Pazartesi, Şubat 01, 2010

Nisastali Gul Kurabiye


Malzemeler
1 yumurta
Yarim paket tereyagi (oda sicakliginda)
200 gr nisasta
1 cay bardagi +1 yemek kasigi pudra sekeri
3 yemek kasigi un

Yapilisi
Butun malzemeler yogurulur. Hamur civik kalirsa biraz daha un eklenir. Merdane ile acilir. Fazla buyuk olmayan su bardaginin agzi ile yuvarlaklar kesilir. 4 yuvarlak ustuste gelecek sekilde yerlestirilir. Bir ucundan sarilir. Ortadan ikiye kesilir. Tabanlari alta gelecek sekilde tepsiye alinir. 170 derecede iyice beyazlasip, alti hafif kizarana kadar tutulur.

Cok buyuk guller yaparsaniz, piserken bir o yana bir bu yana yatiyorlar. O yuzden duzgun kucuk guller yapip, keserken duzgun kesmeniz daha guzel sonuclar verecektir. Benimkiler yamuldu, oradan biliyorum :)

Afiyet olsun.

Not: Fotografi az evvel cektigim icin isik yeterli olmadi ama sonraya da birakmak istemedim, sabaha daha guzel bir fotograf cekersem, bunun yerine onu post ederim.

2 yorum:

HÜLYA dedi ki...

çok kokoş olmuş bunlar.. ellerine sağlık

sarı mutfak-hande dedi ki...

şekil süper harika olmuşlar ellerine sağlık