Cuma, Temmuz 31, 2009

Cikolatali Muffin


Turkiye'de Hisar'dan aldigim silikon kaliplari denemek icin bu keki yaptim bugun. Hem leziz hem de cok kabaran muffinlerim oldu..

Malzemeler

125 gr un
100 gr badem unu
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 fiske tuz
75 gr esmer seker
1 paket vanilya
1 yumurta
1 yemek kasigi eritilmis tereyagi
100 ml sut
100 gr eritilmis cikolata

Yapilisi
Un, badem unu, kabartma tozu, tuz, seker ve vanilya bir kapta karistirilir. Yumurta, tereyagi ve sut eklenir. Mikserle karistirilir. En son erimis cikolata eklenip karistirilir. Yaglanmis muffin kaliplarina bolusturulur. Kati bir hamur olacak cok normal. Isterseniz icine visne ya da bogurtlen de ekleyebilirsiniz. Ben biraz fazla doldurmusum, o yuzden cok cok kabarik muffinlerim oldu. Ama nerdeyse tam doluydu pismeden once kaliplar.

200 derecelik firinda pisirilir.

Afiyet olsun.

4 yorum:

pembecikolata dedi ki...

Bende muffin kapları almak istiyordum, hem çok şirinler hemde sonuç mükemmel olmuş:)Hemen gidip bakmalıyım!!!

Tijen AKTAY dedi ki...

Ellerinize sağlık harika olmuşlar.
Mis gibi çikolata kokuyordur.
Sevgiler,
http://www.lezzetibol.com

anadolu5534 dedi ki...

Badeem unu yerine başa un kullanılabilir mi bizim buralarda böyle bir un çeşidinin olduğunu sanmıyorum

evrenbal dedi ki...

Badem unu, bademin cok ince cekilmis hali. Kahve degirmeninde cekebilirsiniz. Ya da normal un da kullanabilirsiniz. Findik, ceviz de olabilir ince ogutulmus olarak, temiz bir torbanin icinde sert bir cisimle de ezebilirsiniz.

normal un kullanirsaniz tabi tat farkli olur biraz.