Salı, Şubat 16, 2010

Kuru Bezelye Corbasi


Sevgili arkadasim Megi'den ogrendigim leziz bir corba tarifi daha.. Kuru bezelye benim ilk kez Kanada'da tanistigim bir bakliyat.. Bildigimiz bezelye ama kurutulmus ve ikiye bolunmus.. Corbasi disinda bir de patatesle birlikte puresi yapiliyor ama onun disinda baska bir tarif de bilmiyorum. Corba cok guzel oluyor. Hem lezzetli, hem degisik hem de faydali.. Soguk kis gunleri icin bire bir.. Lama da yapmisti bu corbadan daha once.. Eger siz de yesil olmasini istiyorsaniz, icine salca koymayiniz.. Bir de isterseniz patatesi cikarabilirsiniz.

Malzemeler
1 su bardagi kuru bezelye (bildigimiz bezelye ama kurutulmus - suradan resmine bakabilirsiniz)
1 havuc
1 sogan
1 patates
1 tatli kasigi salca
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
2 yemek kasigi siviyag

Yapilisi
Siviyagda kalinca dogranmis soganlar kavrulur. Salca ve dogranmis havuc ve patates eklenir. Baharatlar atilir. Birlikte biraz cevrilir. Sonrasinda kuru bezelye ve 1 lt kaynar su eklenir. Duduklu tencerede aksamdan islatilmis fasulye ne kadar surede pisiyorsa ayni sure pisirilir. Ya da normal tencerede butun sebzeler pisene kadar kaynatilmaya devam edilir. Blendirdan hic putur kalmayacak sekilde corba gecirilir. Istediginiz kivama gelene kadar kaynar su ekleyiniz ve bir tasim daha kaynatin. Kuru maydanoz ya da pul biberle suslenerek servis edilir.

3 yorum:

megi dedi ki...

Evrencim, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren,
Bende Viyana da gecen hafta aldim ilk defa,degisiklik olsun diye,
buradaki adi " Spalt Erbsen" ne yapsam diye düsünürken senin tarifini gördüm denemek istiyorum.Hoscakal
Tuba

Tuba gcl dedi ki...

Lapa haline gelen kuru bezelyelerimi nasıl değerlendiririm diye düşünürken buldum tarifi, elleriniE sağlık.Et suyuyla daha lezzetli olabileceğini düşünüyorum. Bi de ben biraz daha baharatlı sevdiğim için nane de ekledim. Yeşil mercimek benzeri bi tat çıktı ortaya ama lezzetli oldu.hoşçakalın