Salı, Nisan 06, 2010

Laz Boregi


Haftasonu kruvasan tarifini yeniden denedim; bu sefer esimle birlikte.. Hamuru acma katlama islemlerinde bana yardimci oldu saolsun.. Birlikte yaptik ve cok guzel oldu. Ilk denemeyi de pazar aksami yaptik ve kesinlikle gercek bir kruvasan yapmis olduk. Kalanlari da buzluga da attim dondurdum.. Bir daha pisirdigim zaman size dikkat edilmesi gereken tum noktalari ile birlikte yazacagim size..

Yeni denedigim tariflerden biri de Mutfak Guncesi'ne ait pudingli baklava ya da dogru ismiyle laz boregi.. Normalde esim bunun serbetli halini sever ama ben daha hafif olsun diye pudra sekerli olanindan yaptim.. Benden size bir uyari ustu cabuk kizariyor ama ici cig kaliyor. O nedenle ben iki kez pisirmek zorunda kaldim.. Kesinlikle iyice pismeden firindan cikarmayin.. Ben verilen olcuden daha kucuk bir tepsi kullandim.. Biraz kalin oldu o nedenle.. Bir de bana Damak Tadi'nin bu tatli icin kremasi daha cazip geldi. Yumurtali olmasi gerekiyor diye hissediyorum.. Hem daha sari olmasi icin hem piserken daha iyi bir kivama gelmesi icin.. Kremanin sertligi acisindan problem yok.. Gordugunuz gibi kesilirken hic problem olmadi, akmadi ama ben bir dahaki sefere damak tadi'nin tarifini deneyecegim krema icin..

Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu laz böreği değil istanbulda her börekçide eskiden kürt böreği diye satılırdı şimdi sade börek diye satılıyor ben de satın alırken pudra şekerli börek diyorum.