Pazar, Ekim 10, 2010

Somonlu Mucver


Malzemeler
5 adet kabak (buradaki iri kabaklardan ben 2 adet kullandim)
2 adet sogan
Yarim demet dereotu
4 yumurta
250 gr somon
8-10 yemek kasigi un
1.5 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi pul biber

somonu pisirmek icin 1 yemek kasigi zeytinyagi, yarim cay kasigi tuz
kizartmak icin de kizartma yagi

Yapilisi
Oncelikle somon dilimleri tuz ve zeytinyagi ile karistirilir. Firin torbasinda 190 derecede yumusayana ve rengi acilana kadar pisirilir. Fazla uzun pisirip, kurutmamaya dikkat edelim.

Soguduktan sonra elinizle diderek iyice minik parcalara ayirin.

Kabaklari rendeleyin. Iyice suyunu suzup, baska bir kaba alin. Ustune soganlari rendeleyin. Yumurtalari, somon etini ve tuzu ekleyin. Dereotunu ince kiyip, baharatlarla birlikte karisima katin. Sonra da yavas yavas un ekleyin. Elinizle ya da tahta bir kasikla iyice karistirin. Kivamin cok akiskan olmamasi gerekiyor. Kasikla tavaya aldiginizda oldugu yerde kasikla bastirmadan akip gitmemesi gerekiyor. Eger gerekirse bir iki yemek kasigi daha un ekleyebilirsiniz. Eger kivamin cok kati oldugunu hissederseniz, o zaman da yumurta kirip kivami sivilastirabilirsiniz.

Bir tavada yagi kizdirin. Karisimdan bir yemek kasigi alip, tavaya bosaltin. hafif ustunden bastirin. Iki tarafi da kizarinca, pecete serilmis bir tabaga alin. Sicak ya da ilikken servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

narcicegirengi dedi ki...

Bu gercekten cok guzel olur. Ellerinize saglik. Sevgi ve muhabbetle:)