Cumartesi, Haziran 13, 2009

Zeytinli ekmek

Tatile cikmadan once son bir tarif daha paylasayim istedim sizinle. Belki uzun bir sure yeni birseyler eklemeyebilirim. Haftaya iki onemli sunumum var, biri Munih'te, digeri Kusadasi'nda.. Sonrasinda ise uzun ozlemlerin sonlanacagi super bir tatil beni bekliyor.. Herkese sevdiklerine yakin tatiller diliyorum..

Zeytinli Ekmek

Malzemeler
100 ml ilik sut
100 ml ilik su
Kucuk bir kase dolusu cekirdegi cikarilmis minik dogranmis siyah zeytin
1 su bardagi rende kasar (ben emmental kullandim)
Aldigi kadar un
1 cay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi (silme) tuz
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi pul biber
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi susam

Yapilisi
Ilik su ve sut karisimina kuru maya eklenir ve kabarmasi icin 10 dakika beklenir.
Bir kaba un alinir, tuz atilir, karistirilir, ortasi havuz seklinde acilir, zeytinyagi ve mayali sut karisimi eklenir. Hamur yavas yavas un eklenerek yogurulur. Icine zeytin ve yarim su bardagi kasar, kekik ve pulbiberle birlikte eklenir ve yogurulup homojene bir kivama geldiginde (cok yumusak degildi benim hamurum) kenarda ustu kapali sekilde 30 dakika kabarmasi icin beklenir.
Firin 185 dereceye isitilir. Hamur cok ince olmayacak sekilde el ile acilir, kapatilip, tekrar acilir. En son baget sekli verilir, verevine keskin bir bicakla kesikler atilir. Ustune yogurt surulur ve kalan kasar susamla birlikte serpilir.

Ustu kizarana kadar pisirilir.. Sabah kahvaltilari icin cok ideal..

8 yorum:

GİZEM ŞIVKA PİDECİ dedi ki...

Evren, bu aralar costu blogun. super tarif yine

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir tarif,iyi tatiller
Sevdiklerinizle birlikte...Tuba

Özlem dedi ki...

Mmmhh ne güzel kokmuştur, ellerine sağlık,
sevgilerimle

karanfil dedi ki...

ellerine saglik , cok nefis görüniyor....
sevgiler

karanfil dedi ki...

bende blogdünyasina yeni katildim....

sevgiler

pembecikolata dedi ki...

Nefis...Kalabalık pazar kahvaltıları için süper bir öneri....Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

İlk defa bir sayfaya yorum bırakıyorum,sebebi denediğim en güzel ekmek tarifiydi,muhteşemmm...

Devrim dedi ki...

Blogunuzu yeni gordum, manti tarifi ariyordum. Derken diger tariflerinize gectim. Bircok tarifleriniz ilgimi cekti gercekten. Nette gordugum her blowgun tariflerini uygulamam hemen. Kiyaslamalar cok yaparim genelde. Ancak tarifleriniz cok mantikli, yapilabilir ve guvenilir tarifler. Birkacini cok yakin zamanda deneyecegim. Simdiden abonesi oldum blogunuzun:) Ellerinize saglik ve basarilar..