograf o kadar da benzer gelmedi :) dogru tahmini gerci ben Ayla'dan almistim sozlu olarak ama buraya da yazmakta fayda var :)

9 yorum:

Özlem dedi ki...

Yıllar önce Belçika'da yaşamıştım, o zaman bu küçüçük memleket bana çoook büyük bir yer gibi gelirdi...anılara bir yolculuk yaptım sayende,

sevgiler,

Flame dedi ki...

Çook güzel fotoğraflar bunlar. Bayıldım...
ayrıntıları da bekliyoruz.

Tijen dedi ki...

Nasıl özledim Brugge'ü. Yıllar var ki görmedim.

Bocuruk dedi ki...

Evren'ciğim,
Yine harika bir gezi yapmışsınız. Ne güzel:) Heykeldeki adam çok tanıdık geldi ama kime benzettim de tanıdık geldi inan çıkaramadım.
Sevgilerimle...

banu dilik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

brugges.. çok begenmiştim bu şehri.. patates kızartmalarına ve çikolataya doymuştum.. çok güzel görünüyor hala.. bu heykel bana ünlü bir profesoru hatırlattı nedense.. gerçekten kime benziyor acaba..
sevgiler

fulya dedi ki...

necmettin erbakan?

Adsız dedi ki...

ne güzel yerler var dünyada ben de çok isterdim gezip görmeyi

sevgiler

www.illedeyemek.com dedi ki...

Merhaba canım,

http://www.lezzetportali.com/kabakli-kis.html Bu adrese tıklarsan senin tarifin ve resmin var acaba haberin var mı?