Cuma, Nisan 23, 2010

Beni bu havalar mahvetti..


Bu aralar cok yogunum.. Tezimi bitirme asamasindayim.. Tabi tezimi savunabilmek icin fakulteye teslim etmem gereken belgeler vardi, onlari hallettim. Bu hafta Brugge'de konferans vardi, orada sunum yaptim. Bir de cok uzak olmadigi icin orada kalmak istemedim, trenle gittim geldim bu uc gun boyunca ama yoruldum.. Unutmusuz uzun mesafeler arasi gunubirlik yolculuk yapmayi.. Tabi 20 dakikalik yurume mesafesinde calisinca ve her gun bisikletle ise gitmeye alisinca, trenle 1.5 saat git, 1.5 saat gel cok uzun geldi..

Gecen haftasonu cumartesi gunu Fransa'da Lille'e gitmistik. Hava da superdi.. Once biraz sehirde yuruduk onemli caddelerini gorduk, meydanlarinda soluklandik.. Canli, kalabalik guzel bir sehirdi.. Ustteki fotograf da Lille merkezden.. Paul'den tatlilarimizi, sandviclerimizi aldik.. Sonra sehrin neredeyse icinde kalan cok guzel bir parkinda dinlendik.. Piknik yaptik.. Termostaki cayimizi ictik Paul'un enfes cikolatali brioche'unun yaninda.. Uzun uzun guneslendik.. Iyi geldi, gunesi ozlemisim.. Simdilerde havalar cok guzel.. Masmavi bir gokyuzu, simsicak gunes.. Her yer yesilleniyor, kus sesleri ile uyaniyorum.. Ilkbaharin pozitif enerjisini icimde hissediyorum..

Ammma... maalesef yazamiyorum cok fazla.. Biraz kendimi bortu bocege vermis durumdayim.. Malum Belcika'da cok uzun surmez guzel havalar, yagmurlu havalara donmeden gunesin tadini cikarmaya calisiyorum..

yakinda donerim :)

Orhan Veli KANIK'tan..

Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti.

2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bilmezmiyim tezin son zamanlarını insan bitince neler neler yapacağım diye planlar.Hayat tez sınavından önce tez sınavından sonra diye ikiye ayrılır.Ama bitincede o planlar arasında neler yapılacak şaşıp kalınır. Kolay gelsin ...İzmirden sevgiler.

tarif dedi ki...

benimde üniversite bu sene bitiyor tez yazacağım ben daha şimdiden düşünüyorum üni den sonra napıcam diye acaban nolacak :(