Çarşamba, Haziran 16, 2010

Tahinli Kek


Iskocya denilince akliniza gelen ilk 3 sey nedir? Benim viski, etek ve gayda..

Ne alaka demeyin cunku esim konferans icin su an Glasgow'da.. Aslinda benim de cok gormek istedigim yerlerden birisi Iskocya.. Ama is yogunlugu dolayisiyla gidemedim, kismet degilmis maalesef.. :)

Butun bu hafta yalniz oldugum icin, ben de arkadaslarimi aksam caya cagirdim.. Normalde Tolga buradayken pek aksam gezmesini sevmem haftaici, evimizde edi-budu oturmaktan daha cok hoslanirim ama yalniz kalinca evde oturmak beni pek acmiyor.. Ya kendimi gezmelere veriyorum, ya da arkadaslarimi cagiriyorum..

Dun aksam icin de bir onceki postumda belirttigim sevgili Tuba'nin tahinli keki tarifini denedim.. Size de siddetle oneririm..

Tarif icin 83 numara'ya da bakabilirsiniz.. ya da ben kisaca benim yaptigim degisikliklerle birlikte buraya yaziyorum..

Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardagi seker (bir bardagini ben sari seker kullandim, orjinal tarifte 2 su bardagi seker)
1 cay bardagi yogurt
Yarim cay bardagi siviyag (zeytinyagi kullandim)
1 su bardagi beyaz un
1 su bardagi misir unu
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi tahin
1 paket vanilin (orjinal tarifte bu yoktu)

Sosu icin
1 cay bardagi tahin
1 cay bardagi beyaz seker
(ben ceviz kullanmadim)

Yapilisi
Yumurta ve sekeri mikserin yuksek devrinde iyice kopurup beyazlasana kadar cirpin. Sirasiyla yogurt ve siviyag ekleyip, cirpmaya devam edin.
Kati malzemeleri (un, kabartma tozu, misir unu, vanilin) baska bir kapta birlestirin. Sivi karisima kati karisimi karin ve mikserin bu sefer dusuk devrinde hersey karisana kadar sadece, cirpin. En son tahini ekleip karistirin. 30 cm'lik kek kalibinizi yaglayin, isterseniz altina yagli kagit serin. 180 dereceye isitilmis firinda kek pisene kadar tutun. Kurdan testi ile pisip pismedigini kontrol edin.

Sos icin tahinle sekeri bir catal yardimiyla iyice karistirin. Eger gozunuze surulmeyecek kivamda gibi gorunurse biraz isitabilirsiniz ya da tahin ekleyebilirsiniz. Firindan cikinca kekin biraz kendisine gelmesi icin bekleyin. Sonrasinda isterseniz kaliptan cikarip, isterseniz cikarmadan direk ustune sosu homojen bir sekilde yayin..

Benimkinin ici sarimsi oldu tamamen misirunundan kaynaklaniyor. Belcika marketlerinden birinden aldim. Makarna yapiminda kullanilan irmik kalinliginda cekilmis sapsari bir misir unuydu. Tuba'nin kekinin ici tahinden dolayi daha koyu renkteydi ama benim misir unu sari yapmis icini.

Cok kalin bir kek olmasa daha iyi olur. Cunku uzerindeki sos ne kadar cok alani kaplarsa o kadar leziz oluyor. mmmm.. Yanina bir fincan da kahve alin benim icin.. ama ne olur nescafe olmasin.. :) bu konuda hassasim da :)

8 yorum:

narcicegirengi/sevde dedi ki...

Ne kadar da guzel gorunuyor. Tahini cok seviyorum ve keklere kurabiyelere de inanilmaz yakistiriyorum.Ellerinize saglik.
Benim de iskocya denince aklima gelen ilk uc sey: gayda, ekose desenli kumas ve erkeklerin yoresel kiyafetleri...
Iskocya bu mevsimde cok guzeldir, yemyesildir. Hayirlisi, insallah tekrar gitme imkani bulursunuz. Ingiltere'den sevgiler
www.narcicegirengi.com

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

tahini hem keke hem kurabiyeye çok yakıştırıyorum. Ellerine sağlık canım

Evren Yasa dedi ki...

Narcicegi ne guzel sen yakinsin :) genelde yagmur nerede bolsa orasi yemyesil oluyor :) ben cok seviyorum oyle sehirleri..

Hayatin ta kendisi lokantasi, tesekkur ederim bence de cok yakisiyor tatlilara.. Hatta belcikali bir arkadas tatti bugun tahinli keki, cok begendi. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren harika bir kek tarifi sosunda da mi sari sekerden kullandin?
Viyana dan Tuba

Evren Yasa dedi ki...

Tuba,

Sari sekerin kendine has bir aromasi var ve tahinle birlesince nasil olur diye tahmin edemedigim icin beyaz toz seker tercih ettim.

Ama denenebilir tabi :)

Sibel dedi ki...

Tahinli keke hayır diyemem:) Dilim şahane görünüyor Evrenciğim, ellerine sağlık!

Evren Yasa dedi ki...

Sibelcim, afiyet olsun! :)

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Ben de tahinli kek yaparım ama mısır unu kullanmam, ilk yaptığım da sizin tarifinizi deneyeceğim... Elinize sağlık.

Sevgiler...