Pazartesi, Aralık 07, 2009

Akcaagac suruplu akitma

Akcaagac surubu, akcaagactan elde edilen, benim Kanada'da tanistigim tatli bir surup. Ozellikle krep ve akitmalarla tuketilen ve kahvaltilarda kullanilan bir sos.. Akcaagac, ingilizcesi Maple tree, Kanada bayraginda gordugunuz yapragin ait oldugu agac. Kirmizi rengi ile cok buyuleyicidir.

Ricotta da taze bir Italyan peyniri.. Bizim tuzsuz lor peynirine benziyor. Bu akitma tarifi ozellikle peynir sevmeyen cocuklar icin ideal bir tarif olabilir..

Malzemeler
3 yumurta
2 yemek kasigi seker
250 gr ricotta peyniri
30 gr un
50 gr erimis tereyagi

3-4 yemek kasigi akcaagac surubu
3-4 yemek kasigi dovulmus ceviz

Yapilisi
3 yumurta sekerle cirpilir. Ricotta peyniri eklenir, cirpilir. En son un tek seferde hamur karisimin ustune bosaltilir. Kenardan tereyagi ilavesi yapilir. Butun hersey karistigi ana kadar cirpilir. Hamurumuz hazirdir.

Tava kizdirilir. Ustune 1 yemek kasigi karisim dokulur. Dairesel hareketlerle hamur inceltilir, dairenin capi artirilir. Bir taraf kizardiginda diger taraf cevrilir, pisirilir. Butun hamur bitene kadar bu islem tekrarlanir.

Ust uste krepler yerlestirilir. Aralara ceviz serpistilir, akcaagac surubu dokulur.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

iştah acıcı olmuş ellerine saglık canım

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren bu yaptigin güzel tarif Trakya da lalanka adiyla ,
maya ile yapilani da akitma diye bilinir.Ama icine ricotta koymak cok güzel bir fikir tabii ki
Tuba

iPeK dedi ki...

Arkadaşın dediği gibi trakya'da farklı yapılır.Edirne'li biri olarak biz maya ile yaparız.Sizin tarifinizide deneyeceğim.Ellerinize sağlık görüntü çok güzel eminim tadıda öyledir.