Çarşamba, Ocak 28, 2009

Beyaz cikolatali havuclu kek

Daha once sizlerle paylasmistim havuclu kek tarifini.. Gercekten severek yaptigim ve yiyenlerin sevdigi bir kek.. Stokholm'de bir cafede yedigim susleme yontemini denemek istedigim icin yeniden yaptim ama bu sefer sadece yarim olcu yaptim ve 20 cm'lik kalipta pisirdim. Ustu iciyn de su sekilde bir sos hazirladim onu da paylasayim istiyorum..

Beyaz cikolatali kek

Havuclu kek tarife
gore yarim olcu 20 cm'lik yuvarlak kek kalibinda pisirilir.

50 gr beyaz cikolata 2-3 yemek kasigi sut kremasi ile mikrodalgada dusuk guc ayarinda eritilir. Beyaz cikolata hassastir, cabuk yanar. Yanmamasi icin cikolatayi kucuk parcaciklara ayirmaniz gerekiyor. Tamamen erimesini beklemeden arada karistirarak kisa surelerle mikrodalgada tutmaya calisin lutfen. Benmaride nelere dikkat edilmesi gerekiyor tam emin degilim cunku ben hep mikrodalga firinda eritiyorum ama eminim ki daha kisik ateste daha uzun surede eritilmesi uygun olur.

Erittigimiz cikolata tamamen puruzsuz hale gelene kadar kasikla karistirilir hem de biraz kivami sogutarak koyulastirilir. Sonra da sogumus olan kekin ustune ortadan baslayarak surulur. En uste de file ya da dogranmis badem serpilir. Cikolata tam donmadan servis ederseniz daha guzel oluyor kivami.

Afiyet olsun..


7 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

havuclu kekler benimde herzaman favorimdir
ellerine saglik harika gorunuyor

www.yenitadlar.blogcu.com

Colorful dedi ki...

hmmm, supper diyorum, tez zamanda denene :)

yildiz dedi ki...

Nefissss bir görüntü,bir parca kaldi mi acaba?

Adsız dedi ki...

yahu bir önceki sayfaya geçiş linki nerede, bulamadım bir türlüü:)))

Evren Yasa dedi ki...

bir onceki sayfaya gecis icin direk bir link yok, yandaki arsivden ay ay geriye giderek eski yazdiklarima ulasabilirsiniz..

ilginize tesekkurler..

Oya Kayacan dedi ki...

Mükemmel bir lezzet olmuş bu, fotoğraf öyle bakıyor bana!