Pazartesi, Aralık 07, 2009

Pastane pogacasi


Malzemeler
250 gr tereyagi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi mahlep
1 yemek kasigi seker
Aldigi kadar un
Yarim su bardagindan 1 parmak daha fazla ilik sut
1 yemek kasigi kuru maya
2 yumurta (birinin sarisi ustune)
corekotu

ic malzeme
100 gr kadar kup kup kesilmis beyaz peynir
1 cay bardagi cekirdegi cikarilmis, dogranmis siyah zeytin
arzu ederseniz kekik ve pul biber

Yapilisi
Ilik sutun icinde maya eritilir. Diger butun malzemelerle karistirilir. Yavas yavas un eklenerek ele yapismayan bir hamur elde edilir. Ustu strec folyo ile kapatilir, sicak bir yerde 1 saat mayalanmasi icin beklenilir. Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar kopartilir. yuvarlak acilir, ic malzemesi koyulur, kapatilir. 15-20 dakika daha tepsi mayasi icin beklenilir. Ustune yumurta surulur, corekotu serpilir. 190 dereceye isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.

11 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

canım ellerine saglık nefis olmuş yanında bir bardakta cay of deymeyin keyfime :))

pembecikolata dedi ki...

Daha ilkokulda cılız bir çocukken bir pastaneden 3 tane alıp hepsini birden yediğim, herkesin şaşkınlık içinde beni izlediği ve o tadı hiç bir zaman unutmadığım lezzet...Ama artık dışarıda yemiyorum evde, tazecik olunca kimse hayır diyemez tabi...Ellerine sağlık!!!

banu dilik dedi ki...

Selam Evren'cim, cok guzel gozukuyorlar gercektende...Sana bir sorum olacakti..Kuru maya'yi belcika'da nereden buluyorsun? Turk mahallesinden mi aliyorsun? Delhaize yahut GB'den aliyorsan, flamancasi nedir? Yardimci olabilirsen cok iyi olur..Ellerine saglik tekrar..

Evren Yasa dedi ki...

Banu, kuru mayayi colruyt'tan aliyorum ben ama delhaize'de var sanirim. en azindan instant maya kesin var dr.oetkerin minik yesil paket icinde olanlari. Benim colruyttan aldigim bruggeman marka, mavi bir ambalajda. onun uzerinde de instant yaziyor ama ben hep ilik suda cozdururek kullandim bugune kadar. bir yarim kiloluk bir de yanilmiyorsam 100 gr lik posetleri var. turk mahallesinden hic maya almadim, bize biraz uzak kaliyor schaerbeek, o yuzden genelde belcika marketlerinden aliyorum bu tur seyleri.. Bulamazsan eger, daha detayli yardimci olmaya calisayim.. bu arada mayanin flamancasi "gist".

banu dilik dedi ki...

sagol Evren'cim...Bir bakiyim ben de arastirayim. Bu arada blogundaki tarifler gercekten cok guzel. Hemen hemen hergun bakiyorum bloguna. Bizimle paylastigin icin tesekkurler.
Sevgiler
Banu

Evren Yasa dedi ki...

Umarim bulursun Banu, guzel sozlerin icin tesekkurler.. sevgiler

banu dilik dedi ki...

Evren'cim...Mayayi buldum sagol...ama mahlep'i unutmusum...sahi, onu nereden buluyorsun? Acemi oldugum nasil da belli degil mi?

Evren Yasa dedi ki...

Banucum, ben mahlebi turk mahallesinden almistim. Yalniz dikkat et, baktatinki cok kotu. cam sisede satiyorlar, onu hic begenmedim ben kokmuyor hic mahlep. bir de naylon posette almistim mavimsi bir paketti, ondan memnun kaldim. ama simdi en iyisi tabi turkiyeden getirmek,hem fazla kullanilmiyor zaten bir poset 2 sene yeter normalde :)

banu dilik dedi ki...

Yilbasi icin gittigimde unutmam bu sefer...Yine tesekkurler.

Hülya dedi ki...

Off bayilirim pogacaya : )Ellerinize saglik! Cok guzel gozukuyo!! Canim cekti : )

Unknown dedi ki...

ellerinize saglik nefis görünüyor sevgiler canim